Γενικά

Παναγόπουλος: «Μοναδική εμπειρία ο τελικός του Europa-Θλίψη για Πανθεσσαλικό»

Ως μοναδική εμπειρία χαρακτήρισε τον τελικό του Europa League ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος σε σύγκριση με τον τελικό του Πανθεσσαλικού, ο οποίος προκάλεσε θλίψη.

Στα αντίθετα συναισθήματα που του προκάλεσαν ο τελικός του Europa League στη Στοκχόλμη και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό στάθηκε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός , ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Ακρόπολις Στοκχόλμης, ομάδα της 3ης κατηγορίας της Σουηδίας, φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Μάνου Σπανόπουλου, σχολιάζοντας τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και στο σουηδικό ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε και στον 19χρονο Έλληνα ομογενή, Ιάκωβο Ιζουτουεμόι που έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στο σουηδικό πρωτάθλημα.

Για τον τελικό του Europa League που φιλοξενήθηκε στην Στοκχόλμη:
«Μοναδική εμπειρία το τελικός. Μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Όσο περήφανος ένιωθα που ήμουν παρών τόσο θλίψη ένιωσα κάνοντας τη σύγκριση με τον δικό μας τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ενώ βρισκόμουν στο γήπεδο μου έρχονταν εικόνες από τα όσα συνέβησαν στο Πανθεσσαλικό».

Για την Ακρόπολις Στοκχόλμη:
«Η ομάδα αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Σουηδίας. Οι διοικούντες το προηγούμενο καλοκαίρι μπήκαν σε μια διαδικασία να αλλάξουν την οργάνωση την ομάδας κάναμε μια πρώτη κουβέντα. Ψαχνόμουν γιατί ήθελα να απεγκλωβιστώ από την Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί. Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από την πατρίδα σου. Ήθελα να δοκιμάσω, παρ’ ότι έκανα κάποια βήματα πίσω, θεώρησα πως είναι και ωφέλιμο για μένα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα εδώ».

Για το αν η φιλοσοφία του έχει ταιριάξει με τα θέλω της ομάδας:
«Ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή. Ήθελα να χτίσω μια ομάδα με γερά θεμέλια. στους παίκτες είπα στην αρχή ότι θα είμαι δίκαιος και θα δουλέψουμε ποιοτικά. Εδώ επικρατεί πολύ το physical παιχνίδι. Εμείς επιλέξαμε ένα ποδόσφαιρο κατοχής διαφορετικό από αυτό που παίζουν οι ομάδες. Στην αρχή υπήρχαν δυσκολίες όμως πλέον η ομάδα έχει μάθει να παίζει σύμφωνα με τη φιλοσοφία μου και πάμε αρκετά καλά. Αυτά τα παιδιά δεν είναι καθαρά επαγγελματίες, είναι κάτι αντίστοιχο με την δική μας Γ' εθνική. Δεν υπάρχουν τα μεγάλα συμβόλαιο ούτε καν στην πρώτη κατηγορία».

Για τον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ιάκωβος Ιζουτουεμόι:
«Είναι από τα 4 του στην Σουηδία. Είναι ίδιος ο Αντεοκούνμπο. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Όταν είσαι μακριά αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τι πρεσβεύει η Ελλάδα παγκοσμίως. Βλέπεις τις εικόνες και τις συμπεριφορές στην πραγματική τους διάσταση. Όταν είσαι μακριά καταλαβαίνεις ποιο είναι αυτό που κάνει την Ελλάδαν να ξεχωρίζει. Και επειδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει κάτι αντίστοιχο του έδωσα αυτό το ψευδώνυμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x