Γενικά

Παρέμεινε στη 17η θέση η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA - Κακοί οι οιωνοί για 2021-22

Μετά τις ήττες Ολυμπιακού, Ερυθρού Αστέρα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ η βαθμολογία της UEFA παρέμεινε αναλλοίωτη. Μόνο με θαύμα διατηρούμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη από το 2021-22.

Δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία της UEFA έπειτα από τους χθεσινούς αγώνες του Champions League και τις ήττες Ολυμπιακού, Ερυθρού Αστέρα (0-6 από Μπάγερν) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-0 από Αταλάντα).

H Eλλάδα παρέμεινε στην 17η θέση (25.300 βαθμοί), έχοντας από κάτω Κροατία (16η, 24.875) και Σερβία (19η, 24.750) και από πάνω Σκωτία (16η, 25.625) και Κύπρο (15η, 25.750).

Υπενθυμίζεται ότι η νίκη σε Champions League ή Europa League δίνει 2.000 βαθμούς και η ισοπαλία 1.000 βαθμούς, οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη από κάθε χώρα.

Ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει φέτος κάθε χώρα, θα παίρνει τα εξής εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2021-22, οπότε εισέρχεται και η νεοσύστατη διοργάνωση Europa Conference League:

15η θέση:
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

16η και 17η θέση:
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

18η θέση και κάτω:
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League


Η 16η Σκωτία έχει δύο ομάδες στο Europa League που εκτός απροόπτου θα προκριθούν από τους ομίλους (Σέλτικ, Ρέιντζερς) και η 15η Κύπρος μόνο τον ΑΠΟΕΛ που κι αυτός έχει ισχυρές πιθανότητες να προκριθεί (ισοβαθμεί με την Καραμπάγκ στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς).

Όπως γίνεται αντιληπτό, για να ελπίζει η Ελλάδα σε κάτι καλύτερο από την 17η θέση θα πρέπει όχι μόνο να προκριθεί ο Ολυμπιακός στο Europa League, αλλά και να προχωρήσει στη διοργάνωση περισσότερο από Σκωτσέζους και Κύπριους. Πιθανός αποκλεισμός των Πειραιωτών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μέχρι και την 19η θέση.

Τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο χθες συμπλήρωσε κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια (ή αλλιώς 19 ματς) χωρίς νίκη στο Champions League (τελευταία νίκη το 2-1 του Ολυμπιακού επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Φάληρο στις 4/11/2015).

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x