Ελλάδα

Περάκης για «οικουμενικός» υποψήφιος στην ΕΠΟ!

Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Περάκη, στενού συνεργάτη του Σταύρου Κοντονή, φέρεται να «παίζει» δυνατά τις τελευταίες ημέρες για την προεδρία της ΕΠΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.gr, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναζητεί μία λύση κοινής αποδοχής για την ηγεσία της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μίας μη αναστρέψιμης κρίσης.

Σε πρώτη φάση, ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να έχει ρίξει γέφυρες προς την πλευρά της συμπολίτευσης δεδομένων των διεργασιών που ήδη γίνονται για την ανεύρεση ενός «αντι-Γκιρτζίκη» που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του Οκτωβρίου. Κι αυτό γιατί όπως κατέδειξε και η τελευταία Γ.Σ. της ΕΠΟ, ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ φαίνεται να διαγράφει ξεκάθαρη πορεία ήττας.

Κατά συνέπεια, είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη η αναζήτηση ενός προσώπου που θα καταφέρει να επανασυσπειρώσει τις ΕΠΣ και να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης της σημερινής τάξης πραγμάτων στην ομοσπονδία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, όμως, φέρεται να επιδιώκει να πάει την υπόθεση ένα βήμα πιο μπροστά και να λύσει τον γόρδιο δεσμό, προτείνοντας έναν υποψήφιο που εμφανίζεται να εκτιμά πως θα μπορούσε να ενώσει τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις. Αυτός λέγεται πως είναι ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του, ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της ΓΓΑ και πρώην μέλος της ΕΕΑ, Παναγιώτης Περάκης.

Μάλιστα, το όνομα του Περάκη ακούγεται πως έχει ήδη πέσει από την πλευρά Κοντονή στο τραπέζι του ισχυρότερου ίσως στηρίγματος της συμπολίτευσης στην ΕΠΟ, δίχως να έχει «καεί». Κάθε άλλο!

Εφόσον λοιπόν το «λόμπι» που στηρίζει τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ αποδεχτεί οριστικά την περίπτωση Περάκη, τότε στο υφυπουργείο Αθλητισμού εκτιμούν ότι ο Σταύρος Κοντονής θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πείσει στη συνέχεια και τη «συμμαχία» ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ να συναινέσει και να αποδεχτεί μία πρόταση για «οικουμενικό» πρόεδρο.

Ειδικά τη στιγμή που ο Περάκης είναι ένας σοβαρός νομικός που εμπιστεύεται τυφλά και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Υπάρχουν, βέβαια, και δύο υποσημειώσεις στο σενάριο Περάκη. Η μία αφορά τη ρήξη του με τον πρόεδρο της ΕΕΑ, τον επίτιμο αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Παπαλάκη για την υπόθεση Μαρινάκη, τον Νοέμβριο του 2015.

Το τότε μέλος της ΕΕΑ είχε διαφωνήσει με την «ετυμηγορία» της Επιτροπής, η οποία είχε τιμωρήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, κρίνοντας ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ εξακολουθεί να ασκεί διοίκηση παρά τους σχετικούς περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο».

Ο Περάκης είχε διαχωρίσει τη θέση του και είχε κατηγορήσει τον Παπαλάκη ότι τον απέκλεισε τεχνηέντως από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία για να αποσπάσει ουσιαστικά την «καταδικαστική» για τον Μαρινάκη απόφαση.

Σε εκείνο το ζήτημα ο Περάκης είχε την απόλυτη στήριξη του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είχε αδειάσει δημοσίως την ΕΕΑ για την εν λόγω διαδικασία. Έκτοτε δεν ομαλοποιήθηκαν ποτέ οι σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Παπαλάκη και σήμερα η ΕΕΑ πρακτικά δεν λειτουργεί λόγω της μη αντικατάστασης από τον υφυπουργό του αναπληρωματικού προέδρου, ο οποίος απέχει των συνεδριάσεων για προσωπικούς λόγους.

Η δεύτερη υποσημείωση αφορά την υπόθεση Μελισσανίδη. Ο Περάκης ήταν ανάμεσα τα μέλη της ΕΕΑ που είχαν κρίνει το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος ο οποίος ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ και «βάσει του νόμου δεν μπορεί ο ίδιος ή συγγενής του να είναι και στον ΟΠΑΠ, αλλά ούτε και η ΑΕΚ στο κουπόνι του στοιχήματος», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Σταύρου Κοντονή στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στις 28/7/2015.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x