Euro 2024

«Πάρτι» της Γαλλίας κόντρα στην Ισλανδία!

Με 4 διαφορετικούς σκόρερ, η Γαλλία συνέτριψε 4-0 εντός την Ισλανδία και έκανε το «2 στα 2» στα προκριματικά του EURO 2020. Στο άλλο ματς, η Αλβανία έφυγε με τους 3 βαθμούς από την Ανδόρα (0-3).

Παίζοντας σαν… Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η Γαλλία «πάτησε» την Ισλανδία στο Παρίσι και πανηγύρισε τη 2η νίκη της σε ισάριθμες υποχρεώσεις στα προκριματικά του EURO 2020. Οι παίκτες του Ντεσάμπ ξεδίπλωσαν τις επιθετικές αρετές τους και έφτασαν στο άνετο 4-0.

Στο έτερο παιχνίδι του 8ου ομίλου, που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Αλβανία έφυγε με τους 3 βαθμούς από την Ανδόρα επικρατώντας 3-0 των αδύναμων γηπεδούχων, με τον Μπούλκου να κάνει πρεμιέρα ως υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός μετά από την απομάκρυνση του Πανούτσι.

Στο Παρίσι, οι παίκτες του Ντεσάμπ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και μετέφεραν την πίεσή τους στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς και να αποτινάξουν το άγχος: στο 12’ ο Εμπαπέ σέντραρε από αριστερά και ο Ουμτιτί πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χάλντορσον.

Στο 17’, οι «τρικολόρ» απείλησαν ξανά, αλλά ο Ζιρού νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η κυριαρχία των Πρωταθλητών κόσμου συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται επικίνδυνοι μόνο με μακρινά σουτ (17’, 22’ Σίγκουρντσον).

Ο Εμπαπέ είχε δύο καλές στιγμές (24’, 34’), με τους Γάλλους να φτάνουν μια ανάσα από το 2-0 στο 41’, όταν ο Ματουιντί αστόχησε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ντεσάμπ μπήκαν με διάθεση να «κλειδώσουν» το τρίποντο, αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Ισλανδούς, με τον Μπιάρνασον και τον Γιορίς να του λέει «όχι».

Στο 58’, ο Παβάρ σούταρε με δύναμη ακριβώς έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα, οι «τρικολόρ» σφράγισαν την επικράτησή τους, με τον Ζιρού να γράφει το 2-0 από κοντά μετά από τη σέντρα του Παβάρ κι αφού πρώτα ο Χάλντορσον έκανε άστοχη έξοδο.

Μάλιστα, με αυτό το τέρμα ο επιθετικός της Τσέλσι έφτασε τα 35 με το εθνόσημο στο στήθος και έμεινε μόνος στην 3η θέση της σχετικής λίστας της εθνικής Γαλλίας, αφήνοντας πίσω του τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» κάπως το ρυθμό, ωστόσο βρήκαν δύο ακόμα τέρματα για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Στο 78’ ήταν η σειρά του Εμπαπέ να μπει στον πίνακα των σκόρερ πλασάροντας από κοντά τον Ισλανδό τερματοφύλακα.

Έξι λεπτά αργότερα (84’), ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν «σέρβιρε» με τακουνάκι (!) στον Γκριζμάν, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χάλντορσον για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

Στο έτερο ματς του 8ου ομίλου, η Αλβανία πέρασε από την Ανδόρα με 0-3, σε μια μέτρια ποιοτικά αναμέτρηση. Το συγκρότημα του Μπούλκου, που εκτελεί χρέη υπηρεσιακού ομοσπονδιακού τεχνικού, προηγήθηκε στο 21’ με τον Σαντίκου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το εγκληματικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό της συνάντησης και με δύο ακόμα τέρματα στο φινάλε έδωσαν μεγαλύτερη έκταση στη νίκη τους: στο 87’ ο Μπαλάι έγραψε το 0-2 επωφελούμενος από τραγικό σφάλμα της αντίπαλης άμυνας, ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (96’), ήρθε ο Αμπράσι για να διαμορφώσει το τελικό 0-3.





Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:
Τουρκία - Μολδαβία 4-0
(24’ Xασάν Καλντιρίμ, 26’ 54’ Τσενκ Τοσούν, 70’ Καάν Αϊχάν)

Γαλλία - Ισλανδία 4-0
(12' Ουμτιτί, 68' Ζιρού, 78' Εμπαπέ, 84' Γκριζμάν)

Ανδόρα - Αλβανία 0-3
(21' Σαντίκου, 87' Μπαλάι, 96' Αμπράσι)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
Γαλλία 6
Τουρκία 6
Ισλανδία 3
Αλβανία 3
Ανδόρα 0
Μολδαβία 0

Επόμενη αγωνιστική (8/6):
Ισλανδία - Αλβανία (16:00)
Μολδαβία - Ανδόρα (19:00)
Τουρκία - Γαλλία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x