Europa League

Προκρίθηκε η Άρσεναλ, παρά την ισοπαλία με την Σπόρτινγκ

Με το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας η Άρσεναλ, εξασφάλισε την παρουσία της στους "32" του Europa League, ενώ κοντά στους "32" βρίσκεται και η Σπόρτινγκ.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη βασική ενδεκάδα, η Άρσεναλ πήρε τον πόντο που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια των "32" για το Europa League. Οι "κανονιέρηδες" έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αλλά έπεσαν πάνω σε μια σφριγηλή άμυνα και στην αστοχία του Γουέλμπεκ αρχικά και του Ομπαμεγιάνγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου Βόρσκλα- Καραμπάγκ 0-1.

Η 4η αγωνιστική στον 5ο όμιλο:
Άρσεναλ – Σπόρτινγκ 0-0

Βόρσκλα – Καραμπάγκ 0-1
(13’ πεν. Αμπντουλάγιεφ)


Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο:

Άρσεναλ 10
Σπόρτινγκ 7
Βόρκσλα 3
Καραμπάγκ 3

Η επόμενη αγωνιστική:
Βόρσκλα – Άρσεναλ

Καραμπάγκ - Σπόρτινγκ


ΑΡΣΕΝΑΛ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα απέναντι στην Σπόρτινγκ, η Άρσεναλ μπήκε από την αρχή του ματς αποφασισμένη να πάρει προβάδισμα. Στο 8ο λεπτό ο Τζένκινσον αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 17ο λεπτό μετά από γύρισμα του Γκουεντούζι, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ματιέ, πήρε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά ο Κοάτες πάνω στη γραμμή, απομάκρυνε το σχεδόν βέβαιο αυτογκόλ που θα έφερνε την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ.

Στο 20’ και το 25’ ο Γουέλμπεκ είχε καλές στιγμές με κεφαλιές, αλλά στην δεύτερη περίπτωση, έμεινε στο έδαφος μετά την προσπάθεια του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς, για να περάσει στη θέση του ο Ομπαμεγιάνγκ. Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους ο πρώην στράικερ της Ντόρτμουντ είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Μικχταριάν, αλλά αστόχησε, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Γκαμπονέζου στο 58’. Στο 68’ ήταν η σειρά του Ιβόμπι να απωλέσει άλλη μια καλή ευκαιρία. Στο 81’ ήταν η σειρά του Μικχταριάν να δει τον Ριμπέιρο να τον σταματά, ενώ στο 87' ο Ματιέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ομπαμεγιάνγκ.



* Με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αμπντουλάγιεφ στο 13' οι Αζέροι νίκησαν μέσα στην Ουκρανία με 1-0 και ρέφαραν την ήττα με το ίδιο σκορ την προηγούμενη αγωνιστική.

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x