Σκωτία

Λύτρωση στο 88' για τη Σέλτικ στην ντερμπάρα με τη Ρέιντζερς!

Ρέιντζερς και Σέλτικ αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2) για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκωτίας και το ντέρμπι του «Ολντ Φιρμ», με τον Φουρουχάσι να λυτρώνει στο τέλος τους «Κέλτες».

Ισόπαλο αναδείχθηκε το ντέρμπι του «Ολντ Φιρμ» ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Σέλτικ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκωτίας, με την Φουρουχάσι να σώζει στο τέλος την «παρτίδα» για την ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη που δεν βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα.

Νωρίς στο ματς η Σέλτικ το σκορ με τον Μαέντα στο 5ο λεπτό για το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφεραν «τούμπα» το ματς με τα τέρματα των Κεντ (47΄) και Ταβερνιέ (53΄). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους «κουβέντα» με τον Φουρουχάσι να εκμεταλλεύεται τα λάθη της αντίπαλης άμυνας κάνοντας το 2-2 στο 88΄.

Ιδανικό ξεκίνημα... χωρίς συνέχεια



Ονειρικά ξεκίνησε το ντέρμπι για τη Σέλτικ το ντέρμπι που μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από λάθος του Μορέλος στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Μαέντα «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση, οι Ταβερνιέ και Γκόλντσον που βρέθηκαν μπροστά του δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, με τον Ασιάτη στη εξέλιξη της φάσης να «εκτελεί» με υποδειγματικό πλασέ τον ΜακΓκρέγκορ για το 0-1.



Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, φτάνοντας μια «ανάσα» από την ισοφάριση στο 27΄, όταν μετά από επική γκάφα του Χαρτ, ο Μορέλος διατήρησε την μπάλα στη κατοχή των «τζερς» με τον Χαρτ να σταματάει –με τη βοήθεια και του δοκαριού- το σουτ του Κεντ.



Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους οι κεφαλιές του Μορέλος (42΄ & 45΄) έφυγαν για λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χαρτ, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, με τη Σέλτικ να μην έχει εκμεταλλευτεί το γρήγορο τέρμα της στο παιχνίδι.


«Deja vu» πρώτου ημιχρόνου... και ο λυτρωτής Φουρουχάσι.



Ξεκίνημα «deja vu» του πρώτου μέρους στην επανάληψη, με τη Ρέιντζερς αυτή τη φορά να φτάνει άμεσα στο γκολ. Μετά από δύο λεπτά στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από ενέργεια του Μορέλος, που έκανε τα πάντα στο χορτάρι, ο Κολομβιανός μοίρασε στα αριστερά την μπάλα στον Κεντ, με τον τελευταίο να την στέλνει «συστημένη» στη δεξιά πλευρά των διχτύων του Άγγλου τερματοφύλακα για το 1-1.



Και πριν προλάβει καλά-καλά η Σέλτικ να «συνέλθει» από την ισοφάριση, ήρθε και η επέλαση του Σάκαλα στο 52΄, με τον Στάρφελτ να τον σταματά αντικανονικά και τον Μπιτόν να καταλογίζει πέναλτι για τη Ρέιντζερς. Ο «αρχηγός» των «μπλε», Ταβερνιε, ανέλαβε το χτύπημα από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 2-1 με ασύλληπτη εκτέλεση.



Η Σέλτικ εμφανώς επηρεασμένη από την γρήγορη ανατροπή έδειχνε να μη μπορεί να βρει «απαντήσεις» ακόμη και όταν ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε στο παιχνίδι στο 77΄ για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της. Με τους «τζερς» να μην τελειώνουν το ματς, έπειτα από αναταραχή στην άμυνα τους στο 88ο λεπτό, το κοντινό σουτ του Γιακουμάκη σταμάτησε στα σώματα, με τον Φουρουχάσι να παίρνει το ριμπάουντ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στην αναμέτρηση.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
Δευτέρα 2/1
Ρέιντζερς-Σέλτικ 2-2
(47' Κεντ, 53' Τάβερνιερ-5' Μαέδα, 88' Φουρουχάσι)
Αμπερντίν-Ρος Κάουντι 0-0
Κιλμάρνοκ-Σεντ Μίρεν 0-0
Λίβινγκστον-Μάδεργουελ 1-1
(39' Μπόις- 42' φαν Φέεν)
Σεντ Τζόνστον- Νταντί Γιουνάιτεντ 0-1
(81' Γουότ)
Χαρτς-Χιμπέρνιαν 3-0
(8', 38' Σάκλαντ,90+4' Χάμφρις)







Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x