Ισπανία

«Βασιλική» ανατροπή της Ρεάλ στο clasico με ήρωα Μπέλιγχαμ και... η στέψη πλησιάζει!

H εξαιρετική Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στο Μπερναμπέου, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφάρισε δις και στο 90'+2' πήρε τη νίκη με ανατροπή και υπογραφή Μπέλιγχαμ (3-2) αγκαλιάζοντας το 36ο!

Ο θρόνος ξεσκονίζεται, το στέμμα γυαλίζεται και η Ρεάλ Μαδρίτης προβάρει το 36ο πρωτάθλημα της! Σε ένα φοβερό ντέρμπι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» η ομάδα του Αντσελότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ από την εξαιρετική Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε ισάριθμες φορές και «τούμπαρε» το ματς στο 90'+2' με ήρωα τον συνήθη ύποπτο και πρώτο σκόρερ της τη φετινή σεζόν, Τζουντ Μπέλιγχαμ να κάνει το 3-2!

Ματσάρα στη Μαδρίτη με τα «μωρά» του Τσάβι να βάζουν δύσκολα στους Μαδριλένους και να βρίσκουν γκολ μόλις στο 4' με τον Κρίστενσεν και στο 69' με τον Φερμίν Λόπεθ. Φανταστικός και ο Γιαμάλ που έκανε ό,τι ήθελε τον Καμαβινγκά.

Αδιανόητη εμφάνιση ξανά από τον Βινίσιους που ισοφάρισε με πέναλτι στο 18', «σέρβιρε» το 2-2 στον Βάθκεθ στο 73' και έχασε τουλάχιστον δυο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερα τέρματα!

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει πλέον 11 βαθμούς από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα και έξι «στροφές» πριν το φινάλε της La Liga!

Διαμαρτυρίες των «μπλαουγκράνα» για μη κατοχύρωση γκολ στο πρώτο ημίχρονο με την μπάλα να μην έχει περάσει τη γραμμή στο τακουνάκι του τρομερού Γιαμάλ, παράπονα του Τσάβι για την καταφανέστατη περίπτωση πέναλτι στο 1-1 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πάγωσε στο 4' όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Λούνιν έκανε κάκιστη εκτίμηση της μπάλας και ο Κρίστενσεν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 8' άγγιξαν την ισοφάριση με τον Βινίσιους που πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Δέκα λεπτά αργότερα οι «μερένχες» έφεραν το ντέρμπι στα ίσα όταν ο Κουμπαρσί ανέτρεψε καθαρά τον Βάθκεθ στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Βίνι δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Με αλλαγές και αρκετή ισορροπία το δεύτερο ημίχρονο στη Μαδρίτη και με την Μπαρτσελόνα να ανεβάζει την ένταση της από το 60' και μετά. Οι Καταλανοί δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, αφού στο 69' πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όταν από φαλτσαριστό σουτ του Γιαμάλ, ο Λούνιν δεν αντέδρασε σωστά και ο Φερμίν Λόπεθ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για πρώτη φορά σε clasico.

Η απάντηση της Βασίλισσας ήταν άμεση. Εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά με τον Βινίσιους να κάνει σέντρα «ξυραφιά» στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο επερχόμενος Λούκας Βάθκεθ τελείωσε άψογα τη φάση για το 2-2!

Το ντέρμπι ήταν στην κόψη του ξυραφιού με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα να σπαταλούν κάποιες καλές στιγμές και τη λύτρωση να έρχεται στο 92' για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο εξαιρετικός Βάθκεθ, μετά το κερδισμένο πέναλτι και το γκολ μοίρασε ασίστ, όταν από ενέργεια του Ντίαθ, πέρασε παράλληλα την μπάλα, με τον Μπέλιγχαμ να υπογράφει την ανατροπή τίτλου.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/4)

Μπιλμπάο-Γρανάδα 1-1
(24' Γκουρουθέτα - 6' αυτ. Γουίλιαμς)

Σάββατο (20/4)

Θέλτα-Λας Πάλμας 4-1
(37' Άσπας, 39' Σβέντμπεργκ, 71' Δουβίκας, 76' Άσπας - 11' Χερζόγκ)

Ράγιο Βαγιεκάνο-Οσασούνα 2-1
(80' Τσαβαρία, 84' Παλαθόν - 29' Γκόμεθ)

Βαλένθια-Μπέτις 1-2
(66' πεν. Πεπέλου - 19', 77' Αγιόθε Πέρεθ)

Τζιρόνα-Κάντιθ 4-1
(9' Γκαρθία, 22' Μαρτίν, 71' Ντόβμπικ, 82' Πόρτου - 81' Εσκαλάντε)

Κυριακή (21/4)

Χετάφε-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(29' Λατάθα - 13' Μπαρενετσέα)
Αλμερία-Βιγιαρεάλ 1-2
(30' Λοθάνο - 25' Ακομάχ, 90'+2' Σέρλοθ)
Αλαβές-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(15' Μπεναβίδες, 90'+2' Ριόχα)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 3-2
(18' Bινίσιους, 73' Βάθκεθ, 90'+2' Μπέλιγχαμ -4' Κρίστενσεν, 69' Φερμίν)

Δευτέρα 22/4

Σεβίλλη-Μαγιόρκα 22:00

H επόμενη αγωνιστική (33η)

Παρασκευή 26/4

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Σάββατο 27/4

Λας Πάλμας-Τζιρόνα
Αλμερία-Χετάφε
Αλαβές-Θέλτα
Ατλέτικο-Μπιλμπάο

Κυριακή 28/4

Κάντιθ-Μαγιόρκα
Γρανάδα-Οσασούνα
Βιγιαρεάλ-Βαγιεκάνο
Μπέτις-Σεβίλλη

Δευτέρα 29/4


Μπαρτσελόνα-Βαλένθια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x