Γενικά

Σιατούνης στο sportfm.gr: «Ελπίζω στο μέλλον να ξαναβρεθώ στον Παναθηναϊκό»

Ο Αντώνης Σιατούνης μίλησε στο www.sportfm.gr για τη νέα του αρχή στη Σαμπντόρια, τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Παίδων, καθώς και τους μελλοντικούς του στόχους.

Χρυσό μέλος μια ελπιδοφόρας γενιάς νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αποτελεί περίτρανο παράδειγμα πως η αφοσίωση, η πίστη, η πειθαρχία και η ωριμότητα απέναντι σε αυτό που αγαπάς μπορούν να σε φτάσουν ψηλά. Το φετινό καλοκαίρι στα μόλις 16 του χρόνια ο νεαρός αμυντικός των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού θα δει τις φιλοδοξίες του να παίρνουν σάρκα και οστά, ξεκινώντας το ταξίδι του στο όνειρο με πρώτο σταθμό την ιταλική Σαμπντόρια.

Ο ταλαντούχος διεθνής μιλώντας στο www.sportfm.gr αποκάλυψε τα συναισθήματα του για το νέο του ξεκίνημα στη Σαμπντόρια, τα μαθήματα που αποκόμισε από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, το θαυμασμό του στον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς και το κεφάλαιο Eθνική Ελλάδος.

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Θεοδώρου

- Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το νέο σου ξεκίνημα στη Σαμπντόρια;
«Τα συναισθήματα μου είναι πολλά αλλά κυριαρχούν κυρίως τα θετικά! Συγκεκριμένα, νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο και δουλεύω κάθε μέρα με σεβασμό. Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος που μπορώ και αγωνίζομαι στην Ιταλία».


inner

-Ποια ήταν η υποδοχή της ομάδας και του κόσμου της απέναντι σου;
«Η υποδοχή της νέας μου ομάδας ήταν υπέροχη. Με δέχτηκαν όλοι με χαρά και φάνηκε από την αρχή ότι ήταν πρόθυμοι να δουλέψουν μαζί μου και να μου εξηγήσουν τα πάντα. Αναφέρομαι στους προπονητές, παιδιά, εργαζομένους μέσα στους ξενώνες, που παρότι δεν ξέρω να μιλάω πολύ καλά την γλώσσα με βοηθούν συνεχώς»!

- Φανταζόσουν ποτέ πως θα καταφέρεις να αγωνιστείς στο ιταλικό πρωτάθλημα;
«Όλοι ελπίζαμε ότι κάποια στιγμή θα παίξουμε στο εξωτερικό αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι από τόσο μικρή ηλικία. Εγώ στάθηκα τυχερός και με σωστή νοοτροπία, έχοντας στο πλευρό μου τους σωστούς ανθρώπους, κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα από τα 16 μου χρόνια».

- Τι εμπειρίες και μαθήματα αποκόμισες από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού;
«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και αυτό το ξέρουμε όλοι. Είμαι Παναθηναϊκός από μικρή ηλικία, λόγω του πατέρα μου όπως οι περισσότεροι. Στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού βρισκόμουν για 7 χρόνια, όπου και αποκόμισα πολλές εμπειρίες αλλά και συμβουλές από αξιόλογους ανθρώπους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μέσα από εκεί κατάφερα να γίνω πειθαρχημένος και με σωστό χαρακτήρα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Φύσσα, ο οποίος όσο καιρό βρισκόμουν στον Παναθηναϊκό μού έδινε συμβουλές τις οποίες κράτησα και συνεχίζω με αυτές! Ελπίζω στο μέλλον να ξαναβρεθώ στην αγαπημένη μου ομάδα»!

inner

- Ποιος σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
«Αυτός που με ώθησε στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι ο πατέρας μου. Εκείνος με βοήθησε να φτάσω εδώ και με βοηθάει ακόμη! Τον ευχαριστώ για όλα και πάνω από όλα για τις σωστές συμβουλές που μου έδινε πάντα. Μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα,θα το κάνω εγώ όπως λέει κι αυτός και για τους δυο μας»!


- Πόσο δύσκολο είναι για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή το να κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό;
«Για κάποιους μπορεί να είναι εύκολο όταν δεχτούν μια πρόταση στα χέρια τους να φύγουν. Προσωπικά όταν μου έγινε η πρόταση το σκέφτηκα πάρα πολύ, διότι αφενός είμαι πολύ δεμένος με την οικογένεια μου και αφετέρου βρίσκομαι σε νεαρή ηλικία. Τελικά αφού το σκεφτήκαμε αρκετά πήραμε και τη σωστή απόφαση».

- Ποια πρόσωπα βρίσκονται στο πλευρό σου και στηρίζουν την κάθε σου προσπάθεια;
«Στο πλευρό μου βρίσκεται όλη η οικογένεια μου,καθημερινά και με στηρίζουν σε όλα, σε κάθε μου προσπάθεια, σε κάθε μου βήμα. Όπως επίσης και ο ατζέντης μου».

- Τι θα συμβούλευες τους συνομήλικους σου ποδοσφαιριστές που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;
«Είμαι αρκετά νεαρός για να μπορέσω να δώσω συμβουλές, αλλά το μόνο που γνωρίζω ότι χρειάζεται στον καθένα από εμάς τους αθλητές είναι η δουλειά, η πίστη και η αφοσίωση. Πολύ δουλειά και πίστη σε αυτό που κάνουμε σε καθημερινή βάση, καθώς και 100% αφοσίωση Πρέπει να γνωρίζει ο αθλητής ότι πρέπει να κάνει πολλές θυσίες»!

- Ποιοι ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν το πρότυπο σου; Ακόμη, παρακολουθείς κάποιο από τα ξένα πρωταθλήματα;
«Από την Ελλάδα δεν έχω κάποιο πρότυπο, αλλά από το εξωτερικό θαυμάζω τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μου αρέσει πολύ η προσωπικότητα του καθώς επίσης και ο τρόπος που δουλεύει για να είναι και να παραμένει στην κορυφή του ποδοσφαίρου. Επίσης παίζει στην ομάδα που υποστηρίζω! Όσον αφορά τα πρωταθλήματα, τα παρακολουθώ όλα όταν έχω χρόνο και κυρίως το ιταλικό. Αυτή η διοργάνωση όμως που θεωρώ ότι σου προσφέρει την μεγαλύτερη βελτίωση είναι το Τσάμπιονς Λιγκ».

- Ποια είναι η αίσθηση του να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στην Εθνική Παίδων;
«Είμαι πολύ τυχερός που έχω την δυνατότητα να αγωνίζομαι με το εθνόσημο. Νιώθω περήφανος και θα δίνω τα πάντα για αυτό όταν το φοράω .Ελπίζω και στο μέλλον να στελεχώσω την Εθνική Ανδρών»!

- Ποια είναι τα μελλοντικά σου όνειρα και βλέψεις;
«Στόχος μου είναι να φτάσω το 100% των δυνατοτήτων μου και να μπορέσω να παίξω σε μεγάλο επίπεδο, κάνοντας μια αξιόλογη καριέρα»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x