Γερμανία

Σκέψεις να επιβάλει την γερμανική γλώσσα στα αποδυτήρια της Μπάγερν ο Χένες!

«Ένας παίκτης της Μπάγερν πρέπει να γνωρίζει γερμανικά. Αυτό πρέπει να είναι νόμος», τόνισε!

Την ανησυχία του για την αλλοίωση της ταυτότητας της Μπάγερν εκφράζει –εμμέσως πλην σαφώς- σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ούλι Χένες.

Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση που δέχθηκε για τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην ομάδα μίλησε γερμανικά, κάτι που έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση στον Χένες. Ο πρόεδρος της Μπάγερν έπλεξε το εγκώμιο του Ιταλού, και άφησε αιχμές για ξένους παίκτες, κάποιοι από τους οποίους έχουν αρκετά χρόνια θητείας στην ομάδα που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα και ούτε έχουν σκεφτεί να τη μάθουν.

«Με εντυπωσίασε ο Κάρλο. Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο για έναν προπονητή. Κάποιοι προπονητές πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τον Κάρλο, ειδικά από την στιγμή που ο Κάρλο είναι 57 ετών, δηλαδή αρκετά χρόνια μεγαλύτερος από τους ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Χένες ο οποίος συνέχισε:

«Πρέπει να μιλάμε γερμανικά στα αποδυτήρια. Εάν θέλω να συνδέσω τον εαυτό μου με μια ομάδα τότε πρέπει να μάθω τη γλώσσα της χώρας της. Δεν είναι αρκετό να μιλάω γαλλικά ή πορτογαλικά. Αυτό δεν είναι αρκετό, και μάλιστα δεν είναι καθόλου καλό σημάδι», τόνισε ο Χένες ο οποίος υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι οι παίκτες δεν μαθαίνουν γερμανικά αποτελεί μια σοβαρότατη ένδειξη ότι δεν σκέφτονται σοβαρά να παραμείνουν χρόνια στην ομάδα και να συνδέσουν με αυτή τη καριέρα τους και ίσως ότι δεν τη σέβονται.

Τι θα μπορούσε να συμβεί; Ο Χένες τονίζει ότι η απάντηση είναι εύκολη... «Είναι απλό: Ένας ποδοσφαιριστής οφείλει να γνωρίζει γερμανικά, αυτό πρέπει να είναι Νόμος. Αλλιώς πρέπει να πληρώνει πρόστιμο. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος», τόνισε με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν ότι άμεσα θα ληφθούν τέτοια «μέτρα» στην ομάδα του Μονάχου, η οποία έχει το ρόστερ της παίκτες από εννέα διαφορετικές εθνικότητες εκτός της γερμανικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x