Ελλάδα

Στο Βελιγράδι ο Γραμμένος, με Τσίπρα και Βασιλειάδη

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ταξίδεψε στη σερβική πρωτεύουσα με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αθλητισμού, για τις υποψηφιότητες του EURO 2028 και του Μουντιάλ του 2030.

Στο Βελιγράδι έλαβε χώρα η Σύσκεψη Συνεργασίας για την από κοινού διοργάνωση είτε του Euro 2028, είτε του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, από Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε εκεί, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ομοσπονδία, η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα, στη Σόφια τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για τις υποψηφιότητες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ποδοσφαρική Ομοσπονδία, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος συνόδευσε σήμερα στο Βελιγράδι τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και συμμετείχε στην τετραεθνή συνάντηση Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό των πρωθυπουργών, υπουργών αθλητισμού και προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, με θέμα την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων βαλκανικών χωρών στη διεκδίκηση της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 ή του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2028.
Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της οργάνωσης της διεκδίκησης και για την αρτιότερη προετοιμασία της, συμφωνήθηκε η δημιουργία 16μελούς επιτροπής που θα απαρτίζεται από 4 μέλη από κάθε χώρα, δύο εκ των οποίων θα προέρχονται από κυβερνητικούς φορείς και δύο από την κάθε εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.


Επόμενες σχετικές συναντήσεις των 4 χωρών ορίστηκαν στη Σόφια τον προσεχή Φεβρουάριο και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2019».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x