Stoiximan Super League

Οι 13 ημέρες του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ

Οι βαλίτσες ετοιμάστηκαν. Όχι μόνο οι δικές μας, αλλά των παικτών. Φυσικά και του Τιμούρ Κετσπάγια. Τις ανοίξαμε κρυφά και σας παρουσιάζουμε τι μπορεί να κρατήσει ο Γεωργιανός τεχνικός από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, τι κρατούν οι παίκτες και τι μένει σε εμάς.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Διονύσης Καππάτος

Οι βαλίτσες ετοιμάστηκαν. Όχι μόνο οι δικές μας, αλλά των παικτών. Φυσικά και του Τιμούρ Κετσπάγια. Τις ανοίξαμε κρυφά και σας παρουσιάζουμε τι μπορεί να κρατήσει ο Γεωργιανός τεχνικός από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, τι κρατούν οι παίκτες και τι μένει σε εμάς.

Ο Ραούλ για ...Μπράβο

Αναμφισβήτητα αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη από την προετοιμασία του Ολυμπιακού, αυτός θα ήταν ο Ραούλ Μπράβο. Συνεπέστατος, ευδιάθετος, πάντα χαμογελαστός και αποφασισμένος να κλείσει στόματα. Ο Ισπανός αμυντικός σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Συμμετείχε με μεγάλο ζήλο στις προπονήσεις. Στο τρέξιμο αυτός και ο Ντουντού έδειχναν περισσότερο με αθλητές δρόμων αντοχής και όχι με ποδοσφαιριστές. Τις περισσότερες φορές ο Τιμούρ Κετσπάγια τον χρησιμοποίησε ως σέντερ μπακ. Ο Ισπανός παρά το γεγονός ότι του αρέσει να παίζει στο αριστερό άκρο -όπως όφειλε- απέδωσε τα καλύτερα.

Το σημαντικότερο από αυτά όμως είναι πως συμμετείχε και με άλλον τρόπο στις προπονήσεις. Στο οικογενειακό διπλό συνεχώς φώναζε και έδινε εντολές στους συμπαίκτες του, καθοδηγώντας όχι μόνο την άμυνα αλλά όλη την ομάδα.

Σίγουρα ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει κάθε λόγο να εύχεται ο Ισπανός να συνεχίσει έτσι.

Το πάθος του «Ιέρο»

«Άσε με να τρέξω», είχε πει στον Τιμούρ Κετσπάγια ο Ιεροκλής Στολτίδης σε μία άσκηση τακτικής. Δείγμα του πάθους που έχει ο μέσος του Ολυμπιακού για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και να καλύψει το χρόνο που έχασε από τους τραυματισμούς του στην περσινή σεζόν.

Μπορεί, τις τελευταίες δύο προπονήσεις να τις έχασε λόγω οσφυαλγίας. Μπορεί έτσι κι αλλιώς δύσκολα να ήταν σε θέση να παίξει στους δύο προκριματικούς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το γεγονός όμως είναι ένα. «Εάν ήταν σε θέση να παίξει θα είχαμε λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η ατάκα αυτή του τεχνικού του Ολυμπιακού στη πρώτη του συνέντευξη στο Ζέεφελντ, τα λέει όλα.

Ο Ντουντού

«Ποτέ στον Παναθηναϊκό. Θέλω να γράψω ιστορία στον Ολυμπιακό». με τη δήλωση του αυτή ο βραζιλιάνος στην συνέντευξή του στο www.sport-fm.gr απαντώντας σε ερωτήσεις των αναγνωστών της ιστοσελίδας, κέρδισε μία καλύτερη θέση στην καρδιά των οπαδών της ομάδας.

Για την αξία του; Τα σχόλια περιττεύουν. Ειδικά όταν ο Ντουντού δηλώνει ότι αισθάνεται χαρούμενος στον Ολυμπιακό, πολύ καλά τώρα που είναι αρχηγός και πως θα είναι ακόμη καλύτερος σε σχέση με την περσινή σεζόν για να παίξει με την Εθνική Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ειλικρινά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε γιατί να μην χαμογελά πλατιά ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Τάσος Πάντος

Το πειραχτήρι και ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς της ομάδας. Μόνο είκοσι λεπτά δίπλα του ήταν αρκετά για να καταλάβεις όλα τα παραπάνω, τον λόγο που ο Βαλβέρδε του έπλεξε το εγκώμιο και γιατί αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες των οργανωμένων.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Φανερά περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό του. Έτοιμος να αποδείξει πως οι υποσχέσεις που άφησε στις περσινές πρώτες του εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα θα γίνουν πραγματικότητα.

Μπελούτσι

Το καλύτερο το άφησε για τις τελευταίες ημέρες. Φανερά αλλαγμένος προς το καλύτερο αλώνιζε όλο το γήπεδο, μοίραζε το παιχνίδι χωρίς να ταλαιπωρεί την μπάλα.

Οι σταθερές αξίες

Μπορεί τα ονόματά τους να μην ακούστηκαν τόσο πολύ σαν αυτά των παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση δεν υστέρησαν σε τίποτα. Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γκαλέτι, Ζεβλάκοφ, Ντιόγκο.

Τίμουρ Κετσπάγια

Δεν τον ξεχάσαμε. Απλώς όταν συνεχώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του μιλούν για τους παίκτες είναι φυσικό να αναφερθούμε πρώτα σε αυτούς και μετά στο τεχνικό επιτελείο. Σοβαρός όσο πρέπει και συνειδητοποιημένος για την μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται. Ο Γεωργιανός τεχνικός και τα άλλα μέλη του επιτελείου είναι αποφασισμένοι να δώσουν τους καλύτερους τους εαυτούς.

Οι νέοι

Άρχισε καλά. Στη συνέχεια έπεσε αλλά κράταγε το τελευταίο για το τέλος. Στην εμφάνισή του στο φιλικό έδειξε τα χαρακτηριστικά που τον έφεραν στον Πειραιά. Για τον Πάρντο; Απλώς ένα σχόλιο που ακούστηκε πολλές φορές από όλους τους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο Ζέεφελντ. Ίσως για πρώτη φορά υπάρχει ένας τερματοφύλακας που μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη, μετά από τον Νικοπολίδη.

Ο νέος ..Ολυμπιακός

Το σημαντικότερο για το τέλος. Πως θα είναι ο νέος Ολυμπακός; Κατά βάσει θα αγωνίζεται με 4-4-2. Θα πιέζει ψηλά όπως παρατηρήσαμε και στο πρώτο φιλικό με τη Σβατς. Θα έχει διάθεση να προσφέρει θέαμα, αλλά πρώτα από όλα θα είναι το αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση στο πρώτο φιλικό, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο για τη συνέχεια. Ας περιμένουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα επόμενα.

Το Ζέεφελντ...

Που να πρωτοσταθείς; Στο πράσινο. Στο πανεμορφο τοπίο; Ή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στον σεβασμό τους σε άτομα με αναπηρίες. Επιτέλους, τους είδαμε να χαμογελούν. Έτσι γιατί στην Αθήνα αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Ντροπή.

Συγγνώμη πρέπει να κλείσουμε. Χτυπούν οι σειρήνες! Α, συγγνώμη. Το ξεχάσαμε. Σάββατο είναι. Πρόκειται για άλλο ένα τεστ πυρασφάλειας.

Για απορίες, σχόλια και προτάσεις στο osfp2010@yahoo.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x