Stoiximan Super League

Θανόπουλος: «Είναι μεγάλο και σοβαρό»

Κοντά σε συμφωνία με όμιλο επιχειρηματιών βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ για τη μεταβίβαση του 21% των μετοχών. Όπως δήλωσε ο Νίκος Θανόπουλος στους εκπροσώπους του Τύπου, η συμφωνία δεν έχει σφραγιστεί, κάτι που θα γίνει όταν κατατεθούν τα 8.5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται. «Σεβόμαστε τον κόσμο γι’ αυτό δεν αποκαλύπτουμε τίποτα μέχρι να υπάρχει οριστική εξέλιξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ που δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την υπόθεση.

Στην αποκάλυψη πως βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με όμιλο επιχειρηματιών που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προέβη ο Νίκος Θανόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ζέεφελντ. «Είναι κάτι πολύ μεγάλο. Είμαι σε θέση να εκφράσω μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συμφωνία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Παράλληλα, πρόσθεσε πως θέλει να μείνει εγκρατής ο κόσμος και να περιμένει τις εξελίξεις.

Ο «ισχυρός» άνδρας του «δικεφάλου» σημείωσε πως «αν αυτός ο όμιλος συμμετάσχει στην ομάδα, είναι βέβαιο ότι από κοινού θα προσπαθήσουν για να κάνουν την ΑΕΚ ακόμα μεγαλύτερη», ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συγκινητική στήριξη στην ομάδα, αφού όπως υπογράμμισε «τα διαρκείας έχουν φτάσει τα 14.000». Επίσης, Διέψευσε τα περί προφορικής συμφωνίας με Μάντζιο και γνωστοποίησε πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Μπαγεβιτς για τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη

«Όπως είναι γνωστό κλείσαμε την χρονιά με άνοιγμα 14 εκ ευρώ και είπαμε σιγά σιγά να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε απευθείας να πάμε στο μηδέν από άποψη χρεών και ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι και η φετινή θα είναι μια ελλειμματική για την ΠΑΕ. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλαμε κάποιον συμμέτοχο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Υπήρξαν πολλοί που μας χτύπησαν την πόρτα το τελευταίο εξάμηνο ωστόσο ως επι το πλείστον δεν επρόκειτο για σοβαρές προτάσεις. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών που μας χτύπησε την πόρτα, μας προσέγγισε εδώ και αρκετό καιρό με σκοπό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ρώτησε για τους όρους συμμετοχής σε αυτήν και έκανε τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσει ποιά είναι η κατάσταση στην ΠΑΕ. Αν θέλαμε να πούμε κάτι περισσότερο θα το είχαμε πει εδώ και καιρό.

Δεν ήταν στις προθέσεις μας να διαρρεύσει το θέμα, δεν είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό και να προκαλέσουμε αναστάτωση στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η επιθυμία των επιχειρηματιών με τους οποίους μιλάμε. Δηλαδή οι συζητήσεις και η ταυτότητα των ανθρώπων αυτών θα παραμείνουν κρυφές. Δυστυχώς όταν το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα, ξεκίνησε η ακατάσχετη ονοματαλογία. Κάτι που κανείς μας δεν ήθελε».

Είναι κάτι μεγάλο αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά δεν θέλω να πω ότι έγινε γιατί σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά τις επόμενες μέρες θα απογοητευτεί ο κόσμος».


Ναι λοιπόν, είναι αλήθεια. Επιβεβαιώνουμε τις συζητήσεις. Πρόκειται για μια ομάδα ιδιαίτερα σοβαρών ανθρώπων, αλλά τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και τίποτα ανακοινώσιμο.

Υπάρχει όντως ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο συζητείται μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά τίποτα δεν έχει υπογραφεί ούτε έχουν μπει λεφτά στην ΠΑΕ. Όλα τα άλλα που έχουν γραφτεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γι' αυτό λοιπόν είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν θέλω ξαφνικά, ούτε μου αρέσει κάποιοι ξαφνικά να γράφουν για ΄κροίσους΄ και άλλα τέτοια πράγματα. Στην παρούσα φάση και μέχρι να υπάρξει κάτι το οποίο είναι ανακοινώσιμο, όλα είναι θεωρίες.

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι αυτός που παραμένει μπροστάρης στην προσπάθεια μας, έχουμε ήδη πουλήσει 14.000 διαρκείας και δεν υπολογίζουμε ακόμα σε αυτά τις κάρτες διαρκείας που θα πάρουν οι σύνδεσμοι».

Όπως θα έχετε διαπιστώσει μια μέρα που είμαι εδώ, μιλάω διαρκώς στο τηλέφωνο και δεν σας κρύβω πως μιλάω γι αυτό το θέμα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι από την συγκεκριμένη ομάδα που πρέπει να έρχομαι καθημερινά σε επαφή και προσπαθούμε να φτάσουμε σ' ένα τελικό πλάνο.

Πρόκειται για μια ομάδα επιχειρηματιών πολύ σοβαρή, δεν υπάρχει όμως κάποιος μέσα στην ομάδα που να κυριαρχεί. Πρόκειται για μια οντότητα όχι για ένα άτομο. Σε πρώτη φάση μιλάμε για 8,5 με 9 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομύρια ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα χρήματα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν σαφές ότι με μια χρηστή διοίκηση η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα του παρελθόντος. Η σωστή οικονομική διαχείριση θα εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον για την ΑΕΚ. Γι' αυτό σας λέω ότι τα χρήματα που θα μπουν, εφόσον θα μπουν, δεν θα τα σπαταλήσουμε αλόγιστα για μεταγραφικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Τα μπάτζετ που διαβάζω στις εφημερίδες δεν υπάρχουν. Πρέπει όλοι εμείς να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και εσείς στο τι γράφετε. Δεν πρόκειται να χαραμίσουμε με τίποτα μια τέτοια ευκαιρία, δηλαδή να μπουν στην ομάδα τέτοια κεφάλαια σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο παγκοσμίως. Εμείς αυτό που θέλουμε αρχικά είναι να βγούμε από την οικονομική δυσπραγία".

Σχετικά με τον Νίκο Νοτιά επεσήμανε πως «είναι ένας άνθρωπος που σπανίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να είμαι πιο ακριβής, διευκρινίζω ότι τέτοιος χαρακτήρας δεν έχει περάσει από το ποδόσφαιρο και ελληνική ομάδα. Γι' αυτό εννοείται ότι θα συνεχίσει να είναι μαζί μας εφόσον προχωρήσει η συμφωνία.

Αυτό που χρειάζεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όσοι είναι δίπλα του είναι να πάρει μια ανάσα. Να κάτσει λίγο στον πάγκο και να ξεκουραστεί. Αν αυτοί οι άνθρωποι μπουν στην ΠΑΕ τότε και ο Νίκος Νοτιάς θα έχει μεγαλύτερο όραμα. Και μαζί θα αποτελέσουν μια πολύ ισχυρή ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x