Προετοιμασία ΑΕΚ

Μπλάνκο: «Πάνω απ’ όλα να νικά η ομάδα»

Προσδοκίες για μια ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για τον χαμένο τίτλο της προπέρσινης σεζόν, αλλά και για τον χαμένο τελικό την περασμένη περίοδο, έχει ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο επιθετικός της ΑΕΚ απάντησε διπλωματικά όταν ρωτήθηκε για τη μεγάλη κόντρα στα γκολ που αναμένεται να έχει με τον Σισέ για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ενώ μίλησε και για το συμβόλαιο του.

Προσδοκίες για μια ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για τον χαμένο τίτλο της προπέρσινης σεζόν, αλλά και για τον χαμένο τελικό την περασμένη περίοδο, έχει ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο επιθετικός της ΑΕΚ απάντησε διπλωματικά όταν ρωτήθηκε για τη μεγάλη κόντρα στα γκολ που αναμένεται να έχει με τον Σισέ για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ενώ μίλησε και για το συμβόλαιο του.

-Στα δύο πρώτα φιλικά, σε είδαμε να παίρνεις ελάχιστες τελικές πάσες. Βλέπεις να πηγαίνουν έτσι τα πράγματα και φέτος;

Επρόκειτο για δύο φιλικά και τα φιλικά είναι διαφορετικά από τα επίσημα παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τρέχουμε πολύ σκληρά. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να γίνεται αυτό που είπες, θα δούμε.

-Στο πρώτο φιλικό, πήρες μία μπαλιά και την έκανες γκολ. Σε μία επαφή σου με την μπάλα στο δεύτερο, έδωσες ασίστ στον Καφέ. Πόσο δύσκολο είναι να κρατάς τη συγκέντρωσή σου σε ένα ματς, στο οποίο σπάνια τροφοδοτείσαι;

Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, νιώθουμε μεγάλη κούραση στα πόδια μας και ελπίζω πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι να έχουν βελτιωθεί οι πάσες. Είμαι αισιόδοξος

-Αναδείχθηκες δύο φορές πρώτος σκόρερ της δύο περασμένες σεζόν, αλλά δεν πανηγύρισες κάποιο τίτλο. Ηρθε η χρονιά να τα συνδυάσεις και τα δύο;

Στόχος μιας μεγάλης ομάδας είναι να κερδίζει κάθε αγώνα. Δυστυχώς, πέρυσι χάσαμε τον τελικό του Κυπέλλου στις λεπτομέρειες. Καθημερινά προσπαθούμε να βελτιωθούμε για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Ελπίζω να έρθει η ‘’εκδίκησή’’ μας για τον χαμένο τελικό στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος».

-Εχεις βελτιωθεί σε πολλούς τομείς στο παιχνίδι σου. Σε βοήθησε κάποιος προπονητής περισσότερο;

Από όσους προπονητές είχα μέχρι τώρα, προσπάθησα και προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά. Προσπαθώ να βελτιωθώ και δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν προπονητή.

-Στην προσπάθειά σου να αναδειχθείς πρώτος σκόρερ θα έχεις έναν μεγάλο αντίπαλο φέτος όπως είναι ο Σισέ.

Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω ομάδα, να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί επιθετικοί και ο Μιχάλης (σ.σ Παυλής) κάθε ένας προσπαθεί να βοηθήσει. Εμένα το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να βγω πρώτος σκόρερ.

- Αρχικά 4-4-2 κορυφή με τον Λύμπε δεύτερη χρονιά πολλές φορές έπαιξες μόνος στην κορυφή. Τι σε ευνοεί καλύτερα;

Ότι αποφασίσει ο προπονητής εγώ θα πρέπει να προσαρμόζομαι.

- Ο κ. Μπάγεβιτς είχε παράπονα χθες από την λειτουργία των επιθετικών. Πως βλέπεις τη συνεργασία με Τζεμπούρ και Σκόκο;

Είμαστε και οι τρεις επιθετικογενείς αυτό που μας μένει είναι να δουλέψουμε για καλύτερη συνεργασία και αυτό κάνουμε στην προετοιμασία.

- Στον τελικό έβαλε δύο γκολ με τον Ολυμπιακό κι η ΑΕΚ δεν κέρδισε. Για εκδίκηση στο πρώτο παιχνίδι ίσως χρειαστεί χατ τρικ;

Έβαλα τέσσερα, όχι δύο (σ.σ εννοούσε και τα πέναλτι). Λέω πάντα ότι πρέπει στο τέλος του παιχνιδιού πρέπει να έχει κερδίσει ομάδα αν έχω βάλει γκολ και έχω βοηθήσει είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά το βασικό είναι να νικάει η ομάδα.

- Περιμένεις μια επιβράβευση με ένα νέο συμβόλαιο και αν βλέπεις κάτι τέτοιο;

Πρέπει να μιλήσετε με διοίκηση. Εγώ αυτό που ξέρω ότι έχω δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο, για αναπροσαρμογή είναι καθαρά θέμα της διοίκησης, εγώ μείνει ήσυχος για το συμβόλαιο που έχω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x