Προετοιμασία ΑΕΚ

«Καμπανάκι» για τους σταρ κι όχι μόνο...

Οι ατάκες του Μπάγεβιτς περί αγωνιστικής απειθαρχίας και πως όλοι θέλουν να παίξουν σέντερ-φορ αποτελεί μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, αλλά η αιχμή είναι ακόμα πιο σαφής για την επιθετική γραμμή με την δεύτερη φράση. Η συνύπαρξη των τριών μεγάλων επιθετικών όπλων Τζεμπούρ- Σκόκο- Μπλάνκο αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ΑΕΚ πέρσι για το πώς εμφανιζόταν.

Οι ατάκες του Μπάγεβιτς περί αγωνιστικής απειθαρχίας και πως όλοι θέλουν να παίξουν σέντερ-φορ αποτελεί μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, αλλά η αιχμή είναι ακόμα πιο σαφής για την επιθετική γραμμή με την δεύτερη φράση. Η συνύπαρξη των τριών μεγάλων επιθετικών όπλων Τζεμπούρ- Σκόκο- Μπλάνκο αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ΑΕΚ πέρσι για το πώς εμφανιζόταν. Φέτος η χρονιά ξεκινάει με το ίδιο πρόβλημα, αλλά ορισμένα σημάδια στο χθεσινό φιλικό με την Ανκαραγκιουτσού, κάνουν τον Σερβοέλληνα τεχνικό, ακόμα πιο ανήσυχο.

Περίπου στα τέλη της πρώτης εβδομάδας της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, ο Νάτσο Σκόκο έδειχνε ότι άρχιζε να βρίσκει τον καλό του εαυτό στις προπονήσεις, αλλά στα δύο παιχνίδια ήταν σχεδόν άφαντος. Με την Κλουζ δεν του έβγαινε τίποτα, παρά μόνο η στιγμιαία έμπνευση με την πάσα στον Μπλάνκο. Κόντρα στην τουρκική ομάδα όμως ήταν ως και αδιάφορος στις φάσεις που έπρεπε να μαρκάρει. Ήταν μοιραίο ο Καράμπελας δίχως να έχει την παραμικρή υποστήριξη από τον παίκτη που έπαιζε στην πλευρά μπροστά του, να βγει πολλές φορές εκτεθειμένος ειδικά στα πρώτα 26-27 λεπτά που η ΑΕΚ έπαιζε 4-3-3. Όχι ότι αυτό αφαιρεί τις ευθύνες από τον αριστερό μπακ που δεν έκανε καλό ματς.

Θέμα υπάρχει όμως από τη στιγμή που πολλοί συμπαίκτες του Σκόκο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του φώναζαν να μαρκάρει και αυτός δεν το έκανε. Άλλωστε όπως τόνισε στο σχόλιο του και χθες το βράδυ στο ΝOVASPORT FM, ο Γιώργος Κουτσογιαννέλης η θέση των ρεπόρτερ (στην ταράτσα των αποδυτηρίων), έδινε τη δυνατότητα να ακούγονται τα πάντα. Χαρακτηριστικά ο Καφές ακούστηκε τρεις φορές να του λέει να μαρκάρει, αλλά και άλλοι συμπαίκτες του. Ο Αργεντινός ήταν εντελώς αρνητικός σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια και επιθετικά δεν του έβγαινε τίποτα. Το πιάσιμο από τις εντατικές προπονήσεις είναι μια δικαιολογία, όμως η έλλειψη διάθεσης για μαρκάρισμα ήταν φανερή.

Ο Τζεμπούρ από την άλλη όταν πήγε στην κορυφή προσπάθησε κάτι να κάνει και ήταν κάπως πιο ζωηρός στο πρεσάρισμα των αντιπάλων. Είναι αλήθεια όμως ότι παίρνει κι αυτός πολλές φορές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι που είναι αντίθετες με τις εντολές του προπονητή. Κοινός παρονομαστής για την σπόντα του Μπάγεβιτς πάνω στην επίθεση είναι οι πρόσφατες δηλώσεις και των δύο ποδοσφαιριστών ότι παίζουν μεν όπου πει ο προπονητής, αλλά ο μεν Τζεμπούρ είπε ότι θέλει να παίζει μπροστά και ο δε Σκόκο ότι του αρέσει να παίζει δεύτερος επιθετικός.

Η αλήθεια είναι πως στο χθεσινό ματς η μπάλα έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Κλουζ. Όμως οι περιττές ενέργειες που έκαναν οι τρεις μπροστινοί οδήγησαν την ΑΕΚ στο να μην κάνει ουσιαστικές φάσεις στο πρώτο μέρος. Η αλήθεια είναι πως με τους δύο μπροστά και δύο ακραία χαφ, τον Ιορντάκε και τον Μαντούκα η ΑΕΚ λειτούργησε αρκετά καλύτερα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους. Πάντως το καμπανάκι αφορούσε και τις άλλες γραμμές. Ο Κυργιάκος πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος προσπαθούσε να καθοδηγήσει τον Καράμπελα που φανερά είχε πρόβλημα από τα αριστερά λέγοντας του επιπλέον να κάνει πιο σίγουρες και πιο απλές πάσες.

Εν κατακλείδι η επίπονη προετοιμασία μπορεί να αποτελεί ένα σοβαρό ελαφρυντικό, πλην όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται ν’ αντιμετωπίσει έναν μεγάλο πονοκέφαλο. Την συνύπαρξη των τριών συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και πως θα λύσει οριστικά αυτό το πρόβλημα ώστε να αποδώσουν όλοι σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, αλλά με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x