Stoiximan Super League

Αποστολάκης: «Μεταγραφές εντυπωσιασμού, ΠΑΟ χωρίς σχεδιασμό»!

Ιδιαίτερα καυστικός για τον τρόπο λειτουργίας και τον φετινό προγραμματισμό του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Στράτος Αποστολάκης. Με αφορμή τη χθεσινή ήττα από τη Σπάρτα Πράγας, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» έκανε λόγο για μεταγραφές εντυπωσιασμού και έλλειψη οργάνωσης, στοιχεία που κατά την άποψή του είναι ικανά να στοιχήσουν ακόμη περισσότερο τη νέα σεζόν.

Ιδιαίτερα καυστικός για τον τρόπο λειτουργίας και τον φετινό προγραμματισμό του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Στράτος Αποστολάκης. Με αφορμή τη χθεσινή ήττα από τη Σπάρτα Πράγας, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» έκανε λόγο για μεταγραφές εντυπωσιασμού και έλλειψη οργάνωσης, στοιχεία που κατά την άποψή του είναι ικανά να στοιχήσουν ακόμη περισσότερο τη νέα σεζόν.

«Δεν το είδα καλά το παιχνίδι και δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός πήγε απροετοίμαστος για ένα τόσο επικίνδυνο παιχνίδι. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά φάνηκε ότι ήταν καθαρά θέμα προετοιμασίας. Ίσως πήγε και με αέρα παραπάνω από όσο έπρεπε. Υπερτίμησε τη δυναμική των μεταγραφών, τον κόσμο, τα χρήματα που έχουν πέσει. Όλο αυτό δημιούργησε μια υπεραισιοδοξία χωρίς λόγο, γιατί αγωνιστικά δεν έδειξε αυτή τη δυναμική και την αγωνιστική κατάσταση που έπρεπε να έχει», τόνισε αρχικά ο κ. Αποστολάκης και συνέχισε αναφερόμενος στις φετινές μεταγραφικές κινήσεις:

«Έγιναν μεταγραφές εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Από τη στιγμή που κάνεις τέτοιες μεταγραφές, απλά για να αρέσουν στον κόσμο, το αποτέλεσμα θα συνεχίσει να είναι αυτό. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον ίδιο προπονητή, η διοίκηση είναι η ίδια, αλλά το αγωνιστικό κομμάτι ανήκει αποκλειστικά στον κόουτς. Οι διαφορές φέτος είναι μεγάλες και θα έπρεπε η ομάδα, με τα τόσα χρήματα που διέθεσε, να είναι πιο πλήρης από κάθε άλλη χρονιά».

Τι κατά τη γνώμη του όμως κόστισε στη χθεσινή ήττα: «Πολλά αλλοπρόσαλλα που συμβαίνουν. Ειδικά η ανακατανομή στην ενδεκάδα στοίχισε πολύ. Υποτίμησε τη Σπάρτα και πιστεύω ότι στο μέλλον δεν θα γίνουν αυτά τα λάθη. Φάνηκε, για παράδειγμα, ότι ο Σουηδός δεν μπορεί να παίξει ως δεξί μπακ. Για μένα μάλιστα ο Μπιέρσμιρ είναι ένας μέτριος ποδοσφαιριστής. Είναι λάθος ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν στην ομάδα. Τα υπόλοιπα χρόνια ακούγαμε τις δικαιολογίες ότι δεν υπήρχαν χρήματα, αλλά φέτος είχε και χρήμα και χρόνο. Μετά από ένα χρόνο, στον οποίο λογικά έπρεπε να είχε μάθει την ομάδα, ο προπονητής κάνει ακόμη πειραματισμούς. Είναι λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν», για να συνεχίσει εστιάζοντας στο αγωνιστικό κομμάτι:

«Όταν επικρατεί πανικός, όπως τώρα, μετά συνεχίζονται οι κινήσεις πανικού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η μη συμμετοχή του Κατσουράνη. Όταν παίζει ένας παίκτης με τόσο βαρύ πρόγραμμα, όπως ο Ζιλμπέρτο, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ξεκινήσει ο «Κατσούρ» αλλά να μπει στο 85. Υπήρχαν χθες πολλά τέτοια ακαταλαβίστικα προβλήματα. Φάνηκε από την ομάδα, την κατασκοπία, αλλά και τον τρόπο που χειρίστηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μετά την απώλεια και του πέναλτι δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Ελπίζω να είναι το τελευταίο λάθος του προπονητή, ο οποίος φάνηκε χτες ότι βρέθηκε σε κακή μέρα. Υπάρχουν απαιτήσεις και τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει αν συνεχιστούν και φέτος».

Κληθείς να σχολιάσει τον φετινό προγραμματισμό, ήταν σαφής: «Κατ’ αρχήν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά που το μέλλον τους είναι επισφαλές. Πρέπει να φύγουν, δεν πρέπει… Το θέμα αυτό έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το περιβάλλον για το τι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Είναι ακόμη ένα πρόβλημα, που ίσως λειτουργήσει σαν βόμβα μέσα στην ομάδα. Ο σχεδιασμός έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτός ο σχεδιασμός δεν έγινε καθόλου και νομίζω ότι αυτά στον Παναθηναϊκό δεν ταιριάζουν. Έχει τρομερά ισχυρή διοίκηση με πολλά χρήματα και έπρεπε να είχαμε προγραμματισμό για να μην υπάρχουν κενά. Έγιναν μεταγραφές εντυπωσιασμού. Από αυτές ουσίας ήταν μόνο ο Κατσουράνης και πιστεύω ότι θα βγάλει τα λεφτά του».

Σχετικά με αυτό που ανέφερε παραπάνω, ότι δηλαδή ορισμένοι παίκτες έπρεπε ήδη να ξέρουν το μέλλον της καριέρας τους (όπως οι Τζιόλης, Κλέιτον, Δάρλας), ξεκαθάρισε πως: «Κάθε φορά που θα βγαίνει στην επιφάνεια τέτοιο πρόβλημα, πρέπει από την αρχή να λυθεί. Αποκλειστική ευθύνη σε αυτό τον τομέα έχει μόνο ο προπονητής. Κάπου έχει μπερδευτεί. Επιπλέον, δεν έχει δεξί μπακ και πρέπει να βρει ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να κάνει αγώνες πρωταθλητισμού και Τσάμπιονς Λιγκ μόνο με τον Μουν. Για μια ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα δεν μπορείς να λες ότι μπορεί να παίξει δεξί μπακ ο Μελίσσης. Έτσι με αυτό το σκεπτικό μπορεί και ο Σισέ»…

Ποια όμως είναι η αίσθησή του για τον επαναληπτικό της Αθήνας με τη Σπάρτα; «Θα περάσει και χθες αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε πάρει σκορ πρόκρισης. Και μόνο με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό αυτών των παικτών θα περάσει, παρά τις αλχημείες του προπονητή. Με τσαμπουκά και σθένος θα το πάρουν το ματς, αρκεί να μην υπάρχουν ατυχίες».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x