Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Δοκιμάζει ο Μαρέσκα, αλλά…

Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν ο Έντσο Μαρέσκα θα τεθεί στη διάθεση του Ζίκο για τον αυριανό αγώνα στην έδρα του Ατρόμητου. «Αποδεκατισμένος» θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι, αφού θα απουσιάσουν έξι παίκτες και ενδεχομένως ο Ιταλός! Ποιο το προσύμφωνο που συνυπέγραψαν οι κ.κ. Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης. Δεν έχει πρόβλημα ο Αντριάνο να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα, όπως ανέφερε ο ατζέντης του.

Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν ο Έντσο Μαρέσκα θα τεθεί στη διάθεση του Ζίκο για τον αυριανό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα στην έδρα του Ατρόμητου. Ο Ιταλός μέσος προερχόταν από τραυματισμό και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη είχε φανεί η κόπωσή του, όμως ο Βραζιλιάνος τεχνικός αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό. Ο 29χρονος παίκτης έχει αιμάτωμα στον αριστερό μηρό και ο Ζίκο ελπίζει ότι θα τον υπολογίζει για το παιχνίδι στο Περιστέρι, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολο.

Το λάθος του 56χρονου προπονητή έγκειται στο γεγονός ότι δήλωσε τον Ντουντού να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο ματς με τους «κυανόλευκους» και όχι σε αυτό της 10ης αγωνιστικής κόντρα στον Ηρακλή μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εξάλλου, ο Βραζιλιάνος μέσος απουσίασε από το παιχνίδι της Τρίτης, επειδή ήταν τιμωρημένος και ως εκ τούτου πήρε τις απαραίτητες ανάσες εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Champions League.

Εκτός του Μαρέσκα και του Ντουντού, ο Ζίκο δεν υπολογίζει τους Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο (επειδή δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στο ματς των Σερρών), Ντιόγο, Λεονάρντο και Ντάρμπισαϊρ. Μάλιστα, ο πρώτος ενδέχεται να μην προλάβει και το παιχνίδι της Τετάρτης στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο Ντάρμπισαϊρ θα πάει σήμερα στον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Λάκη Νικολάου, ο οποίος μαζί με τον κ. Κωνσταντινίδη (σ.σ.: ο γιατρός που τον χειρούργησε στους κοιλιακούς) θα δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Οι μόνοι που επιστρέφουν σε σχέση με τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό είναι ο Νικοπολίδης, ο Μέλμπεργκ και ο Ζεβλάκοφ, οι οποίοι μαζί με τους Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιο, Πάντο, Κ. Παπαδόπουλο, Ραούλ Μπράβο, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Νικλητσιώτη, Γ. Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη, Στολτίδη, Ζαϊρί, Μήτρογλου και Φετφατζίδη αποτελούν την αποστολή των «ερυθρολεύκων», των οποίων η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (στις 17:00) στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Γιατί πήρε το 9,9% των μετοχών…

Από χθες ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι και επίσημα ο ισχυρός συμπαίκτης του Σωκράτη Κόκκαλη, τόσο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και στην εκμετάλλευση του «Γ. Καραϊσκάκης». Η εταιρεία «RED LAND», συμφερόντων του Κύπριου επιχειρηματία, απέκτησε το 9,9% των μετοχών της ΠΑΕ και όχι το 10%, επειδή αν γινόταν αυτό θα απαιτούνταν έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το συνολικό τίμημα υπολογίζεται περίπου στα 35 εκατομμύρια. Τα 25 εκατ. αφορούν στο Καραϊσκάκη και τα υπόλοιπα είναι για τις μετοχές της ΠΑΕ, που θα μπουν και άμεσα.

Το «Φως» αναφέρει ότι οι κ.κ. Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης έχουν συνυπογράψει προσύμφωνο, σύμφωνα με το οποίο αν ένας από τους δύο μελλοντικά αποφασίσει ότι θέλει να πουλήσει τις μετοχές του, τότε θα πρέπει πρώτα να τις προσφέρει στον συνεργάτη του και μετά σε κάποιο άλλο πρόσωπο, με ένα τίμημα φυσικά που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την προσφορά που πρωτύτερα έχει γίνει.

Ακολουθούν τα μεταγραφικά…

Τα κενά του Ολυμπιακού σε κάποιες θέσεις της ομάδας έχουν γίνει φανερά και θέλοντας και μη οι διοικούντες το επόμενο διάστημα θα μπουν στη διαδικασία να εξετάσουν τους υποψήφιους στόχους ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Αντριάνο, τον οποίο η διοίκηση εξετάζει την περίπτωση να αποκτήσει για 4 μήνες και στη συνέχεια, έχοντας υπογράψει μαζί του προσύμφωνο (εφόσον και οι δύο πλευρές μείνουν ικανοποιημένες από τη συνεργασίας τους το συγκεκριμένο διάστημα), να τον πάρει από τη Φλαμένγκο, στην οποία αγωνίζεται. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Βραζιλιάνου επιθετικού, Ζιλμάρ Ρινάλντι, ο παίκτης δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Παράλληλα, στην Τουρκία συνεχίζουν να αναφέρουν ότι ο Ζίκο ενδιαφέρεται ακόμη για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Φενέρμπαχτσε, Ντέιβιντ.

Παρόλα αυτά, οι όποιες συζητήσεις για τα μεταγραφικά θέματα θα γίνουν, ύστερα από την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από την Αμερική (πιθανότατα κοντά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 29 Νοεμβρίου). Μάλιστα, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να τελειώσει οπωσδήποτε χθες το θέμα με τον Λαυρεντιάδη, προκειμένου να μη μείνει σε εκκρεμότητα η συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x