Stoiximan Super League

Έκλεισαν οι θέσεις για Ευρώπη

Έπειτα από την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του χρόνου πέντε ελληνικών ομάδων σε Champions και Europa League.

Έπειτα από την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του χρόνου πέντε ελληνικών ομάδων σε Champions και Europa League. Είναι, πλέον, δεδομένο ότι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου θα συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός (ως πρωταθλητής απευθείας στους ομίλους του Champions League), Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης.

Στην περίπτωση των «κίτρινων», όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Η συμμετοχή του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν του εξασφαλίζει τίποτα (σε ότι αφορά την Ευρώπη), παρά μόνο …«πονοκέφαλο». Αν χάσει το τρόπαιο θα πάρει το χειρότερο «εισιτήριο» για το Europa League, με τους τρεις προκριματικούς γύρους και πρώτο ματς στις 15 Ιουλίου!

To ίδιο, όμως, «εισιτήριο» θα εξασφαλίσει ακόμα κι αν τερματίσει τέταρτος στα πλέι οφ. Μόνο αν κατακτήσει το Κύπελλο (στον τελικό της 24ης Απριλίου) ή τερματίσει στη δεύτερη θέση των πλέι οφ θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League στον τελευταίο προκριματικό. Φυσικά, αν έρθει πρώτος στα πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Άρα, ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής θα μπει απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League. O πρώτος στα πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» για το Champions League. O δεύτερος των πλέι οφ θα πάρει το προνομιακό εισιτήριο για το Europa League (εκτός αν ο Αρης κατακτήσει το Κύπελλο), ο τρίτος των πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ (με δύο προκριματικούς) και ο τελευταίος των πλέι οφ το τελευταίο εισιτήριο για το Europa με τρεις προκριματικούς.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x