Stoiximan Super League

ΠΑΟ... για νταμπλ!

Βρήκε κάτοχο το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και με «προίκα» το 3-1 του πρώτου αγώνα, θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Άρη στις 24 Απριλίου. Μέτριοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς οι «πράσινοι», δέχτηκαν πίεση από τους γηπεδούχους.

Βρήκε κάτοχο το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και με «προίκα» το 3-1 του πρώτου αγώνα, θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Άρη στις 24 Απριλίου. Μέτριοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς οι «πράσινοι», δέχτηκαν πίεση από τους γηπεδούχους. Άκυρος ο συναγερμός για πιθανή ένσταση του ΠΑΣ. «Προέχει ο… τελικός με τον Ηρακλή», δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας.

Το "τριφύλλι" κρατά μόνο την ουσία από την σημερινή εμφάνιση γιατί για θέαμα ούτε λόγος. Ο στόχος της πρόκρισης επιτεύχθηκε και πλέον οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στο νταμπλ. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες λόγω αποβολής των Σαριέγκι και Κώτσιου. Δοκάρι με τον Κοντογουλίδη είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, για τον Βάσκο αμυντικό αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση της σεζόν, ίσως και της καριέρας του με τον Παναθηναϊκό, καθώς θα λείψει από τον τελικό, ενώ είναι τιμωρημένος και με δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του, το παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι το "κύκνειο άσμα" του.

Το ματς

Νωχελικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 15’ δεν είχε σημειωθεί ούτε ένα σουτ μπροστά από τις δύο εστίες. Κάτι ο κακός αγωνιστικός χώρος, κάτι το 3-1 του πρώτου αγώνα που έδινε προβάδισμα στους «πράσινους», κάτι και το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές φαίνεται πως είχαν το νου τους στα προσεχή ματς για τη Σούπερ Λίγκα, και το θέαμα(!) που προσέφεραν ήταν κακό. Μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, ταλαιπωρήθηκε, για να μην πούμε κακοποιήθηκε, η μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αν ο Κοντογουλίδης ήταν πιο εύστοχος. Ο επιθετικός των γηπεδούχων, όμως, έστειλε με κεφαλιά προς τα πίσω την μπάλα στο δοκάρι και λίγο αργότερα, έχασε με νέα κεφαλιά ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας εξ επαφής την μπάλα άουτ.

Το «καμπανάκι» κινδύνου δεν το άκουσαν ποτέ οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά, ενώ και ο Νιόπλιας, παρά την πίεση που έβλεπε να δέχεται η ομάδα του, δεν έκανε κάποια κίνηση από τον πάγκο για να αλλάξει τα πράγματα.

Αράς και Καζναφέρης δημιουργούσαν προβλήματα από τα άκρα και ο Αναστόπουλος αποφάσισε να τους διατηρήσει εκεί και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επίθεσή του με την είσοδο των Μπακαγιόκο και Μιχαλόπουλου και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2. Κάπου εκεί ήρθε και η απάντηση από τον κ. Νιόπλια, ο οποίος αντικατέστησε τους μέτριους Καραγκούνη, Ρουκάβινα (κυρίως) και Λέτο με τους Σαλπιγγίδη, Νίνη και Χριστοδουλόπουλο.

Προς το τέλος της αναμέτρησης, αποκλιμακώθηκε η πίεση των Ιωαννίνων, αφού δεν ήρθε το γκολ που θα έδινε ελπίδες στους γηπεδούχους. Το κακό για τον Παναθηναϊκό ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος θα χάσει και τον τελικό Κυπέλλου. Με δέκα τελείωσαν τον αγώνα και οι Γιαννιώτες, λόγω αποβολής του Κώτσιου.

Το φιλμ του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Βάντερσον, Κώτσιος, Κούσας, Μπουχάν (89' Βαρτζιώτης), Μενδρινός (70΄Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Κοντογουλίδης, Τζάνης (70’ Μπακαγιόκο), Αράς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (76’ Νίνης), Λέτο (71’ Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (66' Σαλπιγγίδης), Σισέ.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών). Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρσιώτης (Κορινθίας).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x