Stoiximan Super League

Ζήτω ο νέος βασιλιάς!

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2009-10. Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον Ηρακλή και εξασφάλισαν τον εικοστό τίτλο στην ιστορία τους και πρώτο από το 2004, μία αγωνιστική πριν από το τέλος. 50.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ αποθέωσαν τους νέους πρωταθλητές και μπήκαν στο γήπεδο με τη λήξη της αναμέτρησης. Δείτε βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2009-10. Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον Ηρακλή και εξασφάλισαν τον εικοστό τίτλο στην ιστορία τους και πρώτο από το 2004, μία αγωνιστική πριν από το τέλος. 50.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ αποθέωσαν τους νέους πρωταθλητές και μπήκαν στο γήπεδο με τη λήξη της αναμέτρησης.

Αποθεώθηκαν από τον κόσμο του «τριφυλλιού» ο Νικόλας Πατέρας, που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να παραμείνει στην προεδρία, αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας. Ιδιαίτερη θέση στους πανηγυρισμούς ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, που πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα. Ένα κουβάρι οι παίκτες γιόρτασαν τον τίτλο. Φαρδιά χαμόγελα από Πατέρα, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη στις εξέδρες. Με το σφύριγμα της λήξης, εκαντοντάδες φίλοι της ομάδας μπήκαν στο γήπεδο για να πάρουν σουβενίρ από τη μεγάλη βραδιά. "Θύματα" τα δίχτυα, τα σημαιάκια στα κόρνερ αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστική η εικόνα του Σιμάο, ο οποίος τα έδωσε όλα και έμεινε να γιορτάζει χαμογελαστός, φορώντας μόνο το εσώρουχό του!



Η εικόνα του αγώνα

Σέντρα- γκολ-πρωτάθλημα!

Το πάρτι τίτλου άρχισε πολύ νωρίς στο ΟΑΚΑ. Χρειάστηκε να περάσουν μόνο 32 δευτερόλεπτα για να φτάσει ο Τζιμπρίλ Σισέ στο καθιερωμένο του, φέτος, ραντεβού με τα δίχτυα. Προηγήθηκε επέλαση και σέντρα του Σεϊταρίδη από τα δεξιά και κεφαλιά πάσα του Λέτο στον Γάλλο, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν έτσι πράξη όσα είχε ζητήσει ο Νίκος Νιόπλιας για ένα γρήγορο τέρμα. Ο Ζιλμπέρτο, αν και ο μόνος αμυντικός χαφ του «τριφυλλιού», ήταν πραγματικά «αόρατος τοίχος», σταματώντας τους παίκτες του «Γηραιού». Το 4-5-1 που προτίμησε ο Μπουμπένκο περιόρισε τη δραστηριότητα των παικτών του Παναθηναϊκού από τον άξονα, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα.

«Καθάρισαν» οι αριστεροί, μαγικό γκολ ο Νίνης

Το έργο της επιθετικής ανάπτυξης ανέλαβαν ο Λουκάς Βύντρα και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Έλληνας αμυντικός ξεσήκωσε τον κόσμο στις κερκίδες σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς παίζοντας απελευθερωμένος από το άγχος είχε ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες από τα αριστερά.

Κεφάτος ήταν και ο Αργεντινός, τον οποίο αποθέωσαν οι φίλοι του «τριφυλλιού», που φύλαξαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα για τη λήξη του ημιχρόνου. Ήταν η στιγμή που ο Σωτήρης Νίνης έπιασε ένα καταπληκτικό μονοκόμματο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπαντή και πετυχαίνοντας γκολ για χαϊλάιτ.

Ο τίτλος έδωσε φτερά

Το απίστευτο γκολ του Νίνη και η σίγουρη πλέον κατάκτηση του πρωταθλήματος, έφερε ενθουσιασμό στην εξέδρα, αλλά και στο γήπεδο. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ξεχείλιζαν από αυτοπεποίθηση και αυτό φαινόταν σε κάθε τους κίνηση. Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους, οι «πράσινοι» έκαναν τέσσερις ευκαιρίες για γκολ και το μόνο ενδιαφέρον που υπήρχε ήταν το ποιο θα ήταν το τελικό σκορ.

Αποθέωση και «πικάρισμα»

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να δημιουργούν και να χάνουν γκολ, αφού ο ενθουσιασμός έφερε και επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Στις εξέδρες ο κόσμος άρχισε να αποθεώνει τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Πρώτος ο Νικόλας Πατέρας και στη συνέχεια ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ ακολούθησαν και οι παίκτες. Ξεχωριστή θέση, σίγουρα, ο παρεξηγημένος Λουκάς Βύντρα, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στην κορυφαία σίγουρα χρονιά του. Ιδιαίτερη μέρα και για τον Καραγκούνη, τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Στο μεταξύ, δεν έλλειψε και το "πικάρισμα" προς τον "αιώνιο" από τον κόσμο, με το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε να ακούγεται ρυθμικά!

Με τη λήξη του ματς, οι οπαδοί του "τριφυλλιού" μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το γιόρτασαν με την ψυχή τους. Άλλωστε, αυτό που είχε σημασία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτοί είναι αρκετά καλοί λόγοι για να "μεθύσει" κανείς!

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ: Τζόρβας, Σειταρίδης, Βύντρα, Καντέ (41' Μπιέρσμιρ), Ζιλμπέρτο, Νίνης, Καραγκούνης (82' Μαρίνος), Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (46' Σιμάο).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Σαρακατσάνος (84' Κατσικάς), Κατσιαμπής, Σέζαρ, Ηλιάδης, Κονέ, Μάρα (72' Ιωαννίδης), Κομπαγιάσι, Πίτου (59' Γιάντσης).

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών). Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης).
Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, "Σπύρος Λούης".

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x