Stoiximan Super League

Κερδίζει έδαφος ο Χιμένεθ

Η ήττα της ΑΕΚ από την Ζενίτ () ανήκει οριστικά στην ιστορία και στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα του αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανίζεται ως επικρατέστερος για τον πάγκο της «Ένωσης», με τον Σταύρο Αδαμίδη να αποκαλύπτει στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν έξι υποψήφιοι. Καμία ανησυχία για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Η ήττα της ΑΕΚ από την Ζενίτ (4-2) ανήκει οριστικά στην ιστορία και στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα του αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανίζεται ως επικρατέστερος για τον πάγκο της «Ένωσης», με τον Σταύρο Αδαμίδη να αποκαλύπτει στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν έξι υποψήφιοι. Καμία ανησυχία για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

«Μας απασχολούν έξι προπονητές», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΑΕΚ προς τους εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο της αναμέτρησης με τη Ζενίτ. Ο κ. Αδαμίδης ξεκαθάρισε πως ο αντικαταστάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρεθεί πολύ σύντομα και ότι η ΑΕΚ έχει πληθώρα επιλογών.

«Μας απασχολούν τρεις προπονητές, το όνομα των οποίων έχει γραφτεί και άλλοι τρεις που δεν έχει διαρρεύσει. Ο επόμενος τεχνικός θα είναι καλός και θα έχει όρεξη να δουλέψει», συμπλήρωσε ο Αδαμίδης, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο εκλεκτός να είναι ο Πάουλο Σόουζα.

Φαβορί πάντως παραμένει ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον οποίο έχουν υπάρξει επαφές πριν το ματς της Αγίας Πετρούπολης.

Δεν ανησυχούν για τα Σπάτα

Ως μη νόμιμο έκρινε την Πέμπτη 30/9 το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 214/2010 γνωμοδότησή του, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στο προπονητικό κέντρο και δημιουργούσε ερωτήματα για τη νομιμότητά του.

Σύμφωνα όμως με τους ανθρώπους της «Ένωσης», δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τουλάχιστον όσον αφορά το μέρος των εργασιών που είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται. «Το ΣτΕ απαγόρευσε την κατασκευή αθλητικού κέντρου στα Σπάτα Αττικής. Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 214/2010 γνωμοδότησή του έκρινε μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής του αθλητικού κέντρου στη θέση "Μαζαρέσκο" του Δήμου Σπάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., προβλεπόταν η πολεοδομική επέκταση της εκτός σχεδίου περιοχής "Μαζαρέσκο", έκτασης 145 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο για την προπόνηση ομάδων της Α' Εθνικής κατηγορίας, την κατασκευή μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και την ανέγερση κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης κ.λπ. Από το ΣτΕ κρίθηκε μη νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αποκλίνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), την οποία υιοθέτησε το υπουργείο από την αρνητική εισήγηση της Διευθύνσεως Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ίδιου υπουργείου. Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει αντιρρήσεις για την κατασκευή των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών κ.λπ. κτιρίων».

Από τον «Δικέφαλο» δεν εκφράζεται ανησυχία για την εξέλιξη του έργου, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο το θέμα του προπονητικού κέντρου να πάει πίσω ένα με ενάμιση χρόνο. Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΕΚ και τα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας περιμένουν επίσημη ενημέρωση από το ΣτΕ πριν κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, ξεκαθαρίζεται ωστόσο από την ΠΑΕ πως τα έργα συνεχίζονται κανονικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x