Stoiximan Super League

Προκαταβολή... κορυφής

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή, είτε απόψε εκμεταλλευόμενις πιθανή γκέλα του Ολυμπιακού, είτε το ερχόμενο Σάββατο με νίκή επί του Ολυμπιακού, είναι ο Παναθηναϊκός. Απαραίτητη προϋπόθεση και στις δύο περιπτώσεις είναι το «διπλό» στο αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Με 4-3-3 θα παραταχθεί το «τριφύλλι» απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή, είτε απόψε εκμεταλλευόμενις πιθανή γκέλα του Ολυμπιακού, είτε το ερχόμενο Σάββατο με νίκή επί του Ολυμπιακού, είναι ο Παναθηναϊκός. Απαραίτητη προϋπόθεση και στις δύο περιπτώσεις είναι το «διπλό» στο αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Με 4-3-3 θα παραταχθεί το «τριφύλλι» απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

Τα πλάνα του Νιόπλια

Ο Κοζανίτης τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν οι Καραγκούνης (ή Σιμάο), Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Καντέ, Πλεσί, Μαυρίας, Δημούτσος, Μαρίνος και Ιωαννίδης. Εκτός έμειναν οι Φερνάντες, Σεϊταρίδης, Γκοβού (όλα δείχνουν ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με την Κοζάνη για το Κύπελλο Ελλάδας), Πετρόπουλος, Λέτο (δύσκολα θα προλάβει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και Νίνης.

«Από εμάς θα εξαρτηθεί ο αγώνας»

Ο 45χρονος προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Τζιμπρίλ Σισέ. «Πρέπει να νικήσουμε και να συνεχίσουμε την καλή πορεία. Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε πολύ καλά στη συνέχεια», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαστε πιο ποιοτική ομάδα και από εμάς θα εξαρτηθεί ο αγώνας. Στο χέρι μας είναι». Επίσης, επισήμανε κάποιες αδυναμίες της ΑΕΚ και γι' αυτό στηρίζει πολλά στον Γάλλο στράικερ. «Πρέπει να πιέσουμε ψηλά και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Να τους αναγκάσουμε σε λάθη και να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα του Σισέ».

Χθες ο Νικόλας Πατέρας πήγε στην Παιανία και παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ δεν είπε κάτι ιδιαίτερο στους παίκτες. Χαιρέτησε ορισμένους απ' αυτούς και συνομίλησε μαζί τους, όπως και με τους Νιόπλια, Αντωνίου.

Αβέβαιο το μέλλον του Σεϊταρίδη

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αφού δεν αποτελεί βασική ή τουλάχιστον δεύτερη επιλογή του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό. Το συγκεκριμένο γεγονός κάνει τον διεθνή μπακ σκεπτικό για το μέλλον του. Ο 29χρονος έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα ματς (στην πρεμιέρα με την Ξάνθη) και στις αρχές Σεπτεμβρίου υπέστη θλάση, λόγω της οποίας απουσίαζε μέχρι και πριν από 20 μέρες.

Ο Νίκος Νιόπλιας προτιμά τους πιο έτοιμους Βύντρα και ο Μαρίνο, οι οποίοι είξαι σε καλύτερη κατάσταση από τον Σεϊταρίδη. Οι «πράσινοι» δεν έχουν διάθεση να ανοίξουν αυτό το θέμα τώρα. Θα το κάνουν και οι δύο πλευρές στα τέλη Δεκεμβρίου, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν αλλάζει κάτι αγωνιστικά.

Ακόμη 100.000 πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη μεταγραφή του Γιόσου Σαριέγκι από τον Παναθηναϊκό. Όπως έγραψε η ιστοσελίδα «canalathletic.com», πρόκειται για μπόνους που προβλέπονταν από την ειδική συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων. Υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφή του Βάσκου στόπερ είχε κοστίσει 500.000 ευρώ στο «τριφύλλι».

Η Μποταφόγκο αναμένεται να ζητήσει τον δανεισμό του Μαρσέλο Μάτος μέχρι τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βραζιλιάνικού Τύπου. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός συζητάει μόνο πώληση, αφού συνολικά έχει δώσει για την αγορά του τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την επιστροφή του το ερχόμενο καλοκαίρι, ακόμα είναι νωρίς για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Ο Ροντρίγκες Γκάμπριελ είναι ένας ακόμα παίκτης που έχει δοθεί δανεικός από τον Παναθηναϊκό σε ομάδα της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην Γκρέμιο, η οποία σκέφτεται την αγορά του και θα κάνει πρόταση σε λίγους μήνες, αν και δύσκολα αναμένεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του «τριφυλλιού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x