Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Έχω μεγάλους παίκτες»!

Ακλόνητη παραμένει η πίστη του Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του, παρά την ήττα από τον Πανιώνιο (1-0). Ο τεχνικός της ΑΕΚ απέδωσε την κακή εικόνα της ομάδας στο συνδυασμό τραυματισμών και αποβολής του Νταντόμο και στάθηκε στην προσπάθεια που -παρόλα αυτά- κατέβαλλε για να γυρίσει το παιχνίδι.

Ακλόνητη παραμένει η πίστη του Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του, παρά την ήττα από τον Πανιώνιο (1-0).

Ο τεχνικός της ΑΕΚ απέδωσε την κακή εικόνα της ομάδας στο συνδυασμό τραυματισμών και αποβολής του Νταντόμο και στάθηκε στην προσπάθεια που -παρόλα αυτά- κατέβαλλε για να γυρίσει το παιχνίδι.

«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες, με δυο τραυματισμούς αλλά κυρίως με την αποβολή. Με συσσώρευση κούρασης από τα πολλά παιχνίδια, το να κάνουμε δυο αναγκαστικές αλλαγές -συν την αποβολή- είναι κάτι που μόνο μεγάλοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αντέξουν. Οι δικοί μας είναι τέτοιοι και το απέδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο», είπε αρχικά ο Χιμένεθ και συνέχισε:

«Αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που είναι ανταγωνιστική. Ξέραμε πως ο Πανιώνιος θα έδινε τα πάντα. Μας δημιούργησαν δυο κλασικές ευκαιρίες για γκολ και μας έδωσε λύση ο Σάχα. Αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά, “έσβηναν” οι γηπεδούχοι κυρίως διότι εμείς δεν τους επιτρέψαμε κάτι παραπάνω. Στο τέλος υπήρξε μια ισορροπία. Με τον τραυματισμό του Δέλλα και του Ντιόπ και με την αποβολή του Νταντόμο, χάθηκε όλη η ισορροπία.

Με έναν παίκτη λιγότερο, δεν υπήρχαν τόσες ευκαιρίες. Θεωρώ πως το γκολ που δεχθήκαμε θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Δεν μας έλλειψε το πάθος. Καμία φορά τα πράγματα βγαίνουν καλύτερα και χειρότερα. Πάντα η ομάδα -ακόμα και όταν δεν είναι αποτελεσματική- θέλει να κάνει κάτι καλό. Είναι και οι δυο ποδοσφαιριστές που χάσαμε, ιδιαίτεροι. Σε καίριες θέσεις. Και δεν είναι μόνο οι αναγκαστικές αλλαγές. Είναι ότι σου μένει μόνο μια αλλαγή. Και έχεις παίκτες στο γήπεδο με μεγάλη κούραση και φθορά»
.

Σχετικά με την κόπωση και το πόσο εκείνη οφείλεται στις δυνατές προπονήσεις, εξήγησε:

«Δεν κάνουμε και πολλή προπόνηση. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν παίζεις Τετάρτη και Κυριακή, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να προσπαθείς να μαζέψεις δυνάμεις. Ό,τι δεν έχει δουλευθεί, δεν μπορεί να δουλευθεί τώρα. Όταν είχαμε φτάσει να έχουμε επτά τραυματίες, αυτό αναγκάζει άλλους επτά να παίζουν συνέχεια. Προσπαθώντας να δώσεις κάποια λύση, αναγκάζεις κάποιους άλλους να φθαρούν και αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Για να ανανεώσουμε τα χαφ, μπήκε σήμερα ο Ντιόπ και έπαθε υποτροπή. Για να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία, θα πρέπει να ζητάμε πολλά απ' όλους. Αν δεν έχεις ένα μεγάλο ρόστερ, με πολλούς παίκτες, πάντα κινδυνεύεις να έχεις απώλειες».

Ερωτώμενος για τη φάση της αποβολής του Νταντόμο, ο Χιμένεθ τόνισε: «Δεν έχω δει ακόμα την φάση της αποβολής. Μόνο αυτό που μου μετέφεραν οι παίκτες. Χάνει την μπάλα, τον πατά ο αντίπαλος και εκείνος σηκώνει το πόδι σαν κάτι αυθόρμητο. Το μόνο που μετράει όμως, είναι η απόφαση του διαιτητή. Την σέβομαι, αλλά αυτή η απόφαση μας σκότωσε».

Σχετικά με τη μη παρουσία του Γκερέιρο στην ενδεκάδα, ο Ισπανός τόνισε ότι «ο Γκερέιρο είναι ένας παίκτης που ανακαλύφθηκε τώρα, μετά από ένα διάστημα που δεν αγωνίστηκε καθόλου» και αφού υπενθύμισε πως «δεν έκανε προετοιμασία, ήταν απομονωμένος και έχει παίξει στα τρία από τα πέντε ματς», συμπλήρωσε:

«Όλη την εβδομάδα αισθανόταν ενοχλήσεις από την μεγάλη προσπάθεια που έκανε την Πέμπτη. Βεβαίως και χρειαζόμαστε και τον Γκερέιρο και όλους στο 100%. Τους χρειαζόμαστε όλους».

Καταλήγοντας, δε, αναφέρθηκε και στους τραυματισμούς των Δέλλα και Ντιόπ: «Ο Δέλλας έχει υπερφόρτωση στον προσαγωγό. Με τον τραυματισμό του Μανωλά, δεν μπορούσαμε να ξεκουράσουμε τον Δέλλα ή τον Νασούτι. Ανησυχώ πιο πολύ με τον Ντιόπ. Όλες οι μαγνητικές που έκανε αυτή την εβδομάδα ήταν θετικές. Ήταν 100% έτοιμος, αλλά η ενόχληση ήρθε στο ίδιο σημείο. Είναι κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε οι γιατροί, ούτε και ο ίδιος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x