Stoiximan Super League

Οι «μάγισσες»… της Σμύρνης!

Τα «μαγικά» του Μανόλο Χιμένεθ δεν πιάνουν στη Νέα Σμύρνη! Ένας μεταμορφωμένος Πανιώνιος «κατάπιε» την ΑΕΚ (1-0) και της υπενθύμισε πόση δουλειά έχει ακόμα μέχρι να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το γκολ του Ριέρα ήταν… το λιγότερο που θα μπορούσε να πάθει απόψε η «Ένωση» -η κακή εικόνα της οποίας και πριν την αποβολή του Νταντόμο (36’) δεν της επιτρέπει να την επικαλεστεί ως δικαιολογία. στην αποστολή της ΑΕΚ!

Τα «μαγικά» του Μανόλο Χιμένεθ δεν πιάνουν στη Νέα Σμύρνη!

Ένας μεταμορφωμένος Πανιώνιος «κατάπιε» την ΑΕΚ (1-0) και της υπενθύμισε πόση δουλειά έχει ακόμα μέχρι να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το γκολ του Ριέρα ήταν… το λιγότερο που θα μπορούσε να πάθει απόψε η «Ένωση» -η κακή εικόνα της οποίας και πριν την αποβολή του Νταντόμο (36’) δεν της επιτρέπει να την επικαλεστεί ως δικαιολογία.

Οι εξαιρετικές αποκρούσεις του Σάχα (μια από αυτές σε πέναλτι του Ριέρα) δεν έφταναν για να σώσουν τους -απρόσμενα νωθρούς- «κιτρινόμαυρους».


Πώς έπαιξε

Η επιστροφή των Ντιοπ και Λεονάρντο στην ενδεκάδα ήταν οι αλλαγές που επεφύλασσε -συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό- ο Μανόλο Χιμένεθ. Στο 4-3-3 του Ισπανού τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νταντόμο, Νασούτι, Δέλλας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντιοπ (ως «σκούπα»), Μάκος και Καφές, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Λαγός (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).



Σάχα… χίλια μάτια, Πανιώνιε!

Σε κλεφτές ματιές στη βαθμολογία -για να βεβαιωθείς πως όντως «η ομάδα με τα κόκκινα» είναι τελευταία- ανάγκαζε το πρώτο μέρος. Ο μεταμορφωμένος Πανιώνιος «στρίμωξε» την ΑΕΚ και κατηφόρισε απρόσμενα το γήπεδο προς την εστία της. Εκείνη, δε, είναι βέβαιο πως θα είχε παραβιαστεί, αν δεν βρισκόταν μπροστά της ένας «ιπτάμενος» Σάχα.

Ο Αργεντινός απογοήτευσε εντυπωσιακά σε δύο περιπτώσεις τον Μπάλαμπαν (εκτέλεση φάουλ και κοντινό σουτ), επιστράτευσε το… κάρμα του απέναντι στον Γουνδουλάκη (έστειλε «στα πουλιά» το τετ α τετ), ενώ… ξάπλωσε το ανάστημά του και απέναντι στον Ριέρα -όταν εκείνος βρέθηκε στη «βούλα».

Κι αν το πέναλτι-επίδειξη απειρίας του Αργυρίου πάνω στον Μπάλαμπαν δεν κόστισε στην ΑΕΚ, η αποβολή-επίδειξη… ανοησίας του Νταντόμο (χτύπησε εκτός φάσης τον Σάμαρη) έκανε ακόμα βαρύτερο το «φορτίο» που έβαλαν στην πλάτη της οι… καθιερωμένες αναγκαστικές αλλαγές (Ντιοπ και Δέλλα).

Ισπανική… «δικαιοσύνη»!

Μπορεί το ξεκίνημα του β’ μέρους να πήγε να… ξεγελάσει για την εξέλιξη (φοβερό σουτ του Αργυρίου που έφυγε ελάχιστα άουτ), ωστόσο γρήγορα εκείνη δικαίωσε την ομάδα που το άξιζε περισσότερο. Η σέντρα του Μανιάτη βρήκε τον Ριέρα σε ετοιμότητα (και τους Αργυρίου, Μανωλά σε αδράνεια) και ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα που τόσο πειστικά είχε διεκδικήσει μέχρι τότε.

Η ΑΕΚ -με τη σειρά της- προσπάθησε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε από το παιχνίδι, ωστόσο η αντίδρασή της παραήταν… σπασμωδική για τα δεδομένα του. Ακόμα, λοιπόν και όταν ο Χιμένεθ «έπαιξε τα ρέστα του» (με τελευταίο χαρτί τον Μπλάνκο), οι «κυανέρυθροι» προστάτευσαν το σκορ όσο αποτελεσματικά χρειαζόταν, για να επαναφέρουν τα χαμόγελα (μετά από τέσσερις αγωνιστικές) στην πλατεία.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (63' Βαζ Τε), Μπάλαμπαν (78' Βαρό), Ριέρα (73' Χίκα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπέλιτς, Αναστασόπουλος, Κούκετς, Σαλαλί

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας (45' Μανωλάς), Λεονάρντο (65' Μπλάνκο), Τζεμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Ντιόπ (26' Γκέντσογλου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Γκερέιρο, Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x