Stoiximan Super League

Τζεμπούρ δεν θα ‘χει. Δίλημμα, όμως;

Ασφάλεια ή τα ρέστα του; «Το νου μας» ή… «πάμε να το πάρουμε»; Από τις πρώτες σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει Ζενίτ δεν προκύπτουν συμπεράσματα. Ενδέχεται όμως να προκύψει… δίλημμα. Η διάταξη που θα αποφασίσει ο Ισπανός κρίνεται από την προσέγγιση της ΑΕΚ στο ματς και κρίνει -αν είναι με τρία χαφ- ποιος εκ των Λυμπερόπουλου-Μπλάνκο θα μείνει εκτός (μαζί με τον ανέτοιμο Τζεμπούρ).

Ασφάλεια ή τα ρέστα του;

«Το νου μας» ή… «πάμε να το πάρουμε»;

Από τις πρώτες σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει Ζενίτ δεν προκύπτουν συμπεράσματα.

Ενδέχεται όμως να προκύψει… δίλημμα.

Η διάταξη που θα αποφασίσει ο Ισπανός κρίνεται από την προσέγγιση της ΑΕΚ στο ματς και κρίνει -αν είναι με τρία χαφ- ποιος εκ των Λυμπερόπουλου-Μπλάνκο θα μείνει εκτός (μαζί με τον ανέτοιμο Τζεμπούρ).

Δύο μέρες πριν τον «τελικό» με τους Ρώσους, τα «χαρτιά» του Χιμένεθ (για το πώς θα πάει σε αυτόν) παραμένουν κλειστά. Παρόλο, λοιπόν, που το 4-2-3-1 των τελευταίων αγώνων φαντάζει επικρατέστερο, η διάταξη με τα τρία αμυντικά χαφ (4-3-3) κάθε άλλο παρά απίθανη φαντάζει.

Διότι, μπορεί στο πρώτο να… «χωρούν» όλοι (Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπερνς), αλλά η ασφάλεια που (θεωρητικά) μπορεί να προσφέρει το δεύτερο ενδέχεται να ληφθεί υπόψη σε ένα ματς όπου… «κάνει» και η ισοπαλία. Το «κακό», όμως, είναι πως -εκτός από ασφάλεια- το 4-3-3 θα προσφέρει και ένα δίλημμα στον Χιμένεθ: Αυτό του «Μπλάνκο ή Λυμπερόπουλος».

Με δεδομένο πως η άμυνα θα παραμείνει «αναλλοίωτη» (η εμπειρία του Σάχα θα τον επαναφέρει αντί του Αραμπατζή και οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς αναμένεται να διατηρηθούν) και το ότι ο Τζεμπούρ θα προτιμηθεί να προφυλαχθεί, το θέμα είναι το… μπροστά.

Κι αυτό διότι, αν προτιμηθεί το 4-2-3-1, τις θέσεις των χαφ θα πάρουν δύο εκ των Καφέ, Μάκου και Ντιοπ (με επικρατέστερους τους δύο τελευταίους). Την τριάδα μπροστά τους, δε, θα αποτελούν πιθανότατα οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος θα είναι ο Μπλάνκο.

Αν, όμως, επιλεγεί το 4-3-3, κάποιος εκ των Μπλάνκο-Λύμπε πρέπει να θυσιαστεί -δεδομένου ότι τις θέσεις στα χαφ θα πάρει μεν η τριάδα Καφέ-Ντιόπ-Μάκου, αλλά εκείνη στην κορυφή της επίθεσης (δεδομένου ότι οι Σκόκο και Μπερνς θα αγωνιστούν στα πλάγια) θα τη διεκδικήσουν οι δύο τους.

Όπως και να ‘χει, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα βέβαιο. Πιο ασφαλή συμπεράσματα, δε, για τις προθέσεις του Χιμένεθ θα προκύψουν από την τελευταία προπόνηση της Τετάρτης (η οποία θα διεξαχθεί στις 10.30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, αντί για τις 19.30 στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο).

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x