Stoiximan Super League

Εκεί… μιλάει ο Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό -deal δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό -ούτε πρόταση δεν υπάρχει. Ε και; Όταν υπάρχουν φήμες (έστω) πως οι «ερυθρόλευκοι» μιλούν με υποψήφιο τεχνικό διευθυντή, ένα… «τι ψάρια πιάνει» θα το αναρωτηθείς. Το www.sport-fm.gr παραδέχεται την περιέργεια για τον Εδουάρδο Μαθία και παρουσιάζει πού αλλού -εκτός της δοκιμής του… Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου- «έβαλε το χεράκι του» ο Ισπανός κατά την παραμονή του στη Λίβερπουλ!

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό -deal δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό -ούτε πρόταση δεν υπάρχει.

Ε και;

Όταν υπάρχουν φήμες (έστω) πως οι «ερυθρόλευκοι» μιλούν με υποψήφιο τεχνικό διευθυντή, ένα… «τι ψάρια πιάνει» θα το αναρωτηθείς.

Το www.sport-fm.gr παραδέχεται την περιέργεια για τον Εδουάρδο Μαθία και παρουσιάζει πού αλλού -εκτός της δοκιμής του… Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου- «έβαλε το χεράκι του» ο Ισπανός κατά την παραμονή του στη Λίβερπουλ!

Ο 37χρονος Εδουάρδο Μαθία πέρασε… μια ζωή στη Βαλένθια. Είκοσι χρόνια, ως παίκτης, σκάουτερ και τεχνικός διευθυντής. Παρά τη συμβολή του σε πετυχημένες κινήσεις (όπως η προώθηση του Νταβίντ Σίλβα και η απόκτηση του Εντού), η αντικατάστασή από τον Αμεντέο Καρμπόνι δεν θα μπορούσε να «μετριαστεί» από την πρόταση να αναλάβει άλλο πόστο στο σύλλογο. Και κάπου εκεί ήρθε το κάλεσμα από τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Μαθία μετακομίζει στο πλάι του μέχρι πρότινος συνεργάτη στις «νυχτερίδες» και η Λίβερπουλ ανακοινώνει πως «θα δουλέψει με τον Φρανκ ΜακΠάρλαντ (σ.σ. διευθυντή των ακαδημιών) για να εντοπίσει και να κλείσει τους περισσότερο υποσχόμενους παίκτες από την Premier League, αλλά και το εξωτερικό».

Μότο του, όπως δήλωνε αργότερα σε συνέντευξή του, «να βρίσκεις νεαρούς υποσχόμενους παίκτες σε καλή τιμή, πριν οι άλλες κορυφαίες ομάδες τους ανακαλύψουν». Πάγια τακτική του (όπως εξηγούσε στην ίδια συνέντευξη), «η παρακολούθηση και οι επαφές για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους να μένουν απόλυτα κρυφές».

Ίσως γι’ αυτό ο Ράφα Μπενίτεθ να απέδιδε έπειτα το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Σίλβα (τις επαφές για την οποία είχε αναλάβει ο Μαθία) στη διαρροή του ενδιαφέροντος και των επαφών στον Τύπο.

Έργα και (κόκκινες) ημέρες…

Μια από τις πρώτες υποδείξεις του Μαθία ως αρχι-σκάουτερ της Λίβερπουλ μας είναι κάτι παραπάνω από… γνώριμη. Ο Ισπανός υπήρξε ο βασικός λόγος της «ανακάλυψης» και της δοκιμής -στη συνέχεια- από τους «κόκκινους» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Κι αν για το νυν μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού ξέρουμε κατά πόσο έχει δίκιο ή όχι, οι υπόλοιπες επιλογές του στη Λίβερπουλ είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενες.

Διότι μπορεί να «διεκδικεί» ανάμειξη στις μεταγραφές των Άγκερ, Κάουτ, Τσάμπι Αλόνσο, Αρμπελόα και Ρέινα, ωστόσο έχει σίγουρα εισηγηθεί και την απόκτηση ελαφρώς πιο… ακατάλληλων περιπτώσεων. Από την προώθηση του Ακουιλάνι ως λύση αντικατάστασης του Τσάμπι Αλόνσο, έως την πρόταση του Ντοσένα (πέρασε και δεν ακούμπησε).

Ως δικές του επιλογές, δε, θεωρούνται χαρακτηριστικά ο Λούκας (που αγωνίζεται ακόμα στη Λίβερπουλ), ο Πατσέκο (που κατά καιρούς έχει προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες) και τέσσερις ακόμα περιπτώσεις που ήδη έχουν αναζητήσει την τύχη τους μακριά από το «Άνφιλντ»: Ο Φίλιπ Ντέγκεν (αγωνίζεται δανεικός στη Στουτγκάρδη), ο Μαρκ Γκονζάλες (αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ), ο Γκάμπριελ Παλέτα (παίζει στην Πάρμα) και ο… «δικός μας» (και αναμφίβολα ποιοτικός) Σεμπάστιαν Λέτο.

Μια από τις τελευταίες προτάσεις του, εξάλλου, στην τελευταία μεταγραφική περίοδο (αυτή του Ιανουαρίου), αποτέλεσε ο Ιβάν Γκονζάλες -Ισπανός αμυντικός της Μάλαγα, που κατέληξε τελικά δανεικός στη Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάποιοι απ’ όλους αυτούς, λοιπόν (και φυσικά η πρόθεση της Λίβερπουλ να… απαλλαγεί από οτιδήποτε θυμίζει Μπενίτεθ) οδήγησαν στη σταδιακή αδρανοποίηση του Μαθία, μετά την αποπομπή του Ισπανού κόουτς. Είχαν ως κατάληξη, δε -πρώτα την ανάληψη όλων των καθηκόντων του από τον νέο διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού, Νταμιέν Κομολί και τελικά τον «χωρισμό» με τη Λίβερπουλ στις 30 Δεκεμβρίου του 2010.

Το «φλερτ» με τον Ολυμπιακό…

Οι επαφές στις υποθέσεις των Ριέρα και Νέμεθ αποτέλεσαν το ξεκίνημα της (όποιας) προσέγγισης με τον Ολυμπιακό. Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κομινάκης φέρονται να αποκόμισαν θετικότατες εντυπώσεις από τον Μαθία. Τόσο θετικές που -σύμφωνα με τις φήμες- να τον έχουν μετατρέψει σε «εκλεκτό» για τη θέση του τεχνικού διευθυντή από το καλοκαίρι.

Η απόρριψη πρότασης από τη Μάλαγα (για να αναλάβει ίδιο πόστο), αλλά και δεύτερης από την Ατλέτικο (για θέση σκάουτερ) αποτελούν ενδείξεις ότι το «σενάριο» θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Η παραδοχή από πλευράς Ολυμπιακού ότι είναι ένας από τους «ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με τους οποίους έχει συζητήσει από το καλοκαίρι» επίσης.

Μένει να αποδειχθεί αν οι διαψεύσεις από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» (όχι μόνο για συμφωνία, αλλά ακόμα και για πρόταση) είναι πραγματικές ή απλές… αναβολές επειδή η (φερόμενη) συμφωνία διέρρευσε στα ΜΜΕ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x