Stoiximan Super League

Τη Δευτέρα η απόφαση για την ΑΕΚ

Τη Δευτέρα αναμένεται να βγει η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που η Ένωση τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, θα εκτίσει την ποινή της στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε στο www.sport-fm .gr τη γραμμή υπεράσπισης τόσο του Ατρομήτου όσο και της ΑΕΚ στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Τη Δευτέρα αναμένεται να βγει η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που η Ένωση τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, θα εκτίσει την ποινή της στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τη γραμμή υπεράσπισης τόσο του Ατρομήτου όσο και της ΑΕΚ στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρηθούν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, τότε, θα αγωνιστούν χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου τους και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε των πλέι οφ.

Αν, όμως, τιμωρηθούν με τρεις αγωνιστικές, που είναι και το χειρότερο σενάριο για τους Ενωσίτες, τότε και το πρώτο εντός έδρας ματς τους, την επόμενη σεζόν, θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Κατηγορούμενοι στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης ήταν η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος για επεισόδια ευρείας κλίμακας και ο Γιώργος Δώνης για δυσφήμηση του αθλήματος. Στην υπερασπιστική τους γραμμή τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι Περιστεριώτες επέρριψαν τις ευθύνες για τα ευτράπελα που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στην αστυνομία, στους σεκιούριτι και στην ΕΠΟ, με την Ένωση να ζητάει την τιμωρία της μίας αγωνιστικής και τον Ατρόμητο και τον Δώνη να ζητούν την απαλλαγή τους.

Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ

Ως μάρτυρας από την πλευρά της ΑΕΚ κατέθεσε ο γενικός διευθυντής Γιώργος Κωνσταντινίδης: «Δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε το άσπρο μαύρο. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για έναν αγώνα που τον διοργάνωσε η ΕΠΟ και όχι η ΑΕΚ. Εμείς συμμετείχαμε στον τελικό, δεν τον διοργανώσαμε. Δεν έγινε κανένας έλεγχος από κανέναν και σε καμία θύρα. Όλα τα εισιτήρια ήταν άκοπα (σ.σ. Προσκόμισε δέκα εισιτήρια που δεν είχαν κοπεί). Αυτό δεν ήταν αστυνόμευση, δεν ήταν διοργάνωση. Η εταιρία σεκιούριτι ήταν της ΕΠΟ, ενώ στη σύσκεψη που είχε γίνει δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας να έχουμε και τους δικούς μας σεκιούριτι στις θύρες μας".

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, υποστήριξε: «Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν στο παιχνίδι. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ; Ποια μέτρα πρόληψης μπορούσαμε να πάρουμε και δεν τα πήραμε; Μας απαγορεύτηκε να φέρουμε ακόμα και δικούς μας σεκιούριτι. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της αστυνομίας. Ποιος άφησε να περάσουν βεγγαλικά και πιστόλια; Ποιος έπρεπε να κάνει σωματικό έλεγχο; Η αστυνομία φοβάται και απέχει συστηματικά από τα καθήκοντά της. Τους σεκιούριτι ποιος τους επέλεξε; Η διοργάνωση απέτυχε. Ο συντονισμός απέτυχε. Δεν είναι κακό, ας το παραδεχτούνε στην ΕΠΟ. Και η αστυνομία είναι αναξιόπιστη και ανεπαρκής. Θα επωμιστούμε εμείς όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου από εποχής μεσοπολέμου; Η πλειονότητα αυτών που μπήκαν μέσα δεν ανήκουν στον συνδεσμιακό χώρο της ΑΕΚ. Κι αυτό πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία».

Η πλευρά της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση σχετικά με την υποτροπή, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν υφίσταται, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου διεξήχθη εκτός της αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα, κατέθεσε το δεδικασμένο της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν υπότροπος τιμωρήθηκε μόνο με μία αγωνιστική.

Η υπερασπιστική γραμμή της πλευράς του Ατρομήτου:

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ως μάρτυρας κατέθεσε τα εξής:

«Ντρέπομαι για αυτόν τον αγώνα. Αυτός που τον διοργάνωσε φταίει. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εγώ αν διοργανώσω κάτι στο Περιστέρι και δεν πάει καλά, θα με πουν ανεπαρκή. Αλλά, το μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε η αστυνομία και οι σεκιούριτι;"

Ως μάρτυρας, επίσης, ο αρχηγός του συλλόγου του Περιστερίου, Κώστας Νεμπεγλέρας, υποστήριξε: «Ο Κάκος μας είπε πριν το ματς ότι δεν θα αφήσει κανέναν στον περιβάλλοντα χώρο και θα το διακόψει με το παραμικρό. Μας υποσχέθηκε ότι θα δούμε έναν τελικό διαφορετικό από τους άλλους. Όσο για την αστυνομία αντί να κυνηγήσει τους επιτιθέμενους, κυνήγαγε τους δικούς μας. Επίσης οι σεκιούριτι μάλλον ήταν μπράβοι της ΑΕΚ. Μας απειλούσαν και μας έβριζαν».

Ο Γιώργος Δώνης κατά την απολογία του τόνισε τα εξής: «Η διοργανώτρια ήξερε από πριν τι θα γίνει σε αυτό το παιχνίδι. Όλοι ήξεραν τους κινδύνους και έπρεπε να προετοιμαστούν κατάλληλα. Εγώ είπα στον Κάκο να μην το ξεκινήσει το ματς, γιατί έτσι μας είχε πει ότι θα κάνει. Κι εκείνος μου έλεγε τι να κάνω τώρα… Ο Δημητριάδης χειροδίκησε εναντίον μου και εναντίον του τεχνικού μας διευθυντή. Η εταιρία σεκιούριτι πρέπει να ελεγχθεί από την ΕΠΟ. Ήταν κάτι τύποι με μεγάλα κεφάλια και τεράστιες πλάτες, οι οποίοι μας επιτέθηκαν στα αποδυτήρια. Πήγαμε σαν πρόβατα στην σφαγή. Πρέπει να τιμωρηθεί κι ο διαιτητής γιατί δεν έκανε τίποτα. Το ματς δεν το έληξε ποτέ. Χρησιμοποίησα τη λέξη μπουρδέλο σαν τρόπο έκφρασης. Τη λέει όλη η Ελλάδα αυτή τη λέξη. Δεν δυσφήμησα εγώ το ποδόσφαιρο".

Τέλος, ο δικηγόρος του Ατρομήτου, Αργύρης Λίβας, ανέφερε:

«Ο Κάκος δεν έπρεπε να βγει με κίτρινη φανέλα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ούτε στο δικηγορικό πρωτάθλημα δεν γίνεται αυτό. Πήγε παντελώς ανέτοιμος να διαιτητεύσει. Πρέπει να του πάρουν την σφυρίχτρα μόνο για αυτό. Ο Ατρόμητος κι ο πρόεδρός του δεν ήθελαν να πάρουν το Κύπελλο στα χαρτιά. Αν και μπορούσαν να το πάρουν γιατί ο διαιτητής δεν σφύριξε ποτέ τη λήξη. Εμείς αρνούμαστε τις κατηγορίες. Ποτέ οι δικοί μας φίλαθλοι δεν επιτέθηκαν στην αστυνομία. Αποδεχόμαστε μονάχα τις ρήψεις και τα υβριστικά συνθήματα. Ζητάμε επίσης την επιείκειά σας για τον Γιώργος Δώνη».

Μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, μίλησε στις κάμερες, τονίζοντας τα εξής: «Μας προσκάλεσαν στην γιορτή του ποδοσφαίρου και φάγαμε και ξύλο. Όλη η ευθύνη ανήκει στον οικοδεσπότη. Αυτόν που μας κάλεσε...»

‘Oπως ειπώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η απόφαση θα βγει τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ. Αν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές ως υπότροπη τότε και το παιχνίδι με τον ΠΑΟ για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ θα διεξαχθεί χωρίς τον κόσμο της.

Τέλος, αν τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές που είναι το ανώτερο της ποινής, θα κρατήσει ποινή και τη νέα σεζόν και θα την εκτίσει στο πρώτο έδρας ματς της επόμενης περιόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x