Stoiximan Super League

Σημεία ζωής

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρώτης θέσης των πλέι οφ έμεινε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μετά από ένα νωχελικό εικοσάλεπτο κι αφού τα άκουσαν από τον λιγοστό κόσμο, εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο νίκησαν 3-0 (26’ Λουΐς Γκαρσία, 57’ Σισέ, 84’ Κατσουράνης). Έδειξαν την κλάση τους στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του «τριφυλλιού» και πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη κόντρα στους Θεσσαλούς, αποτέλεσμα που τους επιτρέπει να ελπίζουν.

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρώτης θέσης των πλέι οφ έμεινε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μετά από ένα νωχελικό εικοσάλεπτο κι αφού τα άκουσαν από τον λιγοστό κόσμο, εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο νίκησαν 3-0 (26’ Λουΐς Γκαρσία, 57’ Σισέ, 84’ Κατσουράνης). Έδειξαν την κλάση τους στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του «τριφυλλιού» και πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη κόντρα στους Θεσσαλούς, αποτέλεσμα που τους επιτρέπει να ελπίζουν.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα ο Σεμπάστιαν Λέτο, πολύ καλός όσο είχε δυνάμεις ο Λουΐς Γκαρσία και κάτι παραπάνω από θετικοί οι Καντέ, Ζιλμπέρτο και Σισέ. Ανέβαζαν κατά πολύ την απόδοσή τους οι «πράσινοι» όσο περισσότερο περνούσε η ώρα και ήταν φανερό ότι βελτιωνόταν η ψυχολογία τους μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει εφτά βαθμούς, δύο λιγότερους από τον ΠΑΟΚ κι έναν από την ΑΕΚ, τις ομάδες δηλαδή που αντιμετωπίζει κατά σειρά τις επόμενες αγωνιστικές, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε τελευταίος με τρεις πόντους.

Για ένα εικοσάλεπτο δούλεψε το σχέδιο του Μάκη Κατσαβάκη, κουρασμένοι και χωρίς πολλές εμπνεύσεις σε σχέση με προηγούμενα ματς οι Θεσσαλοί, που βλέπουν να απομακρύνεται το ευρωπαϊκό όνειρο και θα τα παίξουν όλα για όλα στο επόμενο κόντρα στην ΑΕΚ.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, αφού Κατσουράνης και Σολάκης επιδίωξαν να αποβληθούν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ώστε να τιμωρηθούν με μία μόνο αγωνιστική.



Να πεις ότι δεν είναι γνωστός ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορείς. Ειδικά οι «πράσινοι» την έχουν ξαναπατήσει κι όμως στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση να έχουν πάρει το μάθημά τους. Η αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο συναγωνιζόταν σε μόνο εκείνη της εξέδρας όπου βρέθηκαν-δεν βρέθηκαν κάνα δυο χιλιάδες φίλοι της ομάδας.

Τα σχέδια –αν μπορούν να ονομαστούν τέτοια- των «πρασίνων» στο γήπεδο εξαντλούνταν σε προσωπικές ενέργειες του Λέτο ή του Σισέ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αιφνιδιάσουν τους καλά οργανωμένους Βολιώτες. Ντολεζάι και Αλβάρες «κούμπωναν» με τον Σολάκη στο κέντρο αποκλείοντας της κάθετες μπαλιές από το ρεπερτόριο των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, με τη γνωστή τακτική των αντεπιθέσεων και με τον Μπρέσκα να αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως με την μπάλα στα πόδια είναι πολύ πιο γρήγορος απ’ όσο φαντάζεσαι όταν τον βλέπεις, δημιουργούσε κινδύνους. Ο πιο σημαντικός εξ αυτών πάντως δεν μετατράπηκε σε γκολ, αφού σουτ του Μπρέσκα, αντί για δίχτυα βρήκε… Τζόρβα και στη συνέχεια το δοκάρι.

Οι λιγοστοί οπαδοί άρχισαν τις μουρμούρες και φαίνεται πως μίλησαν στο φιλότιμο των ποδοσφαιριστών με τις πράσινες φανέλες. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δημιούργησαν ορισμένες καλές στιγμές και ευτύχησαν να σημειώσουν το πολυπόθητο γκολ που προήλθε από… ευγενική χορηγία λόγω ασυνεννοησίας Σανκαρέ και Τομάς και ψύχραιμη αποδοχή του δώρου από τον Λουΐς Γκαρσία.

Στο δεύτερο μέρος ο Σισέ έχασε το πρώτο προς γενική έκπληξη, αλλά πάνω που αρχίσαμε να ανησυχούμε για το μήπως μέσα στο γενικότερο… μπάχαλο, έχει αρχίσει να χάνει το «δολοφονικό» του ένστικτο, ήρθε ο ίδιος ο Γάλλος στο 57’ να «σκοτώσει» με άπιαστο σουτ τον Γιακούποβιτς και να τελειώσει ουσιαστικά το ματς. Λίγο πριν το τέλος ο Κώστας Κατσουράνης με εκπληκτικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και στη συνέχεια φρόντισε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κι επομένως κόκκινη κάρτα ώστε να λείψει μόνο σε ένα και όχι δύο ματς.

Στο μεσοδιάστημα, την παράσταση έκλεψε ο λιγοστός κόσμος στις εξέδρες. Ορισμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη για να λάβουν απάντηση από τους υπόλοιπους, σημάδι ενδεικτικό της κατάστασης στο πράσινο «στρατόπεδο».

Το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυροπουλός, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (83΄ Καραγκούνης), Γκαρσία (62' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ (90΄Σιμάο).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος, Κλέιτον


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Τομάς, Μαρτίν (75' Μητρόπουλος), Μπρέσκα(78΄Ψυχογιός), Αλβάρες, Σανκαρέ, Ακόστα, Ζέλεσι (62' Νέμεθ), Ζαραδούκας, Σολάκης.

Στον πάγκο: Ρόκα, Ζέρης, Αναστασίου, Γκότoβος,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς, Σωτηρόπουλος
Στάδιο ΟΑΚΑ

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x