Stoiximan Super League

Κασνακίδης: «Να δώσουμε λόγο στους μικρομετόχους»

Στόχος του Supporters Club είναι να δώσει λόγο στους μικρομετόχους και να τους κάνει ενεργά μέλη της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Μάκη Κασνακίδη. Μάλιστα, ο άνθρωπος που ηγείται αυτής της προσπάθειας τόνισε πως ανάλογα με την αποδοχή που θα έχει από τον κόσμο, υπάρχει η προοπτική να αυξήσει το ποσοστό των μετοχών στο 51%, από το 23% που κατέχει τώρα.

Στόχος του Supporters Club είναι να δώσει λόγο στους μικρομετόχους και να τους κάνει ενεργά μέλη της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Μάκη Κασνακίδη.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που ηγείται αυτής της προσπάθειας τόνισε πως ανάλογα με την αποδοχή που θα έχει από τον κόσμο, υπάρχει η προοπτική να αυξήσει το ποσοστό των μετοχών στο 51%, από το 23% που κατέχει τώρα.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων είπε σε συνέντευξή του ο Μάκης Κασνακίδης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

«Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Αυτές τις δύο ημέρες έχουν μπει στα ταμεία περίπου 55.000 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι καλό ποσό, αν σκεφτούμε την όλη διαδικασία. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά», σχολίασε αρχικά ο Μάκης Κασνακίδης.

Για το πότε ξεκίνησε σαν σκέψη αυτό το εγχείρημα: «Ήταν κάτι που ξεκίνησε την εποχή του κ. Νικολαΐδη. Το σκέφτηκε μας πλησίασε, το 2007. Όταν ήρθε ο κύριος Αδαμίδης και μπήκαμε στη διοίκηση είδαμε ότι δεν γίνεται συνέχεια δύο άνθρωποι να βάζουν χρήματα και συνεχώς ο κόσμος να διαμαρτύρεται. Γύρω στον Γενάρη μιλήσαμε με τους υπόλοιπους Supporters ώστε να δοθεί μία λύση. Υπήρχε ένας τρόπος να ανοιχτεί αυτό το club και να αποκτήσει η ΑΕΚ ιδιοκτησία από ανθρώπου που δεν θέλουν ποτέ να φύγουν: και αυτοί είναι οι οπαδοί της. Πιστεύαμε ότι για να το εφαρμόσουμε χρειάζεται 1 με 1,5 χρόνο. Μετά τα όσα έγιναν στην ομάδα δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο καιρό. Προτιμούμε να υπάρχουν 50.000 κόσμου που να δίνει 200 ευρώ, παρά 1000 άτομα να δίνουν μεγαλύτερα ποσά. Έτσι μόνο μεγαλώνει η δυναμική της ΑΕΚ».

Για την προοπτική να πάρει το 51% των μετοχών: «Σαφώς και υπάρχει. Ανάλογα με την αποδοχή του κόσμου. Με το 51% εκλέγουν το club Supporters και αυτοί εκλέγουν το Δ.Σ».

Για το αν θα λογίζονται αυτά τα χρήματα ως ετήσια συνδρομή: «Αυτό γιατί θεωρείται αρνητικό, με τη σκέψη ότι έχουμε ήδη το 23%. Το βλέπω θετικό. Έτσι με το 51% μπορούν σαν οπαδοί της ΑΕΚ να ελέγχουν την ΠΑΕ. Αν κάποιος πάρει 200 ευρώ από τους Supporters γίνεται ενεργό μέλος του club των Supporters. Παίρνει κάποια προνόμια. Τον επόμενο χρόνο όποιος θέλει να ξαναβάλει θα ξαναβάλει. Όποιος δεν θέλει να βάλει, θα έχει τις μετοχές που πήρε φέτος και θα μπορεί να ψηφίζει. Αν βάλει και την επόμενη χρονιά θα έχει σαν έξτρα μπόνους κάποιες προσφορές των Supporters club».

Γιατί το ποσό είναι 200 ευρώ και όχι μικρότερο: «Η απόφαση που πήραμε είναι γιατί θέλαμε να δίνουμε και προνόμια. Βρήκαμε ένα ποσό αρκετά χαμηλό ώστε να μπορεί ο κόσμος να βάλει και να παίρνει προνόμια».

Για την περίπτωση που έρθει κάποιος και ζητήσει την ΑΕΚ: «Είναι θέμα των Supporters! Αν αυτός που έρθει είναι επιχειρηματίας σοβαρός και φερέγγυος θα συζητηθεί. Είναι μία διαβεβαίωση ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πάει σε παλιές εποχές».

Για τις μετοχές των κ.κ. Παππά και Νοτιά: «Μπορούν να μεταβιβαστούν αλλά θα είναι δεσμευμένες. Οι μετοχές που θα πάρουμε από την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου, θα είναι καθαρές. Το ότι το 23% είναι δεσμευμένο δεν σταματάει τα προνόμιά μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x