Stoiximan Super League

Κοντο(έ)ς… Σιαλμάς αλληλούια!

Ελληνοποίηση… κι Άγιος ο Θεός στην ΑΕΚ! Η απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη στροφή της «Ένωσης» στην εγχώρια αγορά κι εκείνη του Δημήτρη Σιαλμά δεν αποκλείεται να τη συνεχίσει -πριν η σκυτάλη (επιδιωχθεί να) παραδοθεί προσεχώς στους Γεωργιάδη και Ανάκογλου.

Ελληνοποίηση… κι Άγιος ο Θεός στην ΑΕΚ!

Η απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη στροφή της «Ένωσης» στην εγχώρια αγορά κι εκείνη του Δημήτρη Σιαλμά δεν αποκλείεται να τη συνεχίσει -πριν η σκυτάλη (επιδιωχθεί να) παραδοθεί προσεχώς στους Γεωργιάδη και Ανάκογλου.

Η περίπτωση του Κοντοέ πλησιάζει περισσότερο ίσως από κάθε άλλη το μοντέλο του φετινού μεταγραφικού στόχου της ΑΕΚ (νεαρός, πολυσύνθετος, αποδεδειγμένα ικανός και… ελεύθερος). Γι’ αυτό, εξάλλου είναι και το απόλυτο φαβορί για να αποτελέσει το πρώτο της απόκτημα. Αφού ξεπεραστεί, λοιπόν, η (ακόμα μικρότερη μετά την τελευταία επαφή) οικονομική διαφορά των δύο πλευρών, εκείνες αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους.

Στο χέρι της «Ένωσης» είναι, δε, πότε (και αν) θα φτάσει σε τέτοια και με τον Δημήτρη Σιαλμά. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΣ (που προέρχεται από καλή χρονιά, με 11 γκολ κι ένα εξ αυτών… διάσημο, με το ψαλιδάκι στην τελευταία αγωνιστική) είναι επίσης ελεύθερος και θεωρείται αρκετά καλή περίπτωση στην ΑΕΚ. Όχι φυσικά ως αντικαταστάτης του Ίσμαελ Μπλάνκο -αλλά σίγουρα ως μια καλή λύση, που θα συμπληρώσει την «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στην επίθεση.

Την ίδια ώρα, οι Κωνσταντόπουλος και Δασκαλάκης θα απασχολήσουν τους «κιτρινόμαυρους» μόνο σε περίπτωση που δημιουργηθεί… τρύπα και στο τέρμα (σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Σάχα) -σε αντίθεση μ’ εκείνες των Γεωργιάδη-Ανάκογλου που θα απασχολήσουν… όπως και να ‘χει. Μέσα στην εβδομάδα, η ΑΕΚ θα κινηθεί επίσημα για τους δύο παίκτες του Πανσερραϊκού -με αισιοδοξία ότι μπορεί να τους κάνει δικούς της, αλλά και επιφύλαξη, γνωρίζοντας τη διαπραγματευτική… ικανότητα του Πέτρου Θεοδωρίδη.

Οι περιπτώσεις των Σιόβα και Παπαστεριανού, για διαφορετικούς λόγους (απαιτήσεις Πανιωνίου και αμφιβολίες αν μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ αντίστοιχα) περνούν σε δεύτερο πλάνο, ενώ σε πρώτο πλάνο -αντίθετα- θα περάσει δεδομένα και η ισπανική αγορά. Εκεί όπου η «Ένωση» δεν μπορεί φυσικά να ελπίζει στο… χαρτί που θα σπρώξει, αλλά μπορεί να ελπίζει στο «δυνατό χαρτί» που λέγεται Χιμένεθ -ο οποίος φέρεται να έχει εξασφαλίσει (για παράδειγμα) δέσμευση απ’ τη Σεβίλλη πως θα έχει τον πρώτο λόγο για όποιους παίκτες αποφασίσει εκείνη να δώσει δανεικούς.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x