Stoiximan Super League

Γκολ με το… Ραντ-άρ!

Θέλει χαφ; Σίγουρα. Θέλει (ξανά) ρόμβο; Ίσως. Θέλει δουλειά -αρκετή ακόμα; Αναμφίβολα! Απέναντι στην έτοιμη Ραντ, η ΑΕΚ… αποκατέστησε τις σχέσεις της με το γκολ (1-1), ωστόσο έχει δρόμο ακόμα (και ελπίδα από σήμερα ΚΑΙ τον Μπέλεκ) μέχρι να τις κάνει «θερμότερες»! Θεαματικά βελτιωμένος ο Καμερουνέζος, αποτέλεσε -μαζί με τον Εγγλέζου- τις βασικές πηγές αισιοδοξίας για την «Ένωση» στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας.

Θέλει χαφ; Σίγουρα.

Θέλει (ξανά) ρόμβο; Ίσως.

Θέλει δουλειά -αρκετή ακόμα; Αναμφίβολα!

Απέναντι στην έτοιμη Ραντ, η ΑΕΚ… αποκατέστησε τις σχέσεις της με το γκολ (1-1), ωστόσο έχει δρόμο ακόμα (και ελπίδα από σήμερα ΚΑΙ τον Μπέλεκ) μέχρι να τις κάνει «θερμότερες»!

Θεαματικά βελτιωμένος ο Καμερουνέζος, αποτέλεσε -μαζί με τον Εγγλέζου- τις βασικές πηγές αισιοδοξίας για την «Ένωση» στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας.

Πώς έπαιξε

Με το σχήμα που δουλεύει μέχρι σήμερα στην προετοιμασία (4-2-3-1) -και τους Γκούντγιονσεν και Κάρλος στα άκρα της επίθεσης παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Μανόλο Χιμένεθ. Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Γκούντγιονσεν (αριστερά), Λυμπερόπουλος (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



Μπήκε, αλλά…

Αν πρώτο ζητούμενο έπειτα από δύο ματς επιθετικής «παρθενίας», ήταν εκείνη να… σπάσει, η ΑΕΚ τα κατέφερε. Αν ζητούμενο ήταν η παρουσίαση αγωνιστικών επιχειρημάτων πως δεν θα επαναληφθεί, έχει δρόμο ακόμα. Για ένα ακόμα ματς, οι παίκτες του Χιμένεθ παρουσίασαν τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων (καλή κυκλοφορία, πίεση ψηλά), ενώ προσέθεσαν κι εκείνο των μακρινών σουτ (έξι καλά στο α’ πρώτο μέρος).

Επανέλαβαν, ωστόσο κι εκείνα που προς το παρόν την κρατούν σε… αποστάσεις με τα γκολ (απουσία πρωτοβουλιών από τα μπακ, χαράμισμα του Κάρλος στα άκρα, μοναξιά του Μπέλεκ). Διότι πες ότι εκείνο που δέχθηκε η ίδια ήταν κακή στιγμή του Αραμπατζή (ασυνεννοησία με Δέλλα και στρώσιμο στον Στόικοβιτς) και όχι αμυντική δυσλειτουργία. Εκείνο που πέτυχε, όμως (με τον βελτιωμένο Μπέλεκ να αξιοποιεί «στο Θεό» τη συστημένη σέντρα του Καράμπελα) περισσότερο προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας ήταν, παρά επιθετικής πίεσης.

Εγγλέζου… γκαραντί!

Το μόνο που… πρόλαβε να επιβεβαιώσει το β’ μέρος (πριν το κύμα των αλλαγών πνίξει το ρυθμό του) ήταν η διάθεση του Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Περιορισμένος στο αριστερό άκρο και φανερά κουρασμένος -ο Ισλανδός, ωστόσο προέτασσε την ποδοσφαιρική του «τέχνη» σε κάθε φάση, μέχρι να βγει ξανά «πτώμα» (όπως είχε εκμυστηρευτεί και στο προηγούμενο φιλικό στον Χιμένεθ) από το γήπεδο.

Το γεγονός, δε, ότι σταδιακά μπήκαν σ’ αυτό… όλοι σχεδόν οι διαθέσιμοι παίκτες των δύο προπονητών έκανε επικίνδυνη την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος. Ή μάλλον όχι οποιουδήποτε… Διότι εκείνο που έχει βγάλει ήδη ο Χιμένεθ για τον νεαρό Εγγλέζου (και αντικατοπτρίστηκε στο «εσύ θα παίξεις σίγουρα» της περασμένης βδομάδας) αποδείχθηκε ξανά από τον νεαρό ότι μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας (43' Εγγλέζου), Δέλλας (62' Χέλγκασον), Μανωλάς (74' Αγκιριμπά), Γεωργέας (52' Κοντοές), Μάκος (52' Καφές), Γκέντσογλου (74' Κατσέτης), Γκούντγιονσεν (52' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57' Λεονάρντο), Χοσέ Κάρλος (66' Κλωναρίδης), Μπέλεκ (57' Νικόλτσης)

ΡΑΝΤ (Σλάβκο Πέροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς, Λάγιοβιτς, Μίτροβιτς, Πέκοβιτς, Μιλοβόγεβιτς, Στανόγιεβιτς, Πέροβιτς, Στοίκοβιτς, Άντριτς, Κόλιτς

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x