Stoiximan Super League

Βήμα προς… Νέα Φιλαδέλφεια!

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να ξαναζήσει το όνειρο της Νέας Φιλαδέλφειας δρομολογήθηκε για την ΑΕΚ. Την Τετάρτη κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή η τροπολογία που αφορά κατασκευή ΚΑΙ εμπορικών χώρων πέραν του γηπέδου της και εφόσον ψηφιστεί την Πέμπτη, θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες για επιστροφή στα «πάτρια εδάφη».

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να ξαναζήσει το όνειρο της Νέας Φιλαδέλφειας δρομολογήθηκε για την ΑΕΚ.

Την Τετάρτη κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή η τροπολογία που αφορά κατασκευή ΚΑΙ εμπορικών χώρων πέραν του γηπέδου της και εφόσον ψηφιστεί την Πέμπτη, θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες για επιστροφή στα «πάτρια εδάφη».

Η τροπολογία που κατατέθηκε από πέντε βουλευτές με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο (Π. Βαρδίκος, Β. Γιουματζίδης, Δ. Καρύδης, Ν. Τζώνης οι υπόλοιποι) αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Προβλέπει, λοιπόν, ότι σε περίπτωση που κατασκευαστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει -πέρα από τις αθλητικές χρήσεις- και εμπορικούς χώρους. Μια εξέλιξη τουλάχιστον ενθαρρυντική για την ΑΕΚ, αφού θα μπορεί -αν περάσει η τροπολογία- να χρησιμοποιήσει ένα απαραίτητο όπλο στην προσπάθεια ανεύρεσης χρηματοδότη.

Η ΑΕΚ μπορεί βάσιμα, δε, να ελπίζει ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί την Πέμπτη από το κοινοβούλιο, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την υπογραφή-στήριξη 82 βουλευτών (εκτός του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ)


Αναλυτικά η τροπολογία-προσθήκη

«Στο Ο.Τ 295 του ρυμοτομικού σχεδίου της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος για τις ανάγκες του αθλητικού σωματείου με τίτλο Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ), επιτρέπονται πέραν των αθλητικών χρήσεων, σύνοδες χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (π.χ. χώροι ΜΜΕ, χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κλπ) καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (π.χ. καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ), άνευ εφαρμογής των περιορισμών του άρθρου 3, παραγρ. 2 της Αποφ 3046/304/13-1-89 του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59/δ/3-2-89), όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 31252/22-7-09 (ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x