Stoiximan Super League

Και τώρα τι;

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους φίλους του Άρη, όπως επίσης και των υπόλοιπων πέντε ομάδων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια. Δείτε στο sport-fm.gr όλα τα δεδομένα, τις προβλεπόμενες ποινές και που ποντάρουν ώστε να πέσουν ελαφρώς.

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους φίλους του Άρη, όπως επίσης και των υπόλοιπων πέντε ομάδων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια. Δείτε στο sport-fm.gr όλα τα δεδομένα, τις προβλεπόμενες ποινές και που ποντάρουν ώστε να πέσουν ελαφρώς.

Κατ' αρχήν πρέπει να σημειωθούν όλες οι συνέπειες την αδυναμίας των διοικούντων τον Άρη να πείσουν την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ (και σε δεύτερο βαθμό) ότι η ΠΑΕ πληροί τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει άδεια.

Οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα πειστικό πλάνο βιωσιμότητας, την ώρα που τα συσσωρευμένα χρέη προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Και εδώ προκύπτει εύλογα θέμα αξιοπιστίας συνολικά της διοίκησης και του Γιάννη Κόντη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι η εισροή χρημάτων από τον Φερνάντο Πλα θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Φυσικό επόμενο είναι επίσης ότι σταματούν οι συζητήσεις για συνεργασίες τύπου «Φερέρ», που βάσει του πλάνου που είχε καταθέσει ο Θανάσης Αθανασιάδης θα έφερνε παίκτες από το εξωτερικό.

Επίσης σημαντικό ζήτημα είναι το πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας την νέα σεζόν. Βάσει κανονισμών δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής ή ανανέωσης συμβολαίου σε Έλληνα ή ξένο ποδοσφαιριστή από 22 ετών και πάνω.

Ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση ή μεταγραφή γηγενών ποδοσφαιριστών που δεν ξεπερνούν τα 22.

Οι Σανκαρέ, Ντίκο, Φατί, Σηφάκης (έτσι κι αλλιώς εξέπνευσε το συμβόλαιό του) και Κατίδης έχουν καταθέσει προσφυγή, ο Λαζαρίδης πρέπει να θεωρείται παρελθόν, οι Πρίττας, Ακόστα μένουν ελεύθεροι, οι Καστίγιο, Ούμπιντες έχουν πολύ υψηλό συμβόλαια -με δεδομένο πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση- ενώ ο Γιαννιώτας έχει μικρή ρήτρα (150.000 ευρώ) και σίγουρα η περίπτωσή του θα απασχολήσει εγχώριους (και μη) ανταγωνιστές.

Στον «αέρα» πιθανώς να βρεθούν και Έλληνες ποδοσφαιριστές (παρά το γεγονός ότι έχουν συμβόλαιο) όπως οι Βελλίδης, Καζναφέρης, Παπαστεριανός και Παπαζαχαρίας.

Παράλληλα η ΠΑΕ Άρης θα έχει «χασούρα» 20% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (ποινική ρήτρα) της νέας χρονιάς.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα «ζοφερό» τοπίο όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς, αλλά γενικότερα για το πρωτάθλημα από την στιγμή που έξι ομάδες θα εμφανιστούν κατά πολύ αποδυναμωμένες στο επόμενο πρωτάθλημα.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχει η κρυφή ελπίδα ότι στην αυριανή γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος, Σοφοκλής Πιλάβιος, θα προσπαθήσει να ελαφρύνει κάπως τις ποινές. Κυρίως η απαγόρευση μεταγραφών να αντικατασταθεί από την επιβολή προστίμου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x