Stoiximan Super League

ΑΕΚ με... κεκτημένη ταχύτητα για ένα ημίχρονο, νίκησε στην Κύπρο και έδειξε έτοιμη για την επανέναρξη των playoffs!

Παρά την απραξία και τις απουσίες, η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο για ένα 45λεπτο στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού, νίκησε «μόνο» 1-0 και… έστειλε μήνυμα ετοιμότητας για τo ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

H AEK κέρδισε... μόλις με 1-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Alphamega Stadium», στο φιλικό για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυση της κυπριακής ομάδας, χάρη σε γκολ του Φαν Βέερτ στο 9’.

Με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει τους παίκτες του να έχουν πολύ καλή εικόνα στο πρώτο 45λεπτο, βγάζοντας ένταση, διάθεση αλλά και αρκετές φάσεις μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο, παρότι πέτυχαν «μόνο» ένα τέρμα σε αυτό το διάστημα.

Στους διακριθέντες για την «Ένωση», που είχε συνολικά εννιά απουσίες αλλά και απραξία από τις 10 Μαρτίου ωστόσο ανταπεξήλθε για ένα ημίχρονο και ενώ στην επανάληψη ακολούθησε διαχείριση και δοκιμές από πλευράς Αλμέιδα, ήταν αναμφίβολα οι Πισάρο, Λιούμπισιτς και Αραούχο.



Στο… μυαλό του κόουτς:
Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-1-1 και τον Στάνκοβιτς στο τέρμα. Στην άμυνα έπαιξαν οι Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου και Χατζισαφί. Ενώ στον άξονα ο Γιόνσον ήταν ο «κόφτης», έχοντας τον Λιούμπιτσιτς μπροστά του, τον Φερνάντες δεξιά και τον Πισάρο αριστερά. Με τους Αραούχο-Φαν Βέερτ να συνθέτουν το δίδυμο της επίθεσης.

Το ματς:
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και, πιέζοντας ψηλά αλλά και παίζοντας γρήγορα, πήρε σταδιακά τον έλεγχο απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού που ναι μεν είχε διάθεση, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε μόλις στο 8’, με τη συνεργασία των Πισάρο και Λιούμπισιτς, να μην καταλήγει σε γκολ μέσω του Φαν Βέερτ. Κάτι, αντιθέτως, που συνέβη στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τη σέντρα του Λιούμπισιτς και το πλασέ του Φαν Βέερτ να διαμορφώνουν το 0-1!



Η ΑΕΚ συνέχισε να πατάει με άνεση στα καρέ των γηπεδούχων, έχοντας τους τρεις προαναφερθέντες αλλά και τους Σιντιμπέ-Αραούχο σε… κέφια, για να χάσει ο τελευταίος την ευκαιρία για το 0-2 στο 12ο λεπτό, με σουτ εντός περιοχής…

Ο Απόλλωνας ισορρόπησε κάπως μετά το 20λεπτο και έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπακένγκα, την πρώτη φορά που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή στο 23’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

Ενώ έξι λεπτά μετά, βρέθηκε πολύ κοντά στο να δεχτεί και δεύτερο γκολ από την πολύ ωραία συνεργασία των Πισάρο-Αραούχο, αλλά ο Λέουβενμπεργκ είπε «όχι»… εις διπλούν στον αρχηγό της ΑΕΚ, διώχνοντας σε κόρνερ!

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων, που… πάτησαν το γκάζι ξανά στη συνέχεια, αποτυπώθηκε και στα στατιστικά στο ημίωρο που ήταν 0-6 τελικές αλλά 31%-69% κατοχή μπάλας. Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ… μόλις στο 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμέιδα έβαλε τον Ζίνι αντί του Λιούμπισιτς, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τον Πισάρο σαν «οκτάρι», ενώ πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, χρησιμοποίησε και τον Ελίασον στη θέση του Φερνάντες.

Ο ρυθμός ήταν σαφώς χαμηλότερος, απόλυτα λογικά δεδομένων των συνθηκών, πράγμα ωστόσο που επέτρεψε στην κυπριακή ομάδα να κάνει κάποια σουτ με τον Βαλμπουενά, χωρίς αντίκρισμα όμως.

Η διαχείριση από πλευράς Αλμέιδα συνεχίστηκε εν μέσω… τετραπλής αλλαγής στο 64ο λεπτό, με τον Άμραμπατ να αγωνίζεται μάλιστα ως δεξιός μπακ.

Φυσικά, η εικόνα της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο πειστική, δεν έπαψε ωστόσο να διατηρεί τον έλεγχο και να δείχνει σε γενικές γραμμές πιο ικανή για να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, μέσα από κάποιες ωραίες συνεργασίες.

Με τον Βαλμπουενά να χάνει μια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 68’ και τον Πόνσε να έχει την καλύτερη φάση της ομάδας του, οκτώ λεπτά μετά αλλά να μην μπορεί να σκοράρει…

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, οι «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν ξανά, δίνοντας την ευκαιρία στους ουκ ολίγους φίλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου να φύγουν χαμογελαστοί, χάρη –και- στο 0-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων Λεμεσού (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σιέλβικ (74' λ.τ. Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (71' Πεϊμπέρνες), Γιούρσεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Βαλμπουενά (71' Αδωνη), Κρμέντσικ, Μπακένγκα (71'Κοστάκε).

Έμειναν στον πάγκο: Λοΐζου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (64' Πήλιος), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί (87' Ραντόνια), Φερνάντες (58' Ελίασον), Γιόνσον, Λιούμπισιτς (46' Ζίνι), Πισάρο (64' Πόνσε), Αραούχο (64' Τσούμπερ), Φαν Βέερτ (64' Αμραμπατ).

Έμειναν στον πάγκο: Γκίνης, Θεοχάρης, Γεμπόα, Λαμαράνα.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x