Stoiximan Super League

Ράσταβατς στο sportfm.gr: «Κάθε προπονητής θέλει η ομάδα του να παίζει με αυτόν τον τρόπο κόντρα στους μεγάλους»

Για την προσέγγιση της ομάδας του που έφερε την επική ανατροπή κόντρα στον Άρη, μέσω της οποίας έδειξε τις δυνατότητές της, μίλησε στο sportfm.gr ο Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη, που τον εδραίωσε στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Μια νίκη ωστόσο που ήρθε με τους παίκτες να καταθέτουν την ψυχή τους στο γήπεδο και τελικά να παίρνουν ένα σημαντικότατο τρίποντο.

Ο Χουάν Μιριτέλο πέτυχε τα δύο τέρματα και ο Χουάν Μουνάφο έγραψε το 3-2, πανηγυρίζοντας όλοι σαν μικρά παιδιά.

Αυτή την σπουδαία νίκη σχολίασε και ανέλυσε στο sportfm.gr ο τεχνικός των Αρκάδων, Μίλαν Ράσταβατς, λέγοντας πως κάθε προπονητής θέλει να βλέπει η ομάδα του μια τέτοια εμφάνιση όπως η χθεσινή.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον… αγέραστο Μουνάφο, τον οποίο χαρακτήρισε ηγετική φυσιογνωμία, ενώ μίλησε για τους στόχους, αλλά και το πώς κατάφερε να μετατρέψει τα άσχημα αποτελέσματα που είχε μέχρι τώρα ο Αστέρας κόντρα στους μεγάλους στον θρίαμβο που είχε η ομάδα του απέναντι στον Άρη.

0

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Μίλαν Ράσταβατς στην Αναστασία Βοσνάκη:

Αναφέρατε χθες ότι η νίκη κόντρα στον Άρη ήταν η μεγαλύτερη που έχετε πάρει όσα χρόνια είστε στην Ελλάδα. Το είπατε αυτό επειδή ήρθε με ανατροπή κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο ή για την εμφάνιση της ομάδας;
«Πρώτα απ’ όλα το είπα αυτό λόγω της απόδοσής μας. Είχαμε ισορροπία, αλλά και μεγάλη επιθετικότητα μέσα στο γήπεδο, ακόμα και στα μαρκαρίσματα. Είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από την απόδοσή μας, ακόμη περισσότερο και από τη νίκη που πήραμε καθώς δίναμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Αλλά χωρίς αυτή την εμφάνιση που κάναμε δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη».

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μίλαν Ράσταβατς στο sportfm.gr για τη νίκη επί του Άρη

Αυτή τη σεζόν ο Αστέρας κόντρα στις μεγάλες ομάδες είχε καλές εμφανίσεις, αλλά στο τέλος έχανε και με μεγάλα σκορ. Πως καταφέρατε να αλλάξατε τη νοοτροπία και την προσωπικότητα της ομάδας και κάνατε μια φανταστική εμφάνιση κόντρα στον Άρη;
«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποδέχεται ότι θα ρισκάρεις αρκετά σε όλα τα παιχνίδια, πόσω μάλλον σε αυτά με τις μεγάλες ομάδες. Αυτό μας οδήγησε στο να χάσουμε μερικές αναμετρήσεις με μεγαλύτερα σκορ, αλλά καταφέρουμε να μάθουμε και να αποκτήσουμε εμπειρίες από ορισμένα κομμάτια αυτών των αγώνων. Στη συνέχεια πήραμε κάποια αποτελέσματα στη σειρά απέναντι σε ομάδες διαφορετικού επιπέδου. Πιθανότατα ο λόγος είναι πως μάθαμε από τα ματς που ηττηθήκαμε, αλλά συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και την ίδια νοοτροπία και δικαιωθήκαμε, αποκτώντας μεγαλύτερη ψυχολογία».

Είδαμε τους παίκτες να μην πανικοβάλλονται από το σκορ στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Πήραν την μπάλα, η αμυντική γραμμή έπαιζε ψηλά και από το 30’ μέχρι το 65’ πίεσαν τόσο πολύ τον Άρη και τον ανάγκασαν να κάνει πολλά λάθη…
«Γνωρίζαμε εξ αρχής πως έπρεπε ο Άρης να νιώσει την πίεσή μας, γιατί όταν δεν πιέζεις τον αντίπαλο τότε δίνεις το δικαίωμα στον ποδοσφαιριστή να έχει περισσότερες επιλογές και να διαχειριστεί το παιχνίδι τόσο όταν επιτίθεται, όσο και όταν αμύνεται. Αυτή ήταν η μοναδική επιλογή που είχαμε από τη στιγμή που βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση, να κυνηγάμε από τόσο νωρίς το σκορ. Η προσέγγισή μας από το πρώτο λεπτό αυτή θα ήταν, αλλά δεν είχαμε καλές αντιδράσεις σε τρεις φάσεις και αυτό μας έκανε να δεχτούμε δύο γρήγορα γκολ»

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μίλαν Ράσταβατς στο sportfm.gr για τη νίκη επί του Άρη

Ήταν αυτό ένα δείγμα της ομάδας που θέλετε να βλέπετε στο γήπεδο; Μια ομάδα που δεν φοβάται τον αντίπαλο και παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και να κυριαρχεί στο ματς…
«Νομίζω πως όλοι οι προπονητές θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να παίζει με αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εμφάνιση ήταν ένα δείγμα της προόδου που έχουμε και τον δυνατοτήτων μας, αλλά ήρθε φυσιολογικά αφού βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουμε αρκετές νίκες. Έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία πλέον, οι νίκες αυτές σε ανεβάζουν ώστε να πραγματοποιείς καλύτερες εμφανίσεις και να πιστεύεις ακόμη περισσότερο στον εαυτό σου»

Θέλω να σας ρωτήσω για τον Χουάν Μουνάφο. Είναι ένας παίκτης πολύ έμπειρος και παίζει λες και είναι 20 χρονών. Είναι τόσο σημαντικός για την ομάδα, τόσο στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια;
«Ο Μουνάφο είναι ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής και για εμένα η αγαστή συνεργασία που έχουμε φαίνεται και στον τρόπο που λειτουργεί μέσα στα αποδυτήρια. Είχαμε από πριν πολύ καλή συνεργασία, είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και είναι επίσης αυτός ο τύπος που προσπαθεί πάντα να βρει την κατάλληλη λύση ώστε να βοηθήσει την ομάδα με κάθε τρόπο. Είναι μια ηγετική προσωπικότητα για εμάς»

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μίλαν Ράσταβατς στο sportfm.gr για τη νίκη επί του Άρη

Η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται, παίζει ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου και οι παίκτες που παίρνετε είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Στοχεύετε να φτιάξετε μια ομάδα η οποία από εδώ και στο εξής και τη νέα σεζόν θα έχει μεγάλες φιλοδοξίες και θα κοιτάζει ψηλότερα στο πρωτάθλημα;
«Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα παλεύει για τις πρώτες θέσεις, γι’ αυτό και το ιδανικό θα ήταν να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια και σε αυτούς που έχουν καλύτερα αθλητικά προσόντα. Είμαι χαρούμενος γιατί πλέον στο γήπεδο βγαίνουν πράγματα που δουλέψαμε εδώ και αρκετούς μήνες και κατά τη διάρκεια της σεζόν ως τώρα. Πολλοί ποδοσφαιριστές βελτιώθηκαν, είναι σε καλύτερη κατάσταση και βρίσκουν τη φόρμα τους».

Πόσο δύσκολο είναι για τον Αστέρα να ανταγωνιστεί ομάδες από το Big-5, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ;
«Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Σε κανονικές συνθήκες δεν μπορείς να νικήσεις τις μεγάλες ομάδες ή τουλάχιστον δεν είναι εύκολο, αλλά στην καλή μας ημέρα και στην κακή τους ημέρα, τότε τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Είναι περισσότερο να βρεις την κατάλληλη στιγμή και να διαβάσεις σωστά το ματς, παρά το να τους ανταγωνιστείς καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να διατηρείς την απόδοσή σου σε υψηλά επίπεδα και να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να την χρησιμοποιήσεις».

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μίλαν Ράσταβατς στο sportfm.gr για τη νίκη επί του Άρη

Τι να περιμένουμε για το υπόλοιπο της σεζόν από τον Αστέρα;
«Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, την οποία δεν μου είναι εύκολο να απαντήσω. Δεδομένα θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός πως πρέπει να ανεβάζουμε διαρκώς το επίπεδο της απόδοσής μας. Θα δούμε πως θα βοηθήσουμε τους νέους παίκτες που θα έρθουν αυτή τη μεταγραφική περίοδο στην ομάδας να προσαρμοστούν. Φυσικά, νεαρά παιδιά μέσα από την ομάδα μας σε αυτό το διάστημα βγαίνουν στον αφρό και συστήνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω στη δουλειά που κάνουμε και νομίζω θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να πάμε στο παραπάνω επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x