sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χουάν Μουνάφο: Ο Mr Reliable του Αστέρα και του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ο Χουάν Μουνάφο ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Αστέρα στην επική ανατροπή επί του Άρη, με τον Αργεντινό να αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά λέει μια ρήση του θυμόσοφου λαού. Όπως ο έρωτας που έχει ο Χουάν Μουνάφο για το ποδόσφαιρο παρότι βαδίζει στο 36ο έτος της ηλικίας του. Ο Αργεντινός που αγωνίζεται αρκετά χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης, παραμένει… αναλλοίωτος και ένας από τους πιο αξιόπιστους χαφ που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στη χθεσινή νίκη των Αρκάδων επί του Άρη, ο Μουνάφο υπέγραψε την επική ανατροπή και παρόλο που δεν μετράει πολλά γκολ στην καριέρα του, αυτό ίσως ήταν το πιο γλυκό! Ο Αργεντινός με το που σκόραρε έτρεξε προς τους συμπαίκτες του και κάλεσε όλο τον πάγκο να έρθει στην αγκαλιά του να πανηγυρίσουν όλοι μαζί. Τρελαμένος, παρότι για 60 λεπτά είχε καταπιεί χιλιόμετρα, έκανε άλλο ένα φοβερό σπριντ σαν να κρινόταν το παιχνίδι και να έπρεπε να κόψει μια αντεπίθεση, έχοντας το χαμόγελο στα χείλη! Ήταν ή δεν ήταν το πιο όμορφο γκολ;

Χουάν Μουνάφο: Ο Mr Reliable του Αστέρα και του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ο 35χρονος αποτελεί τον μετρονόμο στον άξονα του Αστέρα Τρίπολης και έναν ποδοσφαιριστή που βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του, ιδιαίτερα σε αυτούς που αγωνίζονται στον ίδιο τομέα. Δεν… ντρέπεται να «τσαλακωθεί», να τραβήξει μια φανέλα, να ρίξει και μια κλωτσιά, πάντα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς να έχει σκοπό να τραυματίσει κάποιον. Άλλωστε, δεν το έχει κάνει ποτέ και αυτό δείχνει το ποιόν του ως παίκτης και ως άνθρωπος.

Κόντρα στον Άρη, είχε απέναντί του ορισμένους χαφ που έχουν πολλαπλάσιο συμβόλαιο από αυτόν. Τι έκανε ο «Μούνα»; Τους… κατάπιε! Πάτησε σχεδόν όλο το γήπεδο στα 89 λεπτά που αγωνίστηκε, έχοντας 81 επαφές με την μπάλα και 88% ποσοστό στις πάσες. Μέτρησε 4 πάσες-κλειδιά, είχε 10/11 εύστοχες μακρινές μπαλιές, 2 τελικές και 2 τάκλιν. Με το SofaScore, το σάιτ που ασχολείται αρκετά με την στατιστική απεικόνιση των αγώνων, να του δίνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία απ’ όλες: 8.2!

Χουάν Μουνάφο: Ο Mr Reliable του Αστέρα και του ελληνικού πρωταθλήματος!
*ο «χάρτης» των σημείων μέσα στον αγωνιστικό χώρο που πάτησε ο Μουνάφο

Ξέχωρα από τα χθεσινά, ο Χουάν Μουνάφο αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο παιδί. Ένας… προπονητής κατά τη διάρκεια του αγώνα που προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του με κάθε τρόπο. Τον βλέπεις να τρέχει πάνω κάτω στα 36 του χρόνια, λες και ξεκίνησε τώρα να παίζει ποδόσφαιρο και είναι παιδί. Δεν σταματάει να τρέχει, γιατί όταν σταματήσει δεν θα παίζει πια ποδόσφαιρο.

Βρίσκεται στην Ελλάδα 15 ολόκληρα χρόνια, έμαθε αμέσως ελληνικά και θεωρείται ένα από τα καλά παιδιά του πρωταθλήματος. Κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για εκείνον και τον σέβονται, ενώ σε καμιά 400αριά παιχνίδια, έχεις όλες και όλες τρεις αποβολές και αυτές με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χουάν Μουνάφο: Ο Mr Reliable του Αστέρα και του ελληνικού πρωταθλήματος!

Πολλοί μεγάλοι τον κοίταξαν πριν χρόνια, αλλά κανείς δεν του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει την μεγάλη του αξία. Ο ίδιος δεν πτοήθηκε, αφού γνώριζε την αξία του. Ένιωθε καλά όπου και να έπαιξε, ήταν παντού βασικός και αναντικατάστατος, αλλά και ένας από τους κορυφαίους! Όπως και είναι από τους κορυφαίους που έπαιξαν αυτή τη 15ετία στην Ελλάδα, βάσει σταθερότητας και απόδοσης. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, το λένε τα νούμερά του.

Ο Μουνάφο έχει αναφέρει πολλές φορές πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Αστέρα και μετά ίσως τον δούμε να παραμένει στην ομάδα από άλλο πόστο. Βοηθάει κάθε νέο παιδί στην ομάδα και γίνεται δάσκαλος για τους πιτσιρικάδες και γενικά κρατάει τις ισορροπίες τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Είναι η σημαία του συλλόγου, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του με 270.

Χουάν Μουνάφο: Ο Mr Reliable του Αστέρα και του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ο Μίλαν Ράσταβατς τον εμπιστεύεται απόλυτα και γνωρίζει πόσα μπορεί να προσφέρει σε κάθε παιχνίδι και για αυτό τον λόγο βασίζεται πάνω του και ξέρει ότι είναι τα μάτια του μέσα στο γήπεδο. Είναι βαρόμετρο για τον Αστέρα και η ομάδα χάνει τη δυναμική της χωρίς αυτόν! Γι’ αυτό και όταν απουσιάζει ο Μουνάφο, οι «κιτρινομπλέ» αλλάζουν πρόσωπο, χάνουν σε ένταση, ταχύτητα και σκληράδα.

Και όταν έρθει εκείνη η στιγμή που θα κρεμάσει τα παπούτσια του, σίγουρα το κενό που θα αφήσει στον άξονα του Αστέρα Τρίπολης θα είναι μεγάλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x