Stoiximan Super League

Ξέρανε τον Πανσερραϊκό και έπιασε εξάδα ο Αστέρας Τρίπολης!

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, ένα τραγικό λάθος των Μπέργκστρομ-Χόβαν ήταν αρκετό ώστε ο Μιριτέλο να χαρίσει τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Πανσερραϊκό (1-0) και να ανέβει στην εξάδα.

Έχασε τον δρόμο για την εξάδα ο Πανσερραϊκός και τον… βρήκε ο Αστέρας!

Σε ένα ματς για γερά νεύρα στην Τρίπολη, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος από Μπέργκστρομ-Χόβαν και το γκολ του Μιριτέλο για να ξεράνει τους Σερραίους και να επικρατήσει με 1-0.

Πρώτη εντός έδρας νίκη μετά τη 2η αγωνιστική και τα τέλη του Αυγούστου για τους Αρκάδες και δεύτερη συνολικά στο γήπεδό τους, καταφέρνοντας να χτίσουν στο «διπλό» της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Κηφισιά και να φτάσουν τους 17 βαθμούς. Την ίδια ώρα, ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 13 πόντους και γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα, ενώ είχε τεράστια φάση στο 90’+5’ για να ισοφαρίσει με τον Άλεξιτς.

Τα ξαναλένε σε τρεις ημέρες οι δύο ομάδες, αφού την ερχόμενη Τρίτη θα αναμετρηθούν ξανά στην Τρίπολη για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο μυαλό του κόουτς



Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην άμυνα. Γκος, Μουνάφο στα χαφ, οι Καλτσάς, Κρέσπι, Ζουγλής στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μάντζης στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και από τον Πάμπλο Γκαρσία για τον Πανσερραϊκό. Στο τέρμα ο Χόβαν και οι Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας στην τετράδα της άμυνας. Ουντρεαόγκο, Στάικος στα χαφ, οι Μούργος, Μασαρίποφ εξτρέμ, δεκάρι ο Χατζηστραβός και σέντερ φορ ο Άλεξιτς.

Το ματς



Καλύτερα είχε μπει ο Πανσερραϊκός στο παιχνίδι και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός. Ο Αστέρας όμως πήρε γρήγορα μέτρα στο γήπεδο και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 16ο λεπτό. Ο Άλβαρες έκανε ένα δυνατό σουτ, το οποίο έπιασε μάλιστα τα 100 χιλιόμετρα (!) σύμφωνα με το γράφημα της NOVA, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ!

Το ματς στη συνέχεια ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Αρκάδες να έχουν ακόμα μια καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ στο 29ο λεπτό. Ο Μουνάφο έκανε μια ωραία σέντρα, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 1-0

Στο 34’ ο Πανσερραϊκός είχε τη δική του ευκαιρία, όταν ο Μούργος έκανε την σέντρα, με τον Καστάνιο τελευταία στιγμή να απομακρύνει πριν προλάβει ο Άλεξιτς. Τα λεπτά κυλούσαν, οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν μέσα από στημένες φάσεις, αλλά μέχρι το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν τα κατάφεραν και έτσι πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια (0-0).

Το δεύτερο μέρος είχε τελείως διαφορετική εικόνα και πιο γρήγορο ρυθμό, με τον Αστέρα να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό. Ο Ζουγλής έκανε πολύ ωραίο γύρισμα αλλά ο Μάντζης προ κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Αρκάδες είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και πίεζαν, έχοντας ακόμα μια ευκαιρία στο 68ο λεπτό. Ο Σουρλής έκανε ωραία ατομική ενέργεια, ο Καλτσάς το γύρισμα, αλλά ο Γκοτζαμανίδης έκοψε την προσπάθειά του πριν ο Μάντζης εκτελέσει.

Ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Άλβαρες έκανε μια ωραία σέντρα, ο Καλτσάς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και αστόχησε από πλεονεκτική θέση, σε μια φάση που θύμισε… Ολυμπιακό! Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τον Μπαρτόλο, τον Μιριτέλο αλλά και τον Σίτο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» τους αντιπάλους του. Πράγμα που τελικά έγινε, με το ρίσκο του Σέρβου τεχνικού να πιάνει!



Στο 78ο λεπτό ο Αστέρας βρήκε, λοιπόν, το γκολ, όταν ο Μπέργκστρομ έκανε κάκιστη πάσα προς τα πίσω, ο Χόβαν βγήκε να απομακρύνει και έκανε τσαφ, με τον Μπαρτόλο να κλέβει και να σπάει στον Μιριτέλο ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε για το 1-0, βάζοντας… φωτιά στο γήπεδο. Ο Πανσερραϊκός στη συνέχεια προσπαθούσε να απειλήσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Αστέρας αμύνονταν σωστά. Μέχρι και το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν οι Αρκάδες… κοιμήθηκαν και μετά από βαθιά μπαλιά ο Άλεξιτς βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων κατάφερε να το βγάλει και να κρατήσει το μηδέν. Κάπως έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και ο Αστέρας πήρε μια σημαντική νίκη με την οποία έπιασε-προσωρινά-στην εξάδα!

MVP: Ο Χουάν Μιριτέλο είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Αστέρα καθώς ήταν εκείνος που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ωστόσο, τον ίδιο… τίτλο μπορεί να τον πάρει και ο Χουλιάν Μπαρτόλο ο οποίος του μοίρασε την ασίστ και εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Χόβαν και γενικά σε ακόμη ένα ματς ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, τονώνοντας επιθετικά τους γηπεδούχους.

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 1-0

Η σφυρίχτρα: Έχασε το ματς ο Τσέτσιλας, που μπορεί να μην έκανε το τραγικό λάθος αλλά με το γεγονός πως έχασε φάσεις, έδινε λανθασμένα φάουλ και μπόλικες κάρτες, είχε ως αποτέλεσμα να εκνευρίσει και τις δύο ομάδες. Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά επηρέασε τα… νεύρα των παικτών και των πάγκων!

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 1-0

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς μέσα από το sportfm.gr

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκος (59' Σουρλής), Μουνάφο (90+3' Αλάγκμπε), Καλτσάς, Κρέσπι (60' Σίτο), Ζουγλής (60' Μπαρτόλο), Μάντζης (60' Μιριτέλο).

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας (72' Πεταυράκης), Ουντρεαόγκο, Στάικος (72' Μορέιρα), Μούργος (84' Τομάς), Χατζηστραβός (80' Σοφιανός), Μασαρίποφ, Άλεξιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x