Stoiximan Super League

Ξέσπασε με τριάρα στην Κηφισιά και την... καβάλησε ο Παναιτωλικός!

Ξέσπασε στην Κηφισιά ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, εκμεταλλεύθηκε την έδρα και την εμπειρία της, επικράτησε 3-0 στο Αγρίνιο και προσπέρασε τους νεοφώτιστους στη βαθμολογία!

Παναιτωλικός με ψυχή, προσπέρασε την Κηφισιά και έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, ξέσπασε σε αυτή του Γιάννη Αναστασίου επικρατώντας με σκορ 3-0 στο Αγρίνιο, αφήνοντας τους νεοφώτιστους στο -1.

Ο Ζοάο Πέδρο το πρώτο γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Πορτογάλο να βρίσκει δίχτυα 217 ημέρες μετά από το ματς κόντρα στο Λεβαδειακό όπου και πάλι οι δυο προπονητές ήταν αντίπαλοι. Οι δυο... Ντουάρτε το δεύτερο και το τρίτο γκολ, φανταστικός Χουάνπι που είχε συμμετοχή στο πρώτο και το τρίτο γκολ κερδίζοντας πέναλτι και μοιράζοντας ασίστ.

Στους εννέα η ομάδα του Αγρινίου μετά από 13 ματς, στους οκτώ αυτή της Κηφισιάς.


Στο μυαλό των κόουτς

Για τον γηπεδούχο Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης, επέλεξε το 3-5-2 με τον Καπίνο στην εστία. Στην άμυνα οι Τορεχόν, Ντουάρτε, Mλάντεν, Οικονόμου και Χατζηθεοδωρίδης. Λιάβας, Πέρες και Χουάνπι στον άξονα με τους Φεντερίκο Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο στην επίθεση.

Aπό την άλλη πλευρά ο Γιάννης Αναστασίου με σύστημα 4-5-1, επέλεξε τον Αναγνωστόπουλο στην εστία, και τους Μασούρα, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέα στην άμυνα. Στον άξονα, Πέιος, Πρίτσας, Ιπαλίμπο, με την επιθετική τριάδα να απαρτίζεται από τους Τετέι, Μπιφουμά και Ματέους Σάντος

Το ματς:

To πρώτο πεντάλεπτο του ματς ήταν ιδιαίτερα σκληρό με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να σκιαγραφήσουν η μία το παιχνίδι της άλλης και τον γηπεδούχο Παναιτωλικό να έχει την κατοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την πλευρά της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, με τον Ντουάρτε να κάνει το ανέβασμα από τα δεξιά και να πασάρει στον Πέρες, ο Αργεντινός κοντρόλαρε, την έφερε στο δεξί, εξαπέλυσε το σουτ αλλά ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.



Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας και με προσπάθειες κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, επιχειρούσαν να απειλήσουν την εστία του Αναγνωστόπουλου. Σε μια από αυτές ο Φρεντ Ντουάρτε, έκανε την επέλαση γέμισε στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από τον Ζοάο Πέδρο και έφτασε στον Χατζηθεοδωρίδη, όμως το σουτ του Έλληνα μπακ χαφ, κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ της Κηφισιάς.



Η πρώτη τελική από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ήρθε στα μισά του πρώτου μέρους, όταν ο Μπιφουμά πήρε την μπάλα από τα αριστερά, ταλαιπώρησε τον Λιάβα, γύρισε παράλληλα εκεί που η μπάλα έφτασε στον Πρίτσα, το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Καπίνο.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η «απάντηση» του Παναιτωλικού, με τη μεγαλύτερη του στιγμή στο ματς. Ο Ντουάρτε ξανά γύρισε από τα δεξιά, ο Ζοάο Πέδρο έβαλε την προβολή, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Χατζηθεοδωρίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, κερδίζοντας κόρνερ.



Στο 34' ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Πέιος, ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, με τον Αντούνες να περνά στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά στο Αγρίνιο και με τις δυο ομάδες να είναι έτοιμες να πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, ήρθε η φάση που άλλαξε τη ροή του ματς. Ο Πέρες επέμεινε και έκλεψε την μπάλα από τον Πρίτσα, πάσαρε στον Χουάνπι, αυτός πέρασε εντυπωσιακά μέσα από δυο ποδοσφαιριστές, ανατράπηκε από τον Λαντρ και κέρδισε πέναλτι.

Μετά από δυόμισι λεπτά, λόγω διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων, ο Ζοάο Πέδρο, εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ πριν την ανάπαυλα με σκορ 1-0.



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει προχωρήσει σε μια ακόμη αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Πρίτσα με τον Ίλιεφ, προκειμένου η ομάδα του να έχει περισσότερη δημιουργία.

Παρόλα αυτά η ομάδα που απείλησε πρώτη ήταν αυτή του Παναιτωλικού στο 51'. Ο Λιάβας έκανε το overlap και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τορεχόν να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.



Οι γηπεδούχοι πίεσαν και διατήρησαν ψηλά τις γραμμές τους με αποτέλεσμα δέκα λεπτά αργότερα να βρουν και δεύτερο γκολ. Ο Μλάντεν βρήκε τον Χατζηθεοδωρίδη, αυτός σέντραρε η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε, όμως στην εξέλιξη της φάσης, από νέα σέντρα, αυτή τη φορά του Τορεχόν, ο Ντουάρτε, «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας της Κηφισιάς και με κεφαλιά έκανε το 2-0.



Με αυτό το σκορ και με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει ανακατέψει την τράπουλα ο Οζέγκοβιτς έχασε σπουδαία ευκαιρία για να βάλει την Κηφισιά στο ματς. Όμορφη ενέργεια του Σέρβου από τα αριστερά και σουτ με τον Καπίνο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.



Ό, τι δεν έκανε ο Οζέγκοβιτς για την Κηφισιά, το κατάφερε για τον Παναιτωλικό ο Μπρούνο Ντουάρτε. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, με τον Αργεντινό αμυντικό να νικιέται αρχικά από τον Αναγνωστόπουλο, όμως στην εξέλιξη της φάσης πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.



Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είχε κριθεί οι δυο ομάδες δεν κατέβασαν ταχύτητες με τον Οζέγκοβιτς να χάνει ακόμη μια ευκαιρία για την Κηφισιά, όταν από φάουλ του Ίλιεφ, ο Σέρβος αστόχησε με κεφαλιά, με τον ματς να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα και τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.


ΜVP: Ο Χουάνπι ήταν πραγματικός «μαέστρος» για τον Παναιτωλικό. Ο Ισπανός, απέδειξε την ποιότητα του, κερδίζοντας ένα πέναλτι έπειτα από απίθανη ενέργεια, εκτέλεσε το φάουλ για το τρίτο γκολ και γενικότερα μοίραζε παιχνίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον Γιάννη Πετράκη.

Η «σφυρίχτρα»: Σοβαρή και άρτια η εμφάνιση του Κουμπαράκη. Ο Έλληνας ρέφερι, υπέδειξε σωστά το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο υπέρ των γηπεδούχων, έκανε σωστές επιλογές στις κάρτες και προχώρησε σε ορθή κρίση όταν ο Μπρούνο Ντουάρτε έπιασε το κεφάλι του στο 85' βγάζοντας τον εκτός.

Οι ενδεκάδες του ματς:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν (87΄Στάιτς), Λιάβας (87΄Μαυρίας), Χουάνπι (83΄Ξενιτίδης), Πέρες (57΄Μπαλτασάρα), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Ζοάο Πέδρο (83΄Ντίας), Φρ. Ντουάρτε

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Πέιος (35΄Αντούνες), Γκόμπελις (69΄Παρράς), Βαφέας, Ιπαλίμπο, Σάντος (56΄Οζέγκοβιτς), Πρίτσας (46΄’Ιλιεφ), Τετέι, Μπιφουμά (69΄Αντερέγκεν).

Διαιτητής: Κουμπαράκης
Βοηθοί: Κόλλιας, Χριστοδούλου
4ος: Κατσικογιάννης
VAR: Μανούχος, Χριστάκογλου


Δείτε το live του ματς από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x