Stoiximan Super League

Τη χάλασε στον Πανσερραϊκό ο Ατρόμητος με buzzer beater Τζοβάρα!

Ο Πανσερραϊκός κρατούσε μέχρι το 94' στα χέρια του μια σπουδαία νίκη στο Περιστέρι, όμως ένα λάθος του Χοβάν και η εξαιρετική κεφαλιά του Τζοβάρα έσωσαν την παρτίδα για τον Ατρόμητο (1-1).

Ξενέρωσε τον Πανσερραϊκό σε «νεκρό» χρόνο ο Ατρόμητος! Η ομάδα του Περιστερίου μπορεί να βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο ως το 94', όμως ένα τραγικό λάθος του Χοβάν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στον Τζοβάρα να ισοφαρίσει σε 1-1 και να κρατήσει την ομάδα του Περιστερίου στην κορυφή της βαθμολογία των playouts μετά από την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

Ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ο Πανσερραϊκός που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 85' να καθαρίσει το ματς με τον Ουάρντα και να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Κάκιστος ο ρυθμός σε πολλά διαστήματα της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να επιδίδονται στο σκληρό παιχνίδι αναγκάζοντας τον διαιτητή, Τσαγκαράκη να βγάλει αρκετές κίτρινες κάρτες.

Στον Βόλο ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος, σημαντικό ματς με τον ΟΦΗ στις Σέρρες για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με το κλασσικό του 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς. Ο Μαρκετζάνι στην εστία με τους Κυβρακίδς, Τσακμάκη, Τζαβέλλα, Πομόνη στην τετράδα της άμυνας. Τριάδα στο κέντρο με Έρλινγκμαργκ, Φριντζόνσον και Κούεν, ενώ στην επίθεση δεξιά ο Ντιρκς, αριστερά ο Ρομπάιγ και κορυφή ο Βέργος.

Για τον Πανσερραϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε το 4-4-2. Ο Χοβάν κάτω από τα δοκάρια και οι Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης στα μετόπισθεν. Ο Μορέιρα με τον Ουεντραόγκο στον άξονα, έχοντας δεξιά και αριστερά τους Τομάς και Ουάρντα και προωθημένους τους Άλεξιτς Μπετανκόρ.


Το ματς

Πολύ κακός ο ρυθμός στο πρώτο διάστημα του ματς στο Περιστέρι με τον Πανσερραϊκό να κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα χωρίς να απειλεί. Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν στο 4' την πρώτη τους τελική με τον Κούεν να κλέβει την μπάλα και να παίρνει λίγα μέτρα στο γήπεδο, όμως το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Ίλιτς πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Πανσερραϊκό να αναζητά μια καλή στιγμή στην κόντρα. Στο 14' ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Πομόνης απομάκρυνε και ο Ουεντραόγκο που πήρε το ριμπάουντ, αστόχησε από μακρινή απόσταση.

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ανέβασαν ταχύτητες και στο 18' πήραν προβάδισμα. Ο Τομάς κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά με τον Ουάρντα να εκτελεί εκεί που ο Άλεξιτς με απίθανη κεφαλιά νίκησε τον Μαρκετζάνι για το 0-1!

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μια ακόμη τελική με τον Μπετανκόρ να κλέβει την μπάλα στο κέντρο και να σουτάρει αδύναμα, πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Χοβάν αρχικά με τον Ρομπάιγ να σουτάρει στο 30' και εν συνεχεία στο 35΄με σουτ του Κυβρακίδη που έφυγε άουτ. Ο Ουάρντα στο 37΄σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Αυτή είναι και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τον Τσαγκαράκη να σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων λόγω τραυματισμών των Κούεν και Έρλινγκμαργκ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, ο Ίλιτς προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Βρακά, Έντερ και Βαλένσια να αντικαθιστούν τους Έρλινγκμαργκ, Φριτζόνσον και Ντιρκς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και μετά από κόρνερ κερδισμένο έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Φανταστική ενέργεια του Ρομπάιγ από τα δεξιά που πέρασε τον Δεληγιαννίδη, πλάσαρε υπέροχα και την έστειλε στο οριζόντιο του Χοβάν.

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός

Τα λεπτά κυλούσαν στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να κυνηγά το σκορ και τον Πανσερραϊκό να συνεχίζει με τη φιλοσοφία του transition, όπως και στο πρώτο ημίχρονο.

Το ματς έγινε αρκετά σκληρό, ενώ οι δυο προπονητές ανακάτεψαν αρκετά την τράπουλα προχωρώντας σε αλλαγές. Στο 61' ο Βέργος αστόχησε με κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Έντερ με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία «υπνώτισε» αυτή του Ίλιτς και λίγο έλειψε στο 85' να φτάσει στο 2-0. Ο Γούλερι πήρε την μπάλα από τα αριστερά, άλλαξε την μπάλα με τον Άλεξιτς, μεταφέρθηκε δεξιά, έφτασε παράλληλα με την περιοχή, γύρισε στο πέναλτι, αλλά ο Ουάρντα έκανε κακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν με «διπλό» κορυφής από το Περιστέρι ήρθε στο 94' η ψυχρολουσία. Από φάουλ που κέρδισε ο Ατρόμητος από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή, με τον Χοβάν να κάνει λάθος εκτίμηση και τον Τζοβάρα με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός 0-1:Τη χάλασε στον Πανσερραϊκό ο Ατρόμητος με buzzer beater Τζοβάρα


MVP: Σε ένα παιχνίδι με λίγες και όχι πολλά υποσχόμενες φάσεις, φυσιολογικό είναι να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος. Επομένως για τον λόγο αυτό ο Κόστα Άλεξιτς είναι ο MVP με τη φανταστική του κεφαλιά.


Η σφυρίχτρα: Ο κύριος Τσαγκαράκης έδειξε δυο πρόσωπα στο ματς. Στο πρώτο μέρος άφησε το παιχνίδι να παιχτεί περισσότερο, διακόπτοντας το μόνο για τους τραυματισμούς του Φριντζόνσον και του Ουάρντα. Στο δεύτερο μέρος ο Έλληνας ρέφερι μοίρασε πολλές κάρτες, λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων, ενώ σφύριζε πολύ περισσότερο συγκριτικά με το πρώτο. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι πήρε κάποια πολύ κακή απόφαση που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς 4-3-3) : Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Πομόνης, Κουέν, Φριτζόνσον (46΄Βαλένσια), Έρλιγνκμαρκ (46΄Γκονζάλες), Ρομπάιγ (62΄Τζοβάρας), Βέργος (69΄Αντζιέλσκι), Ντιρκς (46΄Βρακάς).

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία 4-4-1-1): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Ουεντράογκο, Μορέιρα, Τομάς (66΄Γούλερι), Ουάρντα(93? Μασκανάκης), Μπέτανκορ (66΄Χατζηστραβός), Άλεξιτς (85΄Σοφιανός).

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Α' Βοηθός: Ιωάννης Μηνούδης
Β' Βοηθός: Λυκούργος Τσολακίδης
4ος διαιτητής: Κωνσαντίνος Ανδριανός
VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Το φιλμ του ματς από το live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x