Stoiximan Super League

Δίωξη στον Μπέο για το «μαϊμού» με Κηφισιά - Κίνδυνος για «καμπάνα» στον ίδιο και να χάσει στα χαρτιά το ματς ο Βόλος!

Ορατός και επίσημα είναι ο κίνδυνος να χάσει ο Βόλος στα χαρτιά το ματς με την Κηφισιά, μετά το βίντεο, το οποίο εμφανίζει τον Αχιλλέα Μπέο να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού» σε φάση με τον Τετέι.

Επίσημα αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο να χάσει στα δικαστήρια το παιχνίδι με την Κηφισιά ο Βόλος! Στον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και τον σύλλογο της Μαγνησίας, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ απειλείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από 3 μήνες έως ένα χρόνο, συν πρόστιμο 50.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, αν κριθεί ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο -το οποίο δημοσίευσε η Κηφισιά- να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού», ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία από τον Ανδρέα Τετέι, σύμφωνα με την οποία υπήρξε ρατσιστική επίθεση από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, θα την πληρώσει και η ομάδα του Βόλου. Αφού θα χάσει στα χαρτιά το ματς, ενώ θα της επιβληθεί επιπλέον πρόστιμο 20.000 έως 80.000 ευρώ.



Αναλυτικά τα δεδομένα: Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί ρατσισμού, «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Αναφέρει, ωστόσο, επιπρόσθετα και κάτι ακόμα. Ότι «εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος».

Να σημειωθεί πως στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Πουλικίδης δεν έχει γράψει κάτι για το περιστατικό. Ωστόσο, με το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Κηφισιά, μπορεί να ασκήσει δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ο δικαστής καλεί βάσει φύλλου αγώνα και έκθεσης παρατηρητή. Αλλά αν υποπέσει στην αντίληψη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ακόμα και τέτοιο βίντεο, μπορεί να ασκήσει ο ίδιος δίωξη και έτσι ο δικαστής να το λάβει υπόψη του. Αν συμβεί αυτό, επομένως, είναι ορατός ο κίνδυνος για τον Βόλο να χάσει το παιχνίδι.

Βόλος: Κίνδυνος να χάσει στα χαρτιά το ματς με την Κηφισιά μετά το «μαϊμού» του Μπέου

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Αχιλλέα Μπέου και β) της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά – ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι «μαϊμού».

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x