Stoiximan Super League

Ντέμης: «Δεν ήταν σε καλή μέρα στη Λεωφόρο η ΑΕΚ - Πρέπει να βρει και εναλλακτικά πράγματα, σε μαθαίνει ο αντίπαλος»

Το σχόλιο του Ντέμη Νικολαΐδη με αφορμή και τις εμφανίσεις της ΑΕΚ στα πρόσφατα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Τις εμφανίσεις της ΑΕΚ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σχολίασε ο Ντέμης Νικολαΐδης συζητώντας με τον Βάιο Τσούτσικα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «FAIR PLAY».

Αρχικά, ο παλαίμαχος άσος τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που η «Ένωση» δεν έπιασε τη γνωστή της απόδοση σε δύο σερί αγώνες και πως πρέπει να δούμε την αντίδρασή της. Αναφέρθηκε δε και στον ρυθμό των δύο αγώνων.

«Με τον Ολυμπιακό δεν είχε τον ρυθμό που είχε όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. Έχασε τον ρυθμό της, έπαιξε σωστά ο Ολυμπιακός. Πήρε ένα ματς που για πρώτη φορά δεν ήταν καλύτερη. Επίσης, πρώτη φορά βλέπουμε την ΑΕΚ σε δύο συνεχόμενα ματς να μην πιάνει τη γνωστή της απόδοση, οπότε αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Πρέπει να δούμε την αντίδραση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό σημείωσα ότι είναι χαμηλός ο ρυθμός του παιχνιδιού και πως δεν βολεύει την ΑΕΚ, ότι πρέπει να ανέβει ο ρυθμός. Στο δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ υψηλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο. Ευχαριστιόσουν να το βλέπεις. Πολλές μονομαχίες, πολλά λάθη και δεν λέω μόνο για τα γκολ. Δεν είχε σε καλή μέρα τα χαφ. Σ' ένα ματς βέβαια που ακυρώθηκαν τα χαφ. Τη μεγάλη διαφορά την έκαναν οι μονομαχίες των σέντερ φορ με τα στόπερ.

Δεν ήταν σε κακή μέρα ο Λιβάι. Ήταν σε καλή μέρα ο Ακαϊντίν και ο Λιβάι μάθαινε το στόπερ. Βέβαια, στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισαν οι χώροι.
Από ένα σημείο και έπειτα η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς άμυνα. Η ΑΕΚ όταν δεν έχει καθαρό μυαλό και κάνει πολλές σέντρες, είναι ματς που έχει μπλοκάρει. Δεν ήταν σε καλή μέρα
», σημείωσε.

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το εάν ο Μάνταλος θα μπορούσε να φανεί πιο χρήσιμος στο δεύτερο ημίχρονο: «Ναι, γιατί ο Μάνταλος έτρεξε στο πρώτο ημίχρονο. Στις κλειστές άμυνες τον θέλεις τον Μάνταλο. Και ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ενώ είναι πολύ καλή στις στατικές φάσεις και ενώ είχε τόσα πολλά κόρνερ, δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη στα στημένα και ο Παναθηναϊκός της έδωσε πολλά».

Για το εάν η ΑΕΚ προσαρμόστηκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ μπαίνει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι κάποιου. Μπορεί να συμβεί επειδή σε αναγκάζει ο αντίπαλος, όχι γιατί το κάνεις από επιλογή. Η ΑΕΚ δεν μπήκε μέσα να παίξει για το ''Χ''. Κι άλλες φορές θα μπορούσε να παίξει για το ''Χ'' και δεν το έκανε».

Ο Ντέμης σχολίασε και το εάν είναι ευκαιρία να δούμε την ΑΕΚ τώρα σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσει: «Όλα τα ματς πρέπει να τα κερδίσει. Έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες από τους τέσσερις μπορούν να κερδίσουν τις άλλες, πιστεύω θα κριθούν όλα στη διαχείριση και την ψυχολογία και το πώς θα μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα και τα αρνητικά».

Tέλος ρωτήθηκε και για το εάν οι «κιτρινόμαυροι» δεν είναι στο περσινό επίπεδο: «Δεν έχει πιάσει σε μέσο όρο το παραγωγικό ποδόσφαιρο της περασμένης σεζόν.

Αλλά εξηγείται. Τα καλύτερα ματς τα έκανε στα ευρωπαϊκά. Η ΑΕΚ δεν άλλαξε, την έμαθαν και λίγο οι ελληνικές ομάδες. Πρέπει να βρει και εναλλακτικούς τρόπους. Πέρσι για παράδειγμα ανέβαιναν περισσότερο τα μπακ. Πρέπει να βρει εναλλακτικά πράγματα, επειδή σε μαθαίνει ο αντίπαλος
».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x