Stoiximan Super League

Δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και κόλλησαν στο μηδέν Πανσερραϊκός και Ατρόμητος

Σε ένα παιχνίδι με αργό ρυθμό, μπόλικες δυνατές μονομαχίες και ελάχιστες καλές φάσεις για γκολ, Πανσερραϊκός και Ατρόμητος κόλλησαν στο 0-0, για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Κόλλησαν στο μηδέν σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα Πανσερραϊκός και Ατρόμητος.

Με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα, αδυνατώντας να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις για γκολ, το τελικό 0-0 έμοιαζε ως... φυσικό επακόλουθο, σε μια αναμέτρηση στην οποία κυριάρχησαν ο αργός ρυθμός και οι πολλές δυνατές μονομαχίες.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς όμως να βρίσκει συχνά τον τρόπο για να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι από πλευράς τους απείλησαν ελάχιστα, δείχνοντας να βολεύονται με τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας.

Έτσι, μετά το τελικό αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες στην όγδοη θέση, με τον Πανσερραϊκό να παραμένει χωρίς νίκη για έκτο διαδοχικό του παιχνίδι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ ο Ατρόμητος έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί με τις πέντε συνεχόμενες ήττες που «έτρεχε».

Στο μυαλό των κόουτς


Σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τους γηπεδούχους ο Πάμπλο Γκαρσία, επιλέγοντας τον Χόβαν κάτω από τα δοκάρια και τους Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Θυμιάνη και Πεταυράκη τετράδα άμυνας μπροστά του. Οι Ουεντραόγκο και Στάικος ξεκίνησαν ως δίδυμο στα χαφ, οι Ουάρντα και Τόμας είχαν τον ρόλο των εξτρέμ, ενώ ο Χατζηστραβός αποτέλεσε το «δεκάρι» πίσω από τον πιο προωθημένο Άλεξιτς.

Από την άλλη, ο Σάσα Ίλιτς επέλεξε σύστημα 3-5-2, έχοντας απόντες τους Ασεβέδο, Αγκιμπού Καμαρά, Έρλινγκμαρκ και Γιουμπιτάνα. Ο Σέρβος προπονητής επέλεξε Τσιντώτα για τερματοφύλακα, με τον Κεσχρίντα σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, τον Αθανασίου στα αριστερά, ενώ οι Τσακμάκης, Τζαβέλλας και Ντε Μποκ ήταν η τριάδα στόπερ. Κούντε, Φριτζόνσον και Κούεν βρέθηκαν στον άξονα, με τους Ρομπάιγ και Αντζιέλσκι να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 0-0

Το ματς


Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, με τον Ατρόμητο να επισκέπτεται πρώτος τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων του στο 12’, όταν ο Αθανασίου βρήκε με όμορφη κάθετη τον Ρομπάιγ, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό γύρισμα. Στη συνέχεια, ο Πανσερραϊκός πήρε την μπάλα στα πόδια του, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 20’ ο Ουάρντα βρήκε χώρο από τα αριστερά της επίθεσης των γηπεδούχων και σέντραρε συρτά για τον Άλεξιτς, ο οποίος πλάσαρε εν κινήσει στο δοκάρι, με τον επόπτη να υποδεικνύει οφσάιντ, με αρκετή καθυστέρηση.

Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 0-0

Στο 26’ ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου, Ουάρντα, πήρε φάουλ σε καλή θέση από τον Κεσχρίντα, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα με την εκτέλεσή του, ενώ στο 37’ ο Αιγύπτιος πήρε την μπάλα μετά από γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων, σουτάροντας όμως βιαστικά και άστοχα, ενώ είχε επιλογές για πάσα. Στο 38’ ο Χατζηστραβός πλάσαρε ψηλά άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, με το κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να έχουν πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες (3 ο Πανσερραϊκός, 1 ο Ατρόμητος), εκ των οποίων καμία δεν ήταν εντός στόχου.

Πιο γρήγορος ο ρυθμός μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Πανσερραϊκό να απειλεί την εστία του Τσιντώτα δύο φορές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στο 51’. Ο Τόμας τέσταρε την ετοιμότητα του Έλληνα γκολκίπερ με σέντρα-σουτ, ενώ ο Στάικος βρήκε χώρο και σούταρε με δύναμη από τα όρια της μεγάλης περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 0-0

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν να την μετατρέψουν σε προβάδισμα, ενώ ο Ατρόμητος χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 63ο λεπτό για να φτιάξει την πρώτη του ευκαιρία για γκολ, με τον Χόβαν να αποκρούει σε κόρνερ ένα διαγώνιο και δυνατό σουτ του Κούεν.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό, ψάχνοντας το γκολ που λογικά θα τους χάριζε και τη νίκη. Στο 78' ο Ατρόμητος απείλησε την εστία του Χόβαν, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε το σουτ που έκανε ο Έντερ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (79'), ο Πανσερραϊκός απάντησε, με τον Χατζηστραβό να σουτάρει πάνω στον Τζαβέλλα και με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει με άνεση μια αδύναμη κεφαλιά του Άλεξιτς.



Ο Πανσερραϊκός ήταν εκείνος που έχασε και τις δύο τελευταίες φάσεις του ματς, με τον Γούλερι να προλαβαίνει μια άτσαλη έξοδο του Τσιντώτα στο 86', στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ με κεφαλιά, ενώ στο 90' ο Ουάρντα βρήκε με εκτέλεση φάουλ τον Άλεξιτς, αλλά η κεφαλιά που πήρε εκείνος πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

MVP: Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλούς διακριθέντες, ο Ουάρντα ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου, αποτελώντας συνεχώς τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμυνα του Ατρομήτου. Από τα πόδια του ξεκίνησαν όλες οι καλές φάσεις του Πανσερραϊκού, για αυτό παίρνει και τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Η σφυρίχτρα: Ο διαιτητής Τσακαλίδης δεν είχε να διαχειριστεί κάποια πολύ δύσκολη φάση. Το πολύ δυναμικό παιχνίδι των δύο ομάδων και οι πολλές σκληρές μονομαχίες τον «ανάγκασαν» να βγάλει πολλές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, χωρίς προβλήματα σε γενικές γραμμές η διαιτησία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Πανσερραϊκός (Γκαρσία, 4-2-3-1): Χοβάν - Πεταυράκης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Ντανκερφλούι – Στάικος (85’ Μορέιρα), Ουεντραόγκο – Χατζηστραβός (85’ Σοφιανός), Τόμας (64’ Γούλερι), Ουάρντα – Άλεξιτς

Στον πάγκο έμειναν οι Κατσικας, Διαμαντής, Οικονόμου, Δεληγιαννίδης, Μούργος και Πηλέας.

Ατρόμητος (Ίλιτς, 5-3-2): Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Αθανασίου – Φριτζόνσον (60’ Έντερ), Κούντε, Κούεν (73’ Βρακάς) – Ρομπάιγ (60’ Βαλένσια), Αντζιέλσκι (73’ Βέργος)

Δεν αγωνίστηκαν οι Μαρκετζάνι, Τζοβάρας, Ντιρκς, Κιβρακίδης και Πομόνης.

Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Νταβέλας
Τέταρτος: Τσιάρας
VAR: Κουμπαράκης, Πετρόπουλος

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x