Stoiximan Super League

Κόλλησαν στο 1-1 και στον πάτο της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος

Συνεχίζουν στα χαμηλά ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος!Oι δυο ομάδες κόλλησαν στο 1-1 στους «Ζωσιμάδες» και πλέον μπαίνουν σε σοβαρές περιπέτειες από τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Κόλλησαν στο 1-1 και πλέον κινδυνεύουν σοβαρά ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος! Σε ένα ματς με φρενήρη ρυθμό στους «Ζωσιμάδες» οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στην ισοπαλία αλλά και στον πάτο της βαθμολογίας μετά από 10 αγωνιστικές στη Stoiximan Super League.

Πολύ κακή η εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος αφού προηγήθηκε στο 50' με το γκολ του Κιάκου, «εξαφανίστηκε» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και το πλήρωσε από την «χρυσή», όπως αποδείχθηκε, αλλαγή του Κώστα Μπράτσου, Μαξιμιλιάνο Κόμπα, που ισοφάρισε στο 73' με κεφαλιά για το τελικό σκορ.

Δύσκολο έργο την επόμενη αγωνιστική για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ο οποίος ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να παίξει κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ. Τον Άρη θα υποδεχθεί ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό.


Στο μυαλό των κόουτς:

Για τους γηπεδούχους o Θανάσης Στάικος επέλεξε τον ο Κλέιμαν στην εστία και τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Τσαούση στην τετράδα της άμυνας. Καραχάλιος με Κιάκο στον άξονα, ενώ πίσω από τον Παμλίδη και τον Κόντε κινούνταν οι Ριένστρα και Ροσέρο.

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Μπράτσος, έβαλε τον Συμεών Παπαδόπουλο θα κάτω από τα δοκάρια. Τάχατος, Τσοκάνης Καλογερόπουλος και Λούνα απάρτιζαν την αμυντική τετράδα. Στο κέντρο Μπερτόγλιο, Γκλάβσιτς και Τρουιγιέ, ενώ την επιθετική τριάδα θα στελέχωσαν οι Ντέλετιτς, Κορνέ και Γκαρσία.

Το ματς:
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς στους «Ζωσιμάδες» με τους παίκτες των δυο ομάδων να πιάνουν με το «καλησπέρα» υψηλό ρυθμό. Ο Βόλος ήταν εκείνος που στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κυκλοφορώντας την μπάλα περισσότερο και φτάνοντας με ευκολία στα πέριξ της περιοχής του Κλέιμαν.

O πρώτος που απείλησε ωστόσο στο ματς ήταν ο ΠΑΣ. Μόλις στο 8' ο Ροσέρο έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε σέντρα η μπάλα κόντραρε στον Τρουιγιέ και έφυγε κόρνερ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 12' όταν ο Μπερτόγλιο σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κλέιμαν.

Το μοτίβο του ματς ήταν ίδιο και ο ΠΑΣ απείλησε ξανά. Ο Παμλίδης στο 14' έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου έκανε την κούρσα πέρασε κάθετα στον Ριένστρα που έκανε το overlap στην περιοχή, αλλά ο Καλογερόπουλος έβαλε στοπ σωτήριο πριν περάσει την μπάλα στον Κόντε.

Ξανά ο ΠΑΣ στο προσκήνιο μετά από τρία λεπτά. Όμορφη ανάπτυξη, με τον Ροσέρο να στρώνει δεξιά στο νέο overlap του Σόρια, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα. Η ένταση δεν έλειψε στιγμή και στο 28' οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ από την οξυδέρκεια του Παμλίδη. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να περνάει πάνω από το τείχος και τον Συμεών Παπαδόπουλο να διώχνει.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην απέναντι πλευρά, με τη συμπλήρωση του ημιώρου στο ματς. Φάουλ για τον Βόλο με τον Μπερτόγλιο να βάζει πολύ φάλτσο στην μπάλα και τον Κλέιμαν να πέφτει στην αριστερή του γωνία διώνοντας σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η τελευταία στιγμή για το πρώτο μέρος, ήταν από την πλευρά του ΠΑΣ. Κόψιμο του Παντελάκη στο 40', αυτός έκανε αμέσως την πάσα στο Ροσέρο που σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι. Η κεφαλιά, όμως, του Παμλίδη πέρασε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Θανάση Στάικου να πιέζει και να κάνει την πρώτη της τελική στο 48'. Ο Σόρια έκανε την κάθετη πάσα στον Κιάκο, που μπήκε στην περιοχή, την έφερε στο αριστερό και σούταρε αλλά την έστειλε άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ το έκανε δύο λεπτά αργότερα.

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών, ο Σόρια έκανε ένα από τα γνωστά του ανεβάσματα από τα δεξιά, σέντραρε με τον Κιάκο να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό στην απέναντι γωνία του Παπαδόπουλου για το 1-0.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος

Το γκολ αυτό ωστόσο αντί να δώσει «φτερά» στους παίκτες του Στάικου, φαίνεται ότι πείσμωσε αυτούς του Μπράτσου. Ο προπονητής του Βόλου προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να δώσει μέτρα στην ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι κινήσεις του Έλληνα τεχνικού απέδωσαν καθώς αρχικά στο 71' από το φάουλ που εκτελέστηκε από τα αριστερά ο Καλογερόπουλος βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και έκανε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε άουτ. Η ομάδα της Μαγνησίας ωστόσο κατάφερε μετά από δυο λεπτά να φέρει το ματς στα ίσα. Η σέντρα του Λούνα από τα αριστερά, με τον Κόμπα να μπαίνει σφήνα στην άμυνα και να νικά με κεφαλιά τον Κλέιμαν για το 1-1 για να γίνει η «χρυσή» αλλαγή του Μπράτσου.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-1

Οι φιλοξενούμενοι δεν συμβιβάστηκαν με την ισοφάριση και κυνήγησαν την ανατροπή, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου προκειμένου να εκμεταλλευθούν την κόπωση των γηπεδούχων. Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε περαιτέρω αλλαγές φρεσκάροντας τις γραμμές τους.

Ωστόσο μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε με τον ΠΑΣ και τον Βόλο να «μπλέκουν» από νωρίς στο πρωτάθλημα και να αναζητούν πλέον ένα σερί για να ξεκολλήσουν από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

MVP: Μέχρι το 74' τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της αναμέτρησης κρατούσε σφιχτά στα χέρια του ο Σόρια. Ωστόσο, η επιλογή του Κώστα Μπράτσου να περάσει στο ματς τον Μαξιμιλιάνο Κόμπα, ήταν αυτή που έχρισε τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ως MVP καθώς ήταν αυτός που έσωσε την «παρτίδα» για την ομάδα της Μαγνησίας.

Η «σφυρίχτρα»: Πολύ σοβαρό παιχνίδι από τον Τάσο Σιδηρόπουλο στους «Ζωσιμάδες». Ο διεθνής Έλληνας διαιτητής, ήλεγχε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, έκανε σωστή χρήση καρτών, ενώ δεν χρειάστηκε να πάει ούτε μια στιγμή στο VAR, παίρνοντας συμβουλή μέσω της ενδοεπικοινωνίας.

Oι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ριέντστρα (79΄Γκάρο), Κιάκος (79΄Έφορντ), Παμλίδης (68΄Λιάσος), Ροσέρο (86΄Μπαπτίστ), Κόντε (86΄Μπάλαν).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τάχατος (67΄Κίτσος), Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (68΄Κόμπα), Μπερτόγλιο, Ντέλετιτς (84΄Ενγκίν), Κορνέτ (68΄Μαχαίρας), Γκαρσία.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Ανδριανός
VAR: Αθανάσιος Τζήλος
AVAR: Πέτρος Πάτρας

Δείτε τη ροή του ματς από το live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x