Αγγλία

Τη Γιουνάιτεντ θα τη σέβεστε!

Ανατροπή που θα τη ζήλευε και ο Φέργκιουσον! Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω με 2-0 στο 48’ από την Κρίσταλ Πάλας, αλλά με ΕΠΙΚΟ come-back και ΓΚΟΛΑΡΑ του Μάτιτς στις καθυστερήσεις επικράτησε 3-2!

Αντίπαλοι και... haters περίμεναν Γιουνάιτεντ και Μουρίνιο στη γωνία, αλλά αμφότεροι τους χάλασαν τα σχέδια!

Με μία ανατροπή από αυτές που οι «κόκκινοι διάβολοι» τις είχαν για... πρωινό επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έφυγαν αλώβητοι από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας 3-2, χάρη σε μια ΓΚΟΛΑΡΑ του Νεμάνια Μάτιτς στις καθυστερήσεις, φέρνοντας τούμπα ένα ματς το οποίο στο 48' έδειχνε χαμένο, αφού οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί 2-0.

Πρόκειται για ένα τρίποντο πολύ σημαντικό, καθώς η Γιουνάιτεντ λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ (10/3, 14:30), έμεινε στη 2η θέση, αφήνοντας σταθερά στην 3η θέση και το -2 τους «κόκκινους» που περίμεναν την γκέλα στο «Selhust Park».

Το βράδυ, όμως, για τη Γιουνάιτεντ άρχισε εφιαλτικά. Χωρίς να δεχθούν σοβαρή πίεση στην πρώτη τελική της, η Κρίσταλ Πάλας ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 11', με τον Τάουνσεντ να κάνει ένα σουτ -φαινομενικά ακίνδυνο- έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Λίντελοφ και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Ντε Χέα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η απελπιστική Γιουνάιτεντ του πρώτου ημιχρόνου δεν αντέδρασε σε καμία στιγμή του πρώτου 45λέπτου. Η εικόνα και κυρίως η διάθεσή της άλλαξε στο β' μέρος, όταν ο Ράσφορντ πέρασε στο ματς αντί του ΜακΤομινέι, αλλά το βράδυ ήταν... εφιαλτικό για τη Γιουνάιτεντ. Ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και ήδη στα πρώτα δευτερόλεπτα είχαν δημιουργήσει δύο καλές στιγμές προς την εστία του Χένεσεϊ, ο Φαν Άανχολτ τιμώρησε την κακή αντίδραση του Σμόλινγκ που σταμάτησε να παίζει ζητώντας οφσάιντ και με ένα άψογο πλασέ στο 48' διαμόρφωσε το 2-0.

Κάποια άλλη ομάδα μπορεί να τα παρατούσε, αλλά όχι η Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο. Οι κάτοχοι του Europa League εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή της Πάλας και κατάφεραν να μειώσουν στο 55' με τον Σμόλινγκ να «ρεφάρει» το λάθος του με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βαλέντσια.

Η αυτοπεποίθηση για τους παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού επανήλθε και από την ευκολία με την οποία έφταναν πολύ κοντά στην εστία του Χένεσεϊ φαινόταν θέμα χρόνου η ισοφάριση. Στο 73' ο Μπεντέκε είπε «όχι» στον Μάτιτς αποκρούοντας πάνω στη γραμμή το σουτ του Σέρβου αμυντικού χαφ, αλλά τρία λεπτά αργότερα το μοιραίο για την παθητική Πάλας ήρθε.

Ο Σάντσες σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα αμυντικών της Πάλας, στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Λουκάκου πήρε το... επιθετικό ριμπάουντ και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-2. Βέβαια, σε αυτό το σημείο λίγο έλειψε να πάθει ζημιά, αφού στο επόμενο λεπτό ο Μπεντέκε νικήθηκε από τον Ντε Χέα, με τον Ισπανό να προσθέτει ακόμα μία σπουδαία επέμβαση στο βιογραφικό του.

Ενώ όλα έδειχναν συμβιβασμό στο 2-2, ο Μάτιτς έβαλε το γκολ της ζωής του. Με ένα απίστευτο βολέ έξω από την περιοχή, έγραψε το 2-3, στέλνοντας τον Μουρίνιο στον 7ο ουρανό και τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στους εκδρομείς φίλους της ομάδας τους, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μιας συγκλονιστικής ανατροπής.



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/3

Μπέρνλι-Λέστερ 2-1
(56’ Μπαρνς, 80’ Γουντ - 20’ Τοσούν)

Λέστερ-Μπόρνμουθ 1-1
(35’ αυτ. Κινγκ - 90’+7’ Μαχρέζ)

Σαουθάμπτον-Στόουκ 0-0

Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 4-1
(8’ Κι Σούνγκ-Γιονγκ, 32’ φαν ντερ Χόορν, 48’ Κινγκ, 63’ πεν. Αγιού - 79’ Μικαΐλ Αντόνιο)

Τότεναμ-Χάντερσφιλντ 2-0
(27’, 54’ Σον)

Γουότφορντ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(77’ Ντίνι)

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 2-0
(40’ Σαλάχ, 55’ Μανέ)

Κυριακή, 4/3

Μπράιτον-Άρσεναλ 2-1
(7’ Ντανκ, 26’ Μάρεϊ - 43’ Ομπαμεγιάνγκ)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0
(46' Μπερνάρντο Σίλβα)

Δευτέρα, 5/3

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
(11' Τάουνσεντ, 48' Φαν Άανχολτ - 55' Σμόλινγκ, 76' Λουκάκου, 90'+ Μάτιτς)

Η επόμενη (30ή) αγωνιστική:

Σάββατο, 10/3 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (14:30)
Έβερτον-Μπράιτον
Χάντερσφιλντ-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 11/3

Άρσεναλ-Γουότφορντ (15:30)
Μπόρνμουθ-Τότεναμ (18:00)

Δεύτερα, 12/3

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x