Stoiximan Super League

Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός, όχι η Παρτίζαν

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει το sportfm.gr για την Παρτιζάν και τον τρόπο που σκέφτεται να την αντιμετωπίσει ο Χάσι, βάσει των όσων είδε χθες στη ρεβάνς με την Μπούντουτσνοστ.

Στον επαναληπτικό αγώνα της Παρτίζαν με την Μπούντουτσνοστ έγινε αυτό που περίμεναν όλοι.

Η σέρβικη ομάδα “σφράγισε” την πρόκριση και είναι και με τη... βούλα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησε το ματς, με τον Μπέσνικ Χάσι να έχει μια καλή εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου του Ολυμπιακού.

Με βάση αυτά που είδε ο Αλβανός κόουτς αλλά κι αυτά που έχει μάθει απ' το “σκανάρισμα” της Παρτίζαν ένα είναι το σίγουρο. Το ποιος θα προκριθεί στα πλέι οφ του Αυγούστου είναι θέμα του Ολυμπιακού και όχι της Παρτίζαν.

Ναι μεν η κλήρωση που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήταν καλή (υπήρχαν πιο εύκολοι αντίπαλοι, τουλάχιστον στα χαρτιά) αλλά είναι ξεκάθαρο πως η έκβαση της “μάχης” στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι αποκλειστικά θέμα του Ολυμπιακού.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσουν τα δύο ματς οι “ερυθρόλευκοι” θα κρίνουν και το ποια ομάδα θα συνεχίσει στην επόμενη φάση, για να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Με βάση λοιπόν και την εικόνα που είχε η Παρτίζαν στα δύο ματς με την Μπούντουτσνοστ, είναι ξεκάθαρο πως τα πάντα είναι στο “χέρι” του Ολυμπιακού.

Αν οι “ερυθρόλευκοι” είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και δείξουν την αγωνιστική προσήλωση που χρειάζεται, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού κι έχει φυσικά να κάνει και με την πνευματική ετοιμότητα των “ερυθρόλευκων”.

Ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη το περασμένο καλοκαίρι και δεν αναφερόμαστε μόνο στον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και σε επιλογές που αφορούν το αγωνιστικό σκέλος. Γιατί ακόμα και μ' εκείνο το ρόστερ οι Πειραιώτες μπορούσαν ν' αποκλείσουν τη Μπερ Σεβά.

Την “πάτησαν” όμως και την πρόκριση πήραν οι Ισραηλινοί. Αυτό όμως έγινε γιατί το “άφησε να γίνει” ο Ολυμπιακός μέσα από μια σειρά λανθασμένων επιλογών. Το φετινό καλοκαίρι ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν πολύ διαφορετικός και ο Μπέσνικ Χάσι είχε τη δυνατότητα να δουλέψει από νωρίς με παίκτες της δικής του επιλογής.

Ο 45χρονος τεχνικός θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που όλα έγιναν όπως αυτός επιθυμούσε, τόσο σε ότι αφορά το χρόνο υλοποίησης των βασικών μεταγραφών όσο και στην απόκτηση των παικτών που αυτός ήθελε. Γι' αυτό και τονίζουμε ότι στο συγκεκριμένο ζευγάρι το θέμα είναι ο Ολυμπιακός και όχι η Παρτίζαν.

Αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως πρέπει τότε δε θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα στην προσπάθεια του για πρόκριση. Αν όμως δεν είναι συγκεντρωμένος τότε θα τα βρει ζόρικα. Και στα δύο “σενάρια” πρωταγωνιστής είναι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x