Stoiximan Super League

Το «τι θα γινόταν, αν...» που λένε στον Ατρόμητο

Υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα είναι στον Ατρόμητο, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, αλλά αιωρείται ένα «τι θα γινόταν, αν…» αναφορικά με τον τρόπο που προέκυψαν οι φετινές απώλειες.

Ποτέ και κανείς από τον Ατρόμητο δεν ισχυρίστηκε ότι στόχος είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, παρά τον ντόρο που πράγματι έχει ξεσηκώσει η φετινή πορεία των Περιστεριωτών.

Ορθά-κοφτά σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Φως των Σπορ», ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Γιώργος Σπανός, είχε πει ότι δεν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι άλλοι είναι με πυρηνικά όπλα και εμείς με σφεντόνες». Η ατάκα παρεξηγήθηκε από πολλούς, αφού πολλοί θεώρησαν ότι υποτιμά την ομάδα του, αλλά ο υπαινιγμός δεν αφορούσε τόσο τη διαφορά ποιότητας, όσο τη δυναμική των διεκδικητών στα κέντρα εξουσίας, στοιχείο που φανερώνεται εύκολα και εντός αγωνιστικών χώρων, όταν μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρ’ όλα αυτά, μετά και τη χθεσινή διαιτησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου, το «γαμώτο» που αιωρείται στο Περιστέρι είναι μεγάλο, αφού με μια μίνι-αναδρομή στα πεπραγμένα της φετινής σεζόν, οι ιθύνοντες των «κυανόλευκων» αναρωτιούνται πού θα βρίσκονταν σήμερα αν δεν υπήρχαν «κραυγαλέες» διαιτητικές αποφάσεις εναντίον τους.

Αφήνοντας στην άκρη φαλτσοσφυρίγματα που συμβαίνουν πολύ συχνά, όπως π.χ. το φάουλ με το οποίο ισοφαρίζει ο Απόλλωνας στην πρεμιέρα, η καταμέτρηση των Περιστεριωτών αρχίζει από την 4η αγωνιστική, όταν στη Λάρισα ο Μάνταλος αρνήθηκε πέναλτι προς το τέλος του α’ ημιχρόνου σε ανατροπή στον Ρισβάνη, ενώ στο 85’ η μπάλα έχει περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή στην κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού, αλλά ο βοηθός Πάτρας δεν το είδε.

Η συνέχεια έρχεται την 11η αγωνιστική, με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να δοκιμάζεται με πολλές απουσίες (λόγω συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τραυματισμούς) στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, να προηγείται στο σκορ, αλλά στη λήξη του α’ μέρους ο Παπαπέτρου είδε λανθασμένα πέναλτι σε πτώση του Μακ σε προσπάθεια μαρκαρίσματος του Στρούγγη, ενώ νωρίτερα έχει κοπεί με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ ο Ντιγκινί σε προϋποθέσεις εξαιρετικής αντεπίθεσης.

Το τελειωτικό «χτύπημα» που επίσης κόστισε βαθμολογικά στον Ατρόμητο ήρθε χθες με τον Παναιτωλικό, εκεί που στο 48’ υπάρχει ξεκάθαρη περίπτωση κόκκινης κάρτας στον Τσοκάνη, αλλά δεν δίνεται και ακριβώς στη συνέχεια της φάσης, οι Αγρινιώτες βρίσκουν το πανέμορφο γκολ του Ρόσα, ενώ έχει κοπεί και ο Ουάρντα λανθασμένα ως οφσάιντ, σε φάση που εξελίσσεται σε γκολ. Όσο για το πέναλτι που στον Ατρόμητο αναγνωρίζουν ότι είναι μια δύσκολη φάση και ενδεχομένως να μην είναι παράβαση, γκολ όμως δεν υπήρξε ποτέ, οπότε δεν υπάρξει κάποιος ουσιαστικός επηρεασμός στο παιχνίδι.

Κακές διαιτησίες υπήρξαν και σε άλλες περιπτώσεις όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά εκεί πρόκειται για μια γενικότερη τραγική διαιτησία με λάθη εκατέρωθεν.

Στην τελική ανάλυση, φυσικά στον Ατρόμητο δεν έχουν κανένα παράπονο από τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά θεωρούν ότι θα μπορούσαν να έχουν ακόμα περισσότερους βαθμούς, λόγω διαιτητικών αποφάσεων που έχουν ξεχωρίσει σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x