Vodafone Stories

Τόρο, ο ιστορικός σκόρερ!

O Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον άνθρωπο που έδωσε στην Εθνική την πρώτη νίκη στο Μουντιάλ.

Παράλληλα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (σκόρερ του πρώτου ελληνικού γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ), υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την λέξη Μουντιάλ. Ο Βασίλης Τοροσίδης, δηλαδή ο ποδοσφαιριστής που χάρισε (με το γκολ κόντρα στη Νιγηρία) την πρώτη νίκη της Εθνικής μας ομάδας σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Αυτό έλαβε χώρα στο Μουντιάλ του 2010. Η Εθνική είχε μείνει πίσω στο σκορ, είχε ισοφαρίσει με τον Σαλπιγγίδη και πίεζε αφόρητα στο φινάλε του παιχνιδιού.

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη, ο Τζιόλης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Τόρο με ένα φοβερό σπριντ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Νιγηρίας. Ακολούθως πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα με τον κλασικό πανηγυρισμό... αεροπλανίνο, τον οποίο καθιέρωσε κάποτε ο Βιντσέντζο Μοντέλα. Δηλαδή ένας Ιταλός ποδοσφαιριστής που έλαμψε με τη φανέλα της Ρόμα.

Τι σύμπτωση: ποιος να περίμενε ότι ο Τόρο έμελλε να φορέσει κι αυτός μερικά χρόνια μετά τη φανέλα των τζιαλορόσι. Ο διεθνής δεξιός μπακ «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του και αυτό ήταν ένα γκολ που θα θυμάται για όλη του τη ζωή. Ιδιαίτερη αξία στις εμφανίσεις του σε εκείνο το Μουντιάλ (ακόμα και στο πρώτο κακό ματς της ομάδας με την Ν.Κορέα ήταν διασωθείς) παίζει και ένα άλλο γεγονός: ο Τοροσίδης είχε σταθεί άτυχος και είχε χάσει και τα δύο μπαράζ με την Ουκρανία λόγω τραυματισμού.

Γενικώς εκείνο το φθινόπωρο διεκδικούσε όσκαρ γκαντεμιάς, καθώς το ένα πρόβλημα διαδεχόταν το άλλο, αλλά τα πράγματα γρήγορα άλλαξαν και έκανε τότε μια καταπληκτική διοργάνωση στα γήπεδα της Ν.Αφρικής. Εξυπακούεται ότι η Εθνική περιμένει πολλά από αυτόν και σε αυτή τη διοργάνωση της Βραζιλίας, που θα είναι το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του διεθνούς άσου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x