Stoiximan Super League

Τρελαίνει κόσμο αυτή η Λαμία!

Άργησε να πάρει μπρος, αλλά τώρα… δεν σταματάει! Η Λαμία προσγείωσε απότομα τον ΟΦΗ με μεγάλη ανατροπή και σκορ 2-1, διατήρησε το εντός έδρας αήττητο και βάζει… πλώρη για ψηλά!

Ήταν να μην κάνει την αρχή –έπειτα από την τραγική συγκομιδή στα οκτώ πρώτα ματς- η Λαμία!

Διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της -αλλά και συνολικά με τον Άκη Μάντζιο στο τιμόνι- η ομάδα της Φθιώτιδας επιβλήθηκε 2-1 του ΟΦΗ με σπουδαία ανατροπή, που σήμανε την τέταρτη νίκη της στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Οι Κρητικοί, από την άλλη, προσγειώθηκαν απότομα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και τραβούν την αντίθετη πορεία από την σημερινή τους αντίπαλο. Εξαργυρώνοντας την καλή αρχή στο πρωτάθλημα, διατηρούνται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ οι Φθιωτοί ανέβηκαν στην όγδοη θέση, με 17 βαθμούς.

Στο 11’ προηγήθηκε ο ΟΦΗ με πέναλτι που κέρδισε ο Μάνος και υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR. Σκόρερ χρίστηκε ο Ναμπί, που αποχώρησε αμέσως μετά λόγω τραυματισμού. Με αντίστοιχο τρόπο (πέναλτι που υποδείχτηκε μέσω του VAR) η Λαμία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Τουράμ, ενώ ο Δημούτσος στο 59’ με κεραυνό πίσω από το πέναλτι πέτυχε το γκολ της νίκης.



Το παιχνίδι:

Με το… καλημέρα πήρε φωτιά το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, με τον ΟΦΗ να κινείται περισσότερο στα πρώτα λεπτά και να κερδίζει πέναλτι στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μάνος βγήκε στο τετ α τετ και ανετράπη από τον Θεοδωρόπουλο, με τον διαιτητή αρχικά να δείχνει οφσάιντ και στη συνέχεια, μετά από επικοινωνία με το VAR, να υποδεικνύει σωστά πέναλτι.



Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα και να δώσει νωρίς το προβάδισμα στους Κρητικούς. Αμέσως μετά, όμως, σήμανε συναγερμός για το σύνολο του Γιώργου Σίμου, αφού στον πανηγυρισμό ο Βρετανός ένιωσε τράβηγμα στο δεξί πόδι και αποχώρησε υποβασταζόμενος.



Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν, κυνηγώντας την ισοφάριση, ενώ δεν έλειψαν και οι σκληρές μάχες στο κέντρο. Ο ΟΦΗ, πάντως, ήταν αυτός που είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 35’, με το δυνατό σουτ του Σεμέδο να απομακρύνεται δύσκολα από τον Θεοδωρόπουλο. Η ισοφάριση για τη Λαμία ήρθε στο 43'. Σε σπρώξιμο πάνω στον Βασιλόγιαννη ο διαιτητής έδειξε αρχικά άουτ, όμως στη συνέχεια, μετά από έλεγχο των ριπλέι μέσω του VAR, υπέδειξε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Τουράμ.



Η ισοφάριση στο φινάλε του ημιχρόνου φάνηκε να επηρεάζει τον ΟΦΗ, που μπήκε αποδιοργανωμένος στο δεύτερο μισό και περιορίστηκε σε καλές στιγμές. Η Λαμία πήρε τον έλεγχο του ματς και άρχισε να απειλεί με το «καλημέρα», ενώ οι Κρητικοί είχαν καλή στιγμή στο 57’ με σουτ του Μάνου που πέρασε άουτ.

Αμέσως μετά, όμως, η Λαμία «τιμώρησε» αδράνεια στην άμυνα του ΟΦΗ και με «κεραυνό» του Δημούτσου πήρε το προβάδισμα με 2-1, ενώ θα μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι στο 81’, όταν το σουτ του Τουράμ από πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του




Οι συνθέσεις:
Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Ρόμανιτς (83’ Τζανετόπουλος), Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Τουράμ, Τιρόνε (35’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (90+3’ Σάλιακας).
Στον πάγκο οι: Καχριμάν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (66’ Κουτρουμ πής), Κοροβέσης (79’ Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μάνος, Ναμπί (12’ Στάικος), Σεμέντο.
Στον πάγκο οι: Γουόλι, Νάστος, Ντίνας, Βαζ, Στάικος.

Το Live:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x