Euro 2024

Τσιώλης στον ΣΠΟΡ FM: «Το παιχνίδι με την Εσθονία έφερε την Εθνική με την πλάτη στον τοίχο»

Στην αποτυχία της Εθνικής να νικήσει την Εσθονία -που δεν της επιτρέπει σήμερα να ορίζει την τύχη της για τα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ- στάθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάκης Τσιώλης.

Στα δύσκολα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναφέρθηκε ο Σάκης Τσιώλης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στο ημίχρονο του Βοσνία-Βέλγιο, ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενο για τον ίδιο να μη… σκοτωθούν οι φιλοξενούμενοι (έχοντας το μυαλό τους στα ματς των ομάδων τους).

Σημείωσε ωστόσο ότι, όπως και να ‘χει, η Εθνική πρέπει να κάνει το χρέος της στην Κύπρο και χαρακτήρισε ως παίκτη-κλειδί στην προσπάθεια να πάρει το διπλό τον Κώστα Φορτούνη.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τσιώλης

Για το Βοσνία-Βέλγιο: «Περιμένω με αγωνία τι θα γίνει γιατί είναι κομβική η αγωνιστική. Το αποτέλεσμά το δικό μας εξαρτάται και από αυτό της Βοσνίας. Δυστυχώς το ημίχρονο έκλεισε με τους Βόσνιους μπροστά και βλέπω δύσκολο να γυρίσει το ματς γιατί ο αγωνιστικός χώρος είναι βαρύς και δεν ευνοεί το παιχνίδι των φιλοξενούμενων».

Για το τι έφταιξε και η Εθνική δεν έχει την τύχη της στα χέρια της: «Το παιχνίδι με την Εσθονία μας έφερε με την πλάτη στον τοίχο. Το περίμενα ότι οι Βέλγοι δεν θα σκοτωθούν κιόλας σήμερα γιατί έχουν πολλά σημαντικά ματς με τις ομάδες τους. Το μυαλό τους είναι περισσότερο στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα υπάρχει κίνητρο όταν παίζεις στην εθνική, αλλά παίζει ρόλο όταν ο άλλος θέλει πολύ το ματς και παίζει στην έδρα του».

Για το πώς πρέπει να παίξει η Εθνική στην Κύπρο: «Η Εθνική πρέπει να κάνει το χρέος της, αν και είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα της Βοσνίας θα επηρεάσει -είτε θετικά, είτε αρνητικά- τους παίκτες μας. Ως προπονητής δεν πρέπει να αγχώσεις και να πιέσεις πολύ τους παίκτες. Χρειάζεται αυξημένη προσοχή και συγκέντρωση και να επιβάλλουμε εμείς το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει στόχο. Πρέπει στις προσπάθειες που θα κάνουμε να φαίνεται ότι εμείς θέλουμε περισσότερο το παιχνίδι».

Για την απόφαση Σκίμπε να μην ξεκινήσει βασικό τον Χριστοδουλόπουλο: «Ο Χριστοδουλόπουλος είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένος παίκτης και ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον προπονητή να τον αφήσει έξω. Ίσως το έκανε για να μη χαλάσει τη συνοχή των Μάνταλου-Φορτούνη-Σταφυλίδη. Μόνο με αυτό το σκεπτικό μπορώ να το καταλάβω. Είναι μια συντηρητική τακτική. Ίσως αν πιέσουμε ψηλά, αυτοί οι παίκτες να δώσουν αυτό που θέλουμε, που είναι η νίκη».

Για τον παίκτη που θεωρεί ότι μπορεί να κρίνει το παιχνίδι: «Η τετράδα στην άμυνα είναι σήμερα πιο φυσιολογική. Το ίδιο και οι παίκτες στα χαφ. Νομίζω ότι κλειδί σήμερα θα είναι ο Φορτούνης. Είναι ένας παίκτης που μπορεί και να δημιουργήσει και να εκτελέσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x