Stoiximan Super League

Χαμένοι και οι… δύο στο Αγρίνιο!

Σε ένα μέτριο ματς Παναιτωλικός και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 στη «μάχη» για την πέμπτη θέση. Πιο κλασικές ευκαιρίες για τους ακρίτες που διεύρυναν το αήττητο σερί τους απέναντι στους… φλύαρους Αγρινιώτες

Μετά από ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί… γρήγορα Παναιτωλικός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αποτέλεσμα που δεν βόλεψε κανέναν από τους δύο σημερινούς αντιπάλους στην προσπάθεια που κάνουν να πάρουν την πέμπτη θέση, καθώς ναι μεν η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ανέβηκε σε αυτήν, με 24 βαθμούς, αλλά και με παιχνίδι περισσότερο. Την ώρα που οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έφτασαν τους 23 πόντους.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η Ξάνθη έφτασε τα εννιά συνεχόμενα παιχνίδια όπου μένει αήττητη απέναντι στον Παναιτωλικό, έχοντας έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες ανεξαρτήτως έδρας σε αυτό το διάστημα!

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ουσιαστικά, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να έχουν πιο καλές φάσεις για να σκοράρουν και τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας υπέρ τους αλλά όχι και ιδέες για να απειλήσουν…

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, όπου χαρακτηρίστηκε από πολλά οφσάιντ, ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, διατήρησε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του ολοκληρώνοντας το 45λεπτο με 69% αλλά… μέχρι εκεί. Αφού η Ξάνθη δεν έδωσε χώρους και ήταν καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί φάσεις.

Οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν τα καρέ του Ζίβκοβιτς στο 16‘ και στο 17’, αλλά τόσο στη σέντρα σουτ του Μανά όσο και στο σουτ του Μάζουρεκ ο γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει...

Ενώ στο 38ο λεπτό και το ξαφνικό σουτ του Καντά έξω από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου, στην καλύτερη φάση.

Στην επανάληψη, οι ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν πιο κοντά στο γκολ δύο φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά στο 53’, με τον Σιλά να γυρίζει από αριστερά τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και το σουτ του Καντά να περνάει άουτ…

Ενώ στο 57‘ ο Κοβάσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε ασταθώς, ο Σαρπόνγκ έκανε νέο σουτ στην εξέλιξη της φάσης, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ από παρέμβαση του Μαρινάκη!

Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να πλαγιοκοπήσουν, ούτε να πατήσουν περιοχή με αποτέλεσμα να αναλωθούν σε μακρινά σουτ, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του αγώνα και τα δύο σουτ που έκαναν οι Γκούγκα και Μπαϊροβιτς, με τον Ζίβκοβιτς πάντως να είναι στη θέση του και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης (87’ Γκούγκα), Μαλής, Μιχάι, Αμαράλ, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (79’ Μπαϊροβιτς), Μάζουρεκ (74’ Λιάβας), Γουίλιαν, Μοράρ.

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ, Καντά (82’ Μπίρεσταμ), Μπαριέντος (90’ Μελισσόπουλος), Μπρίτο (76’ Φακκής).

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x