Europa League

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος η Ζενίτ

Μπορεί η Ζενίτ να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Λειψία, ωστόσο το απευθείας φάουλ του Κρισίτο στο 86' της έδωσε το φιλί της ζωής και άφησε ορθάνοικτη την υπόθεση πρόκριση (2-1).

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς σε επτά βράδια στην Αγία Πετρούπολη άφησαν Λειψία και Ζενίτ για τη φάση των «16» του Europa League.

Για 86' λεπτά η γερμανική ομάδα έμοιαζε το αφεντικό σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση, έχοντας το προβάδισμα με 2-0 μετά τα τέρματα των Μπρούμα (56’) και Βέρνερ (78’).

Ωστόσο ο Κρισίτο με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 86’ είπε την τελευταία κουβέντα στο ματς και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης των Ρώσων στα προημιτελικά της διοργάνωσης.



Το ματς


Η Λειψία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και παράλληλα εκείνη που άγγιξε πρώτη το γκολ με το απευθείας φάουλ του Φόρσμπεργκ στο 35’. Ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λούνεφ. Στα λεπτά που απέμειναν ως την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια (0-0).

Η εικόνα του πρώτου μέρους διατηρήθηκε και στο δεύτερο. Η Λειψία εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και έδειχνε να βρίσκεται εκείνη πιο κοντά στο γκολ. Τελικά τον ρωσικό «γόρδιο δεσμό» ήρθε να λύσει στο 56’ ο Μπρούμα. Ο μεσοεπιθετικός από τη Παπούα Νέα Γουινέα αξιοποίησε ιδανικά το εκπληκτικό τακουνάκι του Βέρνερ και με ψύχραιμο πλασέ στην απέναντι γωνία έβαλε τη γερμανική ομάδα σε θέση οδηγού (1-0).

Παρά το προβάδισμα τους οι «Ταύροι» δεν έδειχναν διάθεση να βγάλουν το πόδι από το… γκάζι, αναζητώντας το δεύτερο τέρμα που θα έκανε ευκολότερη τη ζωή τους στη ρεβάνς της Ρωσίας. Τελικά αυτό ήρθε στο 78’, όταν ο Βέρνερ κινήθηκε άψογα στην πλάτη της άμυνας με τον Κεϊτά να του περνά τρομερή κάθετη και τον Γερμανό να τελειώνει ιδανικά τη φάση και να κάνει δύο τα τέρματα των γηπεδούχων (2-0).

Ωστόσο η Ζενίτ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Ο Κρισίτο ήταν αυτός που με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 86’ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκουλασί και πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που έψαχναν οι Ρώσοι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Πέμπτη (15/3) στην Αγία Πετρούπολη.

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x